دسته ها
شنبه ۲ فروردین ۱۴۰۴

چگونه با نوجوان ۱۴ ساله رفتار کنیم؟

  • منصوره رمضان زاده
  • ۲ شهریور ۱۴۰۰
  • ۰

نوجوانی دوره ای حساس از زندگی بوده که شخصیت فرد در این زمان شکل گرفته و فرد تمایل به استقلال و کسب تجارب مختلف دارد. در این محدوده سنی والدین باید با دارا بودن و آگاهی از مهارت های فرزند پروری بهترین نوع برخورد و رفتار را با نوجوان ۱۴ ساله خود داشته باشند و مسئولیت های خود را در قبال او به خوبی انجام دهند.

نوجوانی یکی از دوره های زندگی هر فردی می باشد که با تغییرات فیزیولوژی و شخصیتی مختص به خود همراه است و در این سن استعدادها و مهارت های فرد شکوفا شده و نوجوان برای آینده خود تصمیماتی مهم و جدی می گیرد که والدین نیز در این زمینه وظیفه بزرگی را برعهده داشته و باید حمایت کننده و راهنمای خوبی برای آن ها باشند. در همین راستا سعی داریم در این مطلب به جهت آگاهی شما عزیزان را با نحوه صحیح برخورد و رفتار با نوجوان ۱۴ ساله آشنا کنیم.

رفتار مناسب با نوجوان ۱۴ ساله

به طور کلی بزرگ کردن نوجوانان همواره سخت و دشوار بوده و کار آسانی نمی باشد و نیازمند روش های تربیتی صحیح و مناسب می باشد که والدین باید نسبت به آن ها آگاهی کامل داشته و وظایف و مسئولیت های خود را در این زمینه به خوبی ایفا نمایند. رفتار و طرز برخورد با نوجوان ۱۴ ساله باید آگاهانه و متناسب با جامعه در حال پیشرفت و نوع نگرش بروز نوجوانان در دوره امروزی باشد.

فرزند شما در این سن به مسائل مختلفی فکر می کند و از شما انتظارات متفاوت و جدیدی دارد. به طور مثال تمایل دارد در رابطه با رفت و آمدهای او محدودیتی ایجاد نکنید و هنگام بیرون رفتن با دوستان خود بدون هیچ نوع کنترل و بازپرسی این کار را انجام دهد. وظیفه والدین در برابر فرزندش آزاد و رها گذاشتن او برای آشنا شدن با جامعه و محیط اجتماعی می باشد.

نحوه رفتار صحیح با نوجوانان

برخورد درست والدین با پسران نوجوان

اغلب پسران نوجوان و همچنین نوجوان ۱۴ ساله توانایی زیادی در ایجاد رابطه با اطرافیان خود ندارند و به طور معمول خیلی سخت می توانند به صورت کلامی ابراز احساسات نمایند. در نتیجه والدین برای درک آن ها بایستی قطعا این مقوله مهم را در نظر بگیرند و به آن توجه داشته باشند. در ادامه یک سری روش و نوع صحیح رفتار با نوجوان پسر را در اختیارتان قرار داده ایم.

تعیین محدودیت ها:

در وهله اول والدین و پسر نوجوان بایستی مجموعه ای از مرزها و قوانین را ایجاد نمایند که دو طرف مقابل نسبت به انجام آن ها توافق نظر دارند. قوانین تعیین شده بایستی بر اساس ارزش های مشترک روابط بین آن ها با بهره مندی از امنیت و هماهنگی در محیط خانواده باشد.

برقراری ارتباط با نوجوان 14 ساله

اجتناب از مجازات شدید:

باید این نکته را در نظر داشته باشید که انجام مجازات و تنبیه کردن شدید در هیچ موقعیتی بهترین شیوه رفتاری با نوجوان نمی باشد. در اصل مجازات به گونه ای می تواند وضعیت موجود را بدتر نماید. در چنین موقعیتی امکان دارد فرزندتان حس ناراحتی و طرد شدن گرفته و به همین دلیل فاصله بیشتری از والدین بگیرد.

حفظ آرامش:

زمان صحبت کردن با فرزندتان سعی کنید احساستان را تحت کنترل داشته باشید. بروز دادن خشم و ناامیدی می تواند فرزندتان را وادار به فرو رفتن در اعماق درونی اش کند و او حس کند دیگر از سمت شما حمایت نخواهد شد.

حرف زدن با او در زمان انجام کار:

بسیاری از پسران نوجوان زمانی که در حین انجام کاری هستند خیلی راحت و به سادگی می توانند تعامل داشته باشند. به همین خاطر پیشنهاد می شود زمان انجام بازی، خوردن شام و یا زمان پیاده روی کردن با او صحبت نمایید.

نحوه رفتار درست با پسر نوجوان

نوشتن قوانین تعیین شده:

ضمن مشخص کردن حد و مرزها خانواده ها بایستی یک لیست کتبی از توافق نامه بینشان را آماده نمایند. بدین گونه دستورات و حد و مرزها برای همه تعیین می گردد.

بکارگیری شیوه جبران کردن:

ضمن انجام تنبیه و مجازات می توانید از روش جبران و یا ترمیم نیز بهره مند شوید. این عمل موجب می شود فرزند شما در پی جبران کردن قانون شکنی باشد. به طور مثال در صورتی که در زمان رانندگی جریمه گردد خودش باید به تنهایی هزینه را بپردازد یا پس از دعوا و مشاجره خودش باید به منظور بهبود یافتن رابطه تلاش نماید. در نهایت نوجوان می تواند بدین گونه اعتماد والدین خود را بدست آورد.

نحوه رفتار مناسب با نوجوانان

موافقت در مورد عواقب کار:

والدین و فرزندش بایستی در مورد مجازات نقض قوانین با یکدیگر توافق نظر کنند و بر اساس سن و سال فرد تنبیهاتی را تعیین نمایند. به طور مثال از جمله عواقب زیر پا گذشتن حد و مرزها می تواند محرومیت از استفاده از ماشین یا زود برگشتن به خانه باشد.

دادن زمان پردازش به نوجوان:

بسیاری از پسران به منظور تفکر در مورد مکالمات و بحث های مهم خود به چند ساعت یا چند روز زمان احتیاج دارند. بدین ترتیب در صورتی که فرزندتان خیلی سریع نوع رفتار یا دیدگاهش را عوض نکرد در این رابطه احساس ناامیدی نکنید. منتظر بمانید او اطلاعات را در اختیار بگیرد و آن را در موقعیت مناسب و زمان خودش مورد پردازش و بررسی قرار دهد.

نحوه رفتار با نوجوان 14 ساله

شیوه برقراری ارتباط با دختران نوجوان

به طور کلی می توان گفت درک و فهمیدن دختر نوجوان ۱۴ ساله و داشتن اطلاعات روانشناسی در این رابطه به شما کمک می کند تا رفتار و برخورد مناسبی با او داشته باشید. در ادامه مواردی از نحوه برخورد درست و نوع صحیح رفتار با نوجوان دختر را برای شما عزیزان شرح داده ایم.

  • بهتر است از او بخواهید تا به اندازه کافی و موردنیاز بخوابد. بیشتر نوجوانان به میزان کافی نمی خوابند. کم بودن میزان خواب موجب می شود انرژی و تمرکز کافی را زمان درس نداشته باشد و اختلالات رفتاری را بالا می برد.
  • سعی کنید در تصمیمات خانوادگی نظر او را نیز جویا شوید و به او اجازه دهید تا برای خودش تصمیم گیری نماید.
  • امکان دارد محیط مدرسه و فعالیت های اجتماعی برایش خسته کننده شده باشد. سعی کنید به او این تسلی خاطر را بدهید که تعیین محدودیت مانعی ندارد.

نحوه درک و رفتار درست با نوجوانان

  • در صورتی که احساس می کنید فرزندتان درگیر اختلال تمرکز و مشکل در یادگیری شده است سعی کنید او را سریعا برای معاینه نزد پزشک ببرید.
  • سعی کنید نسبت به دوستان دختر خود و والدین آن ها شناخت کافی داشته باشید.
  • زمانی که بین شما بحثی ایجاد شد به حرف های او گوش بدهید و به پرسش هایش پاسخ دهید. در صورتی که نظر یا پیشنهادات او خوب بود مطابق با آن عمل نمایید.
  • سعی کنید با همدیگر وقت گذرانی نمایید. فعالیتی که برای هر دوی شما لذت بخش می باشد را با هم انجام بدهید. بدین ترتیب به صورت عادی مکالمه ای خوب میان شما شکل خواهد گرفت.
  • به او توصیه کنید برای هدفی که به آن اعتقاد دارد عملی اختیاری انجام دهد. بدین گونه حس مفید بودن در او شکل گرفته و باعث افزایش عزت نفسش می شود.

برخورد صحیح با نوجوانان

در این مطلب نحوه برخورد و رفتار مناسب با نوجوان ۱۴ ساله و توصیه های مهم در این زمینه را به طور کامل شرح دادیم که امیدواریم نهایت استفاده را از آن برده باشید. همچنین برای چگونگی برخورد و رفتار با نوجوان سرکش می توانید به این مقاله ارائه شده آرگا مراجعه نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *