دسته ها
دوشنبه ۴ فروردین ۱۴۰۴

نحوه رفتار با والدین ناتنی چگونه است؟

  • زهره گنج بخش
  • ۲۴ آبان ۱۴۰۰
  • ۰

بدیهی است که درک و پذیرفتن ازدواج مجدد والدین از سمت فرزندان دشوار باشد. از همین رو در این مطلب در مورد چگونگی رفتار با والدین ناتنی صحبت خواهیم کرد.

هنگامی که والدین ناتنی وارد زندگی شما می شوند شاید پذیرش آن ها برایتان دشوار باشد. آن ها نیز از شما انتظار ندارند که به همین سرعت مورد پذیرش واقع شوند. ممکن است این زندگی برای شما به قدری سخت باشد که خود را تنها و بدون تکیه گاه حس کنید. حتی در بعضی اوقات فکر جدا شدن از خانواده و رفتن از آن خانه در سرتان باشد. اما اگر نسبت به آن ها شناخت بیشتری داشته و آن ها را درک کنید شاید شرایط به حدی که تصور می کنید سخت نباشد. با شناخت بیشتر این والدین می توانید با شرایط خود سازگار تر شده و در زندگی و رفتار با والدین ناتنی برخورد بهتری داشته باشید.

رفتار با والد ناتنی

نحوه رفتار با والدین ناتنی

بعضی از اشخاص به علت رسیدن به بلوغ فکری و یا درک نیاز به والد ناتنی با این موضوع راحت تر کنار می آیند و آن ها را می پذیرند. اما برخی از افراد وجود این والد را بی علاقگی و دوست نداشتن پدر و مادر خود تلقی می کنند و نمی تواند با این مسئله به راحتی کنار بیایند. نبودن و یا از دست دادن مادر یا پدر  و کنار آمدن با جای خالی آن ها به تنهایی خودش برای شما درد آور می باشد و حضور یک جایگزین نیز سختی این موضوع را چند برابر می کند.

در واقع شما نه می توانید در مورد این قضیه بی تفاوت باشید و نه می توانید آن شخص را به جای پدر و یا مادر خود ببینید. در نتیجه بهترین کار این است که خونسرد باشید. به احساسات خود اجازه ندهید که نقش پررنگ تر و تاثیر گذار تری را در تصمیمات شما اجرا کند.  هم چنین نگذارید هیجانات جای منطق را پر کند.

نکته دیگر قابل به ذکر این است که خشم  و بغض از پدر و مادر خود را هرگز وارد رابطه ی جدید با والد ناتنی نکنید. بلکه به او به عنوان فرد بی ربط و جدید نگاه کنید. اینطور فکر کنید که مادر یا پدری که جای خالی او را حس می کنید، دوست دارند شما با این شرایط سازگار شوید و آرزوی خوشبخت شدن شما را دارند. پس مهلت دهید زندگی تان به حالت قبل باز گردد.

طرز برخورد با پدر و مادر ناتنی

زندگی با والدین ناتنی

برای اینکه بتوانید در کنار والد ناتنی زندگی و رفتار مناسبی داشته باشید در ادامه نکاتی را به شما خواهیم گفت تا در این امر به شما کمک کنیم.

در زندگی با والدین ناتنی روی هیجانات خود کنترل داشته باشید

به خود یادآوری کنید که این تنها شما نیستید که پس از طلاق یا مرگ با پدر یا مادر ناتنی زندگی می کنید دیگران نیز شرایط مشابه شما را دارند. ناراحتی شما نباید باعث تنش ها و یا هیجانات تکانشی شود. بروز رفتارهایی مثل عصبانیت، احساس نفرت و خشونت فقط شرایط را سخت تر خواهد کرد. پس تلاش کنید که هیجانات خود را کنترل کنید.

سعی کنید بیشتر با والدین خود ارتباط برقرار کنید

می توانید از پدر یا مادر خود که ازدواج کرده اند کمک بگیرید. با او درد و دل کنید. از احساسات خود با آن ها صحبت کنید. به او بگویید که علی رقم ناراحتی که دارید تمام تلاش خود را می کنید که تا با شرایط پیش آمده خود را سازگار دهید. اجازه ندهید ارتباط شما با او کم رنگ تر شود و نگذارید فاصله بین تان ایجاد شده و صمیمیت از بین برود.

برخورد با والدین ناتنی

در زندگی با والد ناتنی به خود کمی فرصت بدهید

یکی از مهم ترین رفتاری که در زندگی با والدین ناتنی خود می توانید داشته باشید این است که به خود کمی زمان بدهید. زمان در برطرف کردن برخی از مشکلات راهکار خوبی است. با گذشت زمان می توانید با پدر یا مادر ناتنی  رابطه احساسی بهتری ایجاد کنید. اگر از مهر و محبت های آن ها دوری کنید فقط شرایط را برای خود دشوارتر خواهید کرد.

با احساسات خود کنار بیایید و آن ها را بپذیرید

این حس بدیهی است که که با فرد جدید به زودی بخواهید کنار بیایید. وجود یک فرد به عنوان پدر یا مادر شما منطقی است که شما را ناراحت کند. با این احساسات کنار بیایید و آن ها را بپذیرید. اما باید مهارت کنترل احساس خود را تقویت کرده و در ابراز هر گونه احساساتی تفریط نکنید. کم کم خود را با شرایط وفق دهید تا زود تر به زندگی عادی برگردید.

بر خورد با پدر یا مادر ناتنی

با پدر یا مادر ناتنی خود حرف بزنید

اینکه از والد ناتنی خود نفرت داشته باشید فقط شما را بیشتر آزار می دهد. تلاش کنید که او را درک کنید. اگر حرف زدن مستقیم با او سخت است، برای او نامه نوشته و در آن با او حرف بزنید. در آن از احساسات و هیجانات خود صحبت کنید. از او بخواهید که شما را در این شرایط درک کند. اگر به درستی و با لحن دوستانه حرف های خود را به او بگویید باعث آرامش بیشتر خودتان خواهد شد و او نیز بهتر می تواند شما را درک کند.

بعضی از رفتار او را نادیده بگیرید

گاهی ممکن است آن ها رفتار هایی انجام دهند که شما این رفتار را مختص پدر و مادر خود دانسته باشید. در این زمان ممکن است در شما احساساتی نظیر کنجکاوی، نفرت و حسادت ایجاد شود اما باید زمان بدهید تا به شناخت بیشتری برسید. بهتر است ناراحتی های خیلی جزئی را در خود حل کنید. تلاش کنید تا افکار مثبت را پرورش دهید.

طرز رفتار با والد ناتنی

کمک مادر بزرگ و پدر بزرگ ها می تواند گزینه ی خوبی باشد

برای اینکه بتوانید به لحاظ روانی تخلیه شوید، آغوش پدربزرگ و مادربزرگ ها برای جبران این احساسات جای بسیار خوبی می باشد.  بعضی روزها به کنار پدر و بزرگ و مادر بزرگ بروید و اوقات خود را با آن ها سپری کنید. با آن ها صحبت کنید و به صحبت ها و راهنمایی های آن ها گوش کنید. از پدر و مادر ناتنی خود خیلی بدگویی نکنید که ذهنیت آن ها خراب شود فقط از احساسات و نگرانی های خود با آن ها حرف بزنید.

در آخر به این نکته هم توجه کنید که پدر یا مادر شما نیاز به یک همراه دارند و تنهایی زندگی کردن برای آن ها سخت است. تصور شما این است که زندگی با والد ناتنی بسیار سخت است اما آن طور که فکر می کنید غیر قابل تحمل و دشوار نیست. در نهایت اگر در این مورد تنش زیادی را تحمل می کنید می توانید با مراجعه به روانشناس نیز بهتر با والدین ناتنی خود رفتار کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *