دسته ها
یکشنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۳

سندروم انفجار سر و روش های رهایی از آن چیست؟

  • سحر هودانلویی
  • ۲۶ مهر ۱۴۰۰
  • ۰

ابتلا به هر یک از بیماری های روانی می تواند برای افراد زجر آور باشد که هر یک از آن ها به علت استرس هایی است که در طی روز به روان خود تحمیل می نماییم. در ادامه این مطلب با ما همراه شوید تا علاوه بر معرفی علائم سندروم انفجار سر, روش هایی را برای درمان آن به شما آموزش دهیم.

برخی از افراد این بیماری را به مانند انفجار بمبی در سر معرفی می نمایند و برخی دیگر نیز این سندروم را این چنین تشبیه می کنند که گویی یک ضربه سنگین و یا شوک الکتریکی به آن ها وارد می گردد که بی تشابه به اصابت رعد و برق به آن ها نیست. بسیاری از افراد مبتلا به سندروم انفجار سر این چنین تصور می کنند که یا در حال خواب دیدن می باشند و یا عقل خود را به طور کلی از دست داده اند؛ در حالی که هیچ یک از این موارد نیست بلکه به یکی از بیماری های نادر مبتلا شده اند.

به طور کلی این گروه از صداها در سر به همراه سردردهای بسیار شدید رخ می دهد. می توانید این گونه تصور کنید که در خواب به سر می برید که به ناگهان با صدای غرشی بیدار می شوید که تنها این صدا نیست که باعث آزار شما شده است، بلکه چراغی در محیط اطراف شما روشن شده است.

روش های درمان سندروم انفجار سر

آشنایی با سندروم انفجار سر

بسیاری از محققین تا به حال دلیل محکمی برای ایجاد بیماری انفجار سر پیدا نکرده اند اما فکر می کنند که این عامل می تواند به ایجاد اختلالاتی در گوش داخلی، صرع در لوب گیجگاهی مغزی و یا خونریزی در مغز وابسته باشد. برخی از نظریه ها بدین صورت است که در تشکیلات مشبک ساقه مغز اختلالاتی به وجود آمده است که فرد را به این سندروم مبتلا می کند و ذهن را از حالت خواب به بیداری انتقال می دهد که در نهایت کنترل حرکات عضلانی نیز برای فرد سخت می شود.

در اصطلاحی دیگر نیز می توان این بیماری را به مانند بختک معرفی کرد که در این صورت مغز در بیدار کردن نورون ها و عضلات به مشکل بر می خورد. هنگامی که نورون های مغزی بیدار می شوند، هنوز عضلات بدن در خواب به سر می برند که در این حالت صدایی به مانند سوت در اندام های داخلی سر می پیچد. افرادی که در طی شب بختک به سراغ آن ها می آید به طور معمول با گرفتگی عضلات نیز مواجه می شوند که برخی احساسات توهم بینی در خواب را هم حس می نمایند که در این شرایط گویی بمبی در سر خواهد ترکید که تیکه های نور در مقابل چشم برق خواهد زد.

علت بروز این سندروم چیست؟

قسمتی از مغز که مسئولیت تحلیل صدا را بر عهده دارد در افراد مبتلا به این عارضه دچار پرش ناگهانی می شود که در این شرایط امواج آلفا که مسئولیت خواب آلودگی را بر عهده دارند، سرکوب خواهند شد. دکتر برایان شارپس از دیگر محققین برجسته دانشگاه واشنگتن است که در سال ۲۰۱۵ مطالعه ای بر روی افراد مبتلا به سندروم انفجار سر انجام داد و او این اختلال را این چنین توصیف نمود که گویی مغز کامپیوتر شما می باشد، هنگامی که می خواهید این کامپیوتر را خاموش نمایید، بایستی مراحلی را طی نمایید که از این رو مغز هم به این چنین آمادگی نیاز خواهد داشت در هنگامی که می خواهید نورون های شنوایی و بینایی را از فعالیت باز نگه دارید.

این شرایط در صورتی که به این سندروم مبتلا باشید بدین صورت عمل می نماید که در ازای خاموش شدن سیستم مغز تمام نورون های آن به صورت آنی شروع به کار می کنند و به مانند گلوله ای که به تازگی شلیک شده است از اسلحه خارج می شود و در نهایت صدایی به مانند ترکیدن بمب در سر را تجربه می نمایید و یا با حس ترس از خواب بیدار خواهید شد.

معرفی سندروم انفجار سر

معرفی علائم این بیماری

در صورت ابتلا به این سندروم امکان دارد که برخی از نشانه های گفته شده در ادامه مطلب را تجربه نمایید.

  • قبل و یا بعد خواب احساس کنید که سر و صدایی عمیق و یا انفجاری در سرتان رخ داده است.
  • هر گونه از صداها را بدون احساس درد تجربه خواهید کرد.
  • در صورت بروز هر یک از این وقایع با احساس ترس از خواب بیدار خواهید شد.

قابل به ذکر است که باید توجه داشته باشید که آیا شرایطی برای بروز این گروه از صداها در مغز شما دخالت دارد یا خیر، چرا که این سندروم امکان دارد به علت یکی از موارد گفته شده در ادامه مطلب نیز باشد.

  • ایجاد اختلالاتی در خواب
  • ابتلا به دیگر شرایط پزشکی
  • مصرف برخی از قرص و دارو ها
  • ایجاد اختلال در سلامتی روان
  • سوء مصرف برخی از مواد

روش های بهبود سندروم انفجار

رعایت نکات گفته شده در ادامه مطلب می تواند کمک به سزایی در جهت بهبود این سندروم برای شما به شمار آید.

  • آرامش خود را حفظ نمایید

در این رابطه دکتر اوسکاچ این چنین می گوید که این شرایط خوش خیم می باشد و این در حالی است که هیچ کسی دوست ندارد در هنگام خواب به ناگهان بیدار شود، اما این وضعیت یک اعلام خطر بسیاری جدی است که می تواند شما را از شرایط ناگوار پس از آن مصون بدارد، پس در مرحله اول سعی کنید که آرام باشید.

سندروم انفجار سر چیست

  • بهبود استرس

قابل به ذکر است که استرس و اضطراب در کیفیت خواب تاثیر به سزایی قائل می باشند که در برخی از مواقع می تواند به بروز این سندروم نیز دخالت داشته باشد. این در حالی است که هیچ فردی نمی تواند از شر استرس های زندگی شخصی خود در امان باشد اما می توان به روش هایی پناه آورد که می توانند زندگی متعادل تری برای تان شکل دهند. از این رو بایستی کار، استرس، خواب، مطالعه و یا پیاده روی خود را موضوعاتی کاملا جدا از یک دیگر قرار دهید.

  • از رژیم های متعادل در زندگی خود پیروی کنید

بسیاری از محققین بر این باورند که پیروی از رژیم غذایی های سالم می تواند کمک به سزایی در رابطه با بهبود و کیفیت خواب شما داشته باشد. ویتامین و مواد معدنی موجود در سبزیجات و میوه ها می تواند به عملکرد های بدن کمک به سزایی کند و در رفع استرس و تنظیم خواب شبانه روز تاثیر موثری قائل گردد.

  • تنظیم ساعت برای خواب و استراحت

دکتر اوسکاچ در این رابطه چنین هشدار می دهد که عدم خواب کافی می تواند مشکلات جدی برای افراد در پی داشته باشد، به طور کلی شما بایستی به طور میانگین ۶ ساعت خواب در شب را به خوبی و آرامش تجربه نمایید که این عبارت بدان معناست که در طی روز می توانید ساعاتی را به دور از استرس و اضطراب به استراحت بپردازید.

  • با متخصصان با تجربه مشورت نمایید

در صورتی که به ناگهان بیدار شدن برای شما به یکی از مشکلات جدی تبدیل شده است، بایستی به فکر مشورت با متخصصانی در این رابطه باشید که به خوبی شما را مشورت دهند.

معرفی علائم سندروم انفجار سر

در صورتی که مطالعه سندروم انفجار سر در این مطلب روانشناسی مجله آرگا برای شما موثر بود، شما می توانید با کلیک به روی دیگر مطالب همانند سندروم فایفر و سندروم قلب شکسته نسبت به این اختلالات نیز اطلاعات مفیدی را کسب نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *