دسته ها
پنج شنبه ۳۰ اسفند ۱۴۰۳

تقسیم کار در خانواده با چه روش و اصولی؟

  • سمیه نیک فرجام
  • ۱۰ مهر ۱۴۰۰
  • ۰

تقسیم کار در خانواده اساس استحکام یک خانه می باشد. اگر در خانواده ای تمام افراد وظایف شخصی خود را به خوبی انجام دهند، در حقیقت تقسیم وظایف خوبی داشته اند. مرتب کردن کمد لباس، کتاب ها، تخت و … باید انفرادی صورت بگیرد، و وظیفه شخصی هر فرد باشد. در دنیای مدرن امروزه این مورد موجب پیشرفت اعضا خواهد شد.

تقسیم کار بخش مهمی از زندگی مشترک می باشد. زن و شوهر و حتی فرزندان باید در محیط خانه به خوبی وظایف و مسولیت های خود را بشناسند، و در محیط خانه نیز تقسیم کار داشته باشند. تحقیفات نشان می دهد، تقسیم وظیفه در زندگی مشترک نقش بسیار مهمی دارد. در واقع تقسیم کار در خانواده به عنوان اساس تداوم زندگی شناخته می شود، و موجب حرکت کردن در جهت صحیح و در راستای هنجارهای اجتماعی می شود. مدیریت صحیح والدین در این زمینه از تاثیر بسزایی برخوردار است، و موجب شده تا فرزندان نیز در آینده افرادی مسولیت پذیر باشند. این برنامه مدیریتی به خوبی نقش هر یک از اعضای خانواده را در زندگی مدرنیته تعیین می کند.

تقسیم کار در خانواده

تقسیم کار در خانواده چگونه است؟

تقسیم کار کردن در واقع یک برنامه مشارکتی است، که طبق آن هر یک از اعضا وظیفه مشخص خود را نجام می دهند. این برنامه مدیریتی کمک می کند، تا دستیابی به اهداف و موفقیت راحت تر شود. در دنیای مدرن امروزه نقش تقسیم کار بسیار پر رنگ است، و به موفقیت هر یک از اعضا کمک خواهد کرد. تقسیم وظایف کردن یکی از  ۳ اصل برای دستیابی به موفقیت به شمار می آید.

تقسیم کار کردن

توسعه فعالیت های اجتماعی زنان که در سال های اخیر بسیار با اهمیت می باشد، در راستای همین تقسیم وظایف صورت می گیرد. بررسی ها نشان داده است، زنان زمانی می توانند در حرفه خود موفق باشند، که مسولیت نگداری از فرزندان، انجام کارهای خانه و … را با یک مدیریت و برنامه ریزی انجام دهند. این نقش ها که اغلب نقش های سنتی زنان شناخته می شود، می تواند با فعالیت او در جامعه گاها مغایرت داشته باشد. این امر به دلیل پیروی نکردن از الگوی تقسیم کار صورت می گیرد. عدم پیروی از این الگو موجب کاهش بازدهی در میان زنان شاغل خواهد شد.

تقسیم کار در منزل

روش سنتی:

برای تقسیم کار در خانواده روش های مختلفی در نظر گرفته می شود. در روش سنتی پدر خانواده وظیفه درآمدزایی را برعهده دارد. او اغلب به دلیل کار زیاد خستگی های مفرط دارد. مادر در این خانواده ها وظیفه نظافت خانه، فرزندان و رسیدگی به امور کلی خانه را دارد. پسران در این خانواده ها وظیفه خرید نان و دختران وظیفه کمک به مادر در پخت غذا و نظافت را دارند. این روش از دیربازها در میان مردمان مشرق زمین متداول بوده است. امروزه نیز در بسیاری از خانه ها که مادران شاغل ندارند، این الگو دیده می شود.

تقسیم وظایف در خانواده

روش نیمه مدرن:

در این میان خانواده هایی را می بینیم که وظیفه درآمدزایی و کار کردن در بیرون از خانه بر عهده زن و مرد قرار می گیرد. اغلب این خانواده ها مسولیت پخت و پز غذا ندارند، زیرا از ساندویچی یا رستوران ها غذا تهیه می کنند. نظافت نیز در این خانه ها یا اصلا اهمیتی ندارد، یا بر عهده یک نظافتچی است. تربیت فرزندان به دست پرستار و فامیل سپرده می شود، و تنها وظیفه والدین کار کردن و تامین نیازهای مالی است.

روش مدرن:

روشی دیگر که امروزه برای تقسیم کار در خانواده از آن استفاده می شود، روش مدرن می باشد. در این روش نیز تمام وظایف منزل که شامل نظافت، پخت و پز و نگهداری از فرزندان می باشد، به عهده پدر خانواده است. مادران در این خانواده ها تنها به دنبال کسب درآمد هستند، و وظیفه تربیت فرزندان را به به پدران می دهند، و یا مهدکودک این وظیفه را برعهده می گیرد. یکی از نقاط ضعف در این روش بی اختیاری پدران است. در این خانواده ها پدر پول تو جیبی خود را از زن خانواده دریافت می کند.

فواید تقسیم کار

روش پست مدرن:

اگر به دنبال یکی از مطلوب ترین روش ها برای تقسیم وظایف می باشید، روش پست مدرن را به شما پیشنهاد می کنیم. این روش بسیار مطلوب است، و دارای نقاط قوت مناسبی می باشد. بسیاری از زوج های جوان در دنیای مدرنیته امروز از این روش بیشترین استفاده را دارند. اغلب زوج ها در چنین مواردی قصدی برای بچه دار شدن ندارند. آن ها وظیفه تامین خرج و مخارج خود را نیز بر عهده نخواهند گرفت، زیرا والدین آن ها را تامین می کنند.

نکات کلیدی:

تقسیم وظایف نقش بسیار مهمی در زندگی مدرنیته امروز دارد. در صورتی که اعضای یک خانواده وظایفت خود را به خوبی انجام دهند، همه می توانند در راستای دستیابی به اهداف خود به بهترین شکل عمل کنند. نکته مهم در بحث تقسیم وظایف توجه هر یک از اعضای خانواده به فعالیت هایی است که باید انجام دهد. در واقع هر فردی باید به وظایف خود واقف باشد، و به خوبی آن را بشناسید.

مراحل تقسیم کار

همانطور که می دانید نقش تفاهم در خانواده بسیار پر رنگ و با اهمیت است. شما برای داشتن یک خانواده منظم و با انظباط باید به مجموعه ای از تفاهم ها دست پیدا کنید. این مورد  زمانی امکان پذیر است، که شما به توقعات و نیازهای یکدیگر توجه کنید، و وظیفه خود را در قبال دیگران نیز خوب انجام دهید.

بررسی برخی از موارد در روابط اعضای خانواده می تواند نقش بسیار مهمی در تقسیم کار خانواده داشته باشد. به عنوان مثال: برخی از زنان بحث کار کردن در خانه را میان مشاجره های زناشویی خود می کشانند، در صورتی که این امر موجب بدتر شدن شرایط می شود. یکی دیگر از نکات قابل توجه در این زمینه انجم مجدد یک فعالیت بعد از همسر می باشد. بسیاری از زنان بعد از اینکه همسرشان یک کار را انجام می دهند، مجدد آن را تکرار می کنند، و این موضوع موجب دلزدگی او از انجام کارهای خانه می شود.

راه های تقسیم کار

همانطور که می دانید زنان و مردان در این زمینه ها دارای تفاوت های زیادی با یکدیگر می باشند. شما نباید توقعات بی جا از همسرتان داشته باشید، و هیچ وقت به خاطر انجام ندادن کارها او را بازخواست نکنید. اینکه همسر شما کارهای شخصی خود را انجام دهد گام مهمی در تقسیم وظایف می باشد، و شما نمی توانید توقعات بی جای دیگر نیز داشته باشید. در تربیت فرزندان نیز باید به این مورد توجه کنید، یکی از بهترین موارد برای تقسیم کارها رعایت نظافت شخصی و انجام کارهای شخصی متعلق به هر فرد می باشد.

روحیه قدردانی نقش مهمی در تقویت اعتماد به نفس هر یک از اعضا دارد. شما با قدردانی آن ها را برای انجام کارها بیشتر تشویق می کنید. به ویژه در مردان این کار موجب جذب انرژی بیشتر خواهد شد. نقش مادر در خانواده  از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، و در این موزد نیز باید به آن توجه زیادی شود.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *