ناسا یکی از شگفت انگیزترین سازمان های جهان می باشد و کارکنان آن از همه کشورها دور هم جمع شده اند و فناوری های ویژه ای را طراحی و اجرا می کنند. ناسا از وسایلی که ساخته می شود برای ماموریت های خود استفاده می کند. در ادامه فناوری های برتر ناسا را برایتان بررسی خواهیم کرد و اطلاعاتی از آن ها را در اختیارتان قرار خواهیم داد.
آشنایی با فناوری های برتر ناسا
ناسا دارای چندین پروژه بی نظیر می باشد و با ساخت آن ها توانسته است مشکلات بی شماری را در جهان امروز از بین ببرد. ناسا دارای دو جایزه فاز یک و دو می باشد. فاز یک معمولا برای تعریف طراحی های مفهومی بوده و فاز دوم برای مطالعات پیشرفته تر می باشد. در ادامه فناوری های برتر ناسا که در فاز اول و دوم قرار دارند را برای شما بررسی خواهیم کرد.
پرنده رباتیک بیریز
این پرنده با جریان باد هدایت می شود و برای ساخت آن از سفره ماهی ها الهام گرفته شده است. این پرنده رباتیک می تواند در لایه های بالایی سیاره زهره حرکت کند و اطلاعاتی از آن را به ما بدهد. نیروی این پرنده از خورشید بوده و برای تغییر حجم خود از کابل های کششی استفاده می کند. ناسا درباره این پرنده توضیحاتی دیگر داده است و بیان کرده که این پرنده توانایی ۴ الی ۶ روز گردش در سیاره زهره را دارد و می تواند حتی در شب نیز به کاوش بپردازد. ناسا یک سری از ابزارهایی روی این دستگاه نظیر طیف سنج، نفلومتر، دوربین با وضوح بالا، مغناطیس سنج و باد سنج را نصب کرده است. نکته بسیار مهمی که درباره این پرنده رباتیک وجود دارد این است که توسط جاوید بایاندور از دانشگاه نیویورک بوفالو طراحی شده است.
پرتو زای قدرتی
یکی دیگر از شگفت انگیزترین فناوری های ناسا پرتوزای قدرتی می باشد. از این وسیله برای ماموریت های طولانی مدت در سطح سیاره زهره استفاده می شود. این وسیله یک بالن با پنل های خورشیدی، چندین باتری، فرکانس رادیویی یا امواج ماکروویو بوده و نور خورشید به شارژ شدن باتری های آن کمک می کند. زمانی که باتری های این دستگاه شارژ می شود به سطح پایین سیاره زهره می آید و در آنجا به کار خود می پردازد و فرودگر را شارژ می کند و دوباره ارتفاع می گیرد. این روند چندین و چند بار تکرار می شود. این طرح بسیار خوب اثر اریک براندون می باشد.
لباس های هوشمند
لباس های هوشمند یکی از طرح های آنا دیاز آرتایلز بوده که در ایستگاه آزمایشی تگزاس این طرح را پیاده کرده است. کاربرد این طرح بدین صورت می باشد که لباس های هوشمند برای استفاده در مریخ و سیارات دیگر طراحی شده است. در این لباس ها چندین حسگر وجود دارد که برای کارایی های خاصی جا ساز شده اند.
تلسکوپ فضایی دو کاره
این تلسکوپ برای سیارات فرا خورشیدی توسط تام دیتو از نیویورک ساخته شده است. این وسیله وسعت دید ۴ برابری نسبت به تلسکوپ های زمینی دارد و می توان آن را به راحتی توسط موشک ها حمل کرد.
میکرو کاوشگر های الکتریسیته ای
ناسا توانسته است میکرو کاوشگرهایی را بسازد که از الکتریسته اتمسفر نیرو بگیرند. این فناوری برتر ناسا بر پایه توانایی عنکبوت ها برای پرواز و تارهای آن ها الهام گرفته شده است. نام سازنده این فناوری یو گو می باشد که در دانشگاه ویرجینیای غربی تحصیل کرده است.
کاوشگر هسته ای
SPEAR یکی از کاوشگر های بسیار قدرتمندی می باشد که توسط تروی ها و طراحی شده است. این کاوشگر نسبت به سایرین بسیار سبک تر بوده و می تواند کارهای دیگر کاوشگرها را بیش تر از قبل انجام دهد. این فناوری می تواند از نظر تجاری نیز به صرفه باشد زیرا از اورانیوم با درجه پایین استفاده می شود و از نظر هزینه ای به صرفه تر از سایرین می باشد.
تامین نیروی پرواز بین ستاره ای
برای این که بتوانیم برای پرواز کاوشگر ها نیروی لازم را ایجاد کنیم وسیله ای توسط جفری لندیس ساخته و طراحی شده است. وی برای این کار از یک سیستم نیرو گیری لیزری استفاده می کند تا کاوشگرهای فوق مینیاتوری بتوانند در فاصله بین دو ستاره پرواز کنند و برای این کار نیروی کافی داشته باشند.
فناوری چارون
شکارچی زباله های فضایی یکی دیگر از وسیله هایی می باشد که توسط جان اسلاو طراحی شده است و به پروژه چارون مشهور می باشد. این طرح برای تمیز کردن مدار زمین به کار می رود تا ماهواره هایی که به آن جا فرستاده شده اند بر اثر برخورد با زباله های موجود در فضا آسیب نبینند. این پروژه توانایی جمع آوری زباله های ۲۵ ساله اطراف زمین را دارد و زمانی که به جو زمین نزدیک می شود می تواند با اکسیژن و نیتروژن سوخت گیری کند.
تلسکوپ THE MOST
این تلسکوپ دومین ایده ای می باشد که از جان دیتو بیان شده است و در فاز دوم قرار می گیرد. در واقع این تلسکوپ ۱۰۰ برابر توانایی بزرگ نمایی دارد و می تواند وضوح بیش تری را برای مصرف کننده به وجود بیاورد. به یاد داشته باشید که هر فناوری که در فاز دوم قرار بگیرد یک قدم به آزمایش و ساخت نزدیک تر خواهد شد.
آشکار ساز فضا های خورشیدی
یکی دیگر از فناوری های ویژه ناسا که چند سال است در فاز دوم قرار گرفته است آشکار ساز نوترینو می باشد. این وسیله برای کاوشگر های خورشیدی در نزدیکی مدار خورشید طراحی شده است. نیکولاس سولومی طراح این طرح بیان کرده است که این آشکار ساز ۲۵۰ کیلو گرمی دقیقا کار یک آشکار ساز ۳۰۰۰ تنی را بر روی زمین انجام می دهد. طرح نیکولاس سولومی نیز در فاز دوم قرار گرفته است.
سپر خورشیدی
آخرین مورد از فناوری های برتر ناسا سپر خورشیدی می باشد. این طرح توسط داگ ویلارد مطرح شده است و طبق آن یک فضاپیمای بدون سرنشین با استفاده از پوشش به عمق تاج خورشیدی می رود. منظور از تاج خورشیدی همان اتمسفر بیرونی خورشید می باشد. این طرح ادعایی جالب دارد و بیان می کند که می تواند ۸ برابر بیش تر از سایر کاوشگر های خورشیدی به خورشید نزدیک شود.
اگر دوست داشته باشید در زمینه دانستنی های جالب درباره فضا و زنبور رباتیک ناسا اطلاعاتی را کسب نمایید پیشنهاد می کنیم بر روی لینک های داده شده کلیک کرده و اطلاعات بیش تری را بدست آورید.
منبع : آرگا