دسته ها
دوشنبه ۲۷ اسفند ۱۴۰۳

عصبانی خوابیدن چه خطراتی دارد؟

  • زهره گنج بخش
  • ۲۷ مرداد ۱۴۰۰
  • ۰

دانشمندان تاکید می کنند که افراد نباید با عصبانیت بخوابند. عصبانی خوابیدن باعث می شود شما خواب راحتی نداشته باشید و هم چنین خطرهای دیگری را در پی دارد که در این مطلب برای شما بیان خواهیم کرد.

خوابیدن بعد از یک روز کاری طولانی باعث می شود که انرژی رفته شما را باز گرداند و حالت آرامش بخشی را برای شما ایجاد کند. خواب درست بر سلامت شما تاثیر گذار است و باعث عملکرد بهتر شما خواهد شد. برای اینکه به خواب شبانگاهی بروید باید قبل از هر چیزی ذهن خود را از دغدغه و آشفتگی ها خالی و آرام کنید. طبق تحقیقات علمی، دانشمندان به این نتیجه رسیدند که عصبانی خوابیدن بسیار خطرناک است. بنابراین باید قبل از خواب ذهن خود را کنترل کرده و از افکار منفی خارج سازید.

خوابیدن با عصبانیت

عصبانی خوابیدن با چه مشکلاتی همراه می شود؟

خواب تاثیر چشم گیری در چگونگی پردازش، ذخیره اطلاعات مهم و نیز تثبیت حافظه دارد. طی تحقیقات به عمل آمده این شیوه برای افکار منفی نیز صحت داشته است. برخی از عوارض عصبی خوابیدن را در ادامه برای شما بیان خواهیم کرد.

  • خواب را بی کیفت می کند

اگر  فردی با خشم یا عصبانیت به خواب برود، خواب این شخص دچار اختلال شده و همین امر باعث می شود که هنگام بیدار شدن اصلا احساس شادابی و سرزنده بودن نداشته باشد. در این حالت فرد بیشتر احساس خستگی و رخوت می کند. در نتیجه این مشکل بد خوابی، فرد را بیشتر دچار خشم خواهد کرد. پس می توان گفت خشم باعث بد خوابی و بد خوابی خود باعث ایجاد عصبانیت خواهد شد. کنترل نکردن عصبانیت هم چنین باعث ایجاد سردرد و خواب آلودگی طی روز می شود.

خطر های عصبی خوابیدن

  • سلامت بدن را به خطر می اندازد

خوابیدن با حالت عصبی بر کیفیت خواب تاثیر گذاشته و در نهایت باعث برهم خوردن تنظیمات هورمون ها و عملکرد درست بدن می شود. خواب که باعث تثبیت احساسات می شود، عصبانیت و استرس این عملکرد را دچار خطر می کند. با ترشح هورمون های استرس تحریک پذیری فرد بیشتر خواهد شد و این امر اتفاقات نگران کننده ای را در پی خواهد داشت.

اگر فردی به حالت عصبی بخوابد ممکن است دچار کابوس های شبانه و بی خواب شود. حتی ممکن است این اتفاق افسردگی را نیز به دنبال داشته باشد. خواب نامناسب، بد خوابی ها و دیدن کابوس ها در مدت زمان طولانی باعث آسیب هایی به جسم و روح می شود. چاقی، فشار خون، آلزایمر، دیابت افسردگی و حتی سرطان می تواند از عوارض خطرناک خوابیدن در حالت عصبانی، باشد.

عصبانی خوابیدن و عوارض آن

  • سبب تثبیت عصبانیت می شود

اگر افراد به حالت عصبی به خواب بروند باعث می شود که این حس تا مدت ها با آن ها درگیر باشد. خواب افکار و احساسات را بزرگ می کند و پس از خوابیدن سرکوب کردن احساسات منفی سخت تر می شود. جالب است بدانید که مغز هنگامی که فرد به خواب می رود، احساسات را پردازش می کند و آن را در حافظه بلند مدت و کوتاه مدت نگه می دارد. نکته قابل به ذکر این است که عصبانیت در حافظه بلند مدت ذخیره می شود و تاثیرات طولانی مدتی خواهد داشت. در نتیجه تثبیت شدن احساسات منفی، فراموش کردن آن ها دشوار خواهد شد. پس بهتر است فرد بعد از کنترل عصبانیت و خشم خود اقدام به خواب نماید.

  • باعث خراب شدن روز بعد می شود

افرادی که خشم و عصبانیت خود را تا شب ادامه می دهند و با آن به خواب می روند، باعث می شود که روز بعد از آن، هنگام بیدار شدن توانایی انجام کارها را نداشته باشند و مدام به آن قضیه فکر کنند. کل روز آن ها به خاطر کنترل نکردن خشم خود و خوابیدن با عصبانیت، خراب خواهد شد.

خوابیدن همراه با عصبانیت

راهکارهای کنترل عصبانیت قبل از خواب

  • برای داشتن خواب آرام و راحت محیط و فضای اتاق خواب نقش بسیار مهمی خواهد داشت. می توان برای ایجاد آرامش از نور های ملایمی در اتاق استفاده کرد.
  • رایحه سیب می تواند به فردی که دچار عصبانیت شده احساس آرام بخشی دهد.
  • توصیه می شود فردی که دچار عصبانیت شده، اگر ممکن است با شخصی که این حس را در او به وجود آورده است مکالمه کند تا احساس بهتری داشته باشد.
  • ورزش هایی مانند یوگا و مدیتیشن و هم چنین نگاه کردن فیلم مورد علاقه، گوش دادن به یک موسیقی آرام بخش و کشیدن نفس ها عمیق قبل از خواب می تواند حس عصبانیت را کم تر کند.
  • نوشتن احساسات روی کاغذ، صحبت کردن با دوست، نوشیدن مایعات و کم کردن نور نیز در کنترل این احساس می تواند موثر واقع شود.

پس از مطالعه این مبحث روان شناسی به منظور درمان بهتر این مشکل می توانید با راه های غلبه بر خشم و کنترل سریع عصبانیت نیز آشنا شوید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *