دسته ها
چهارشنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۳

داروی پلاسبو دارو نمایی برای درمان درد و حالت تهوع

  • زهره گنج بخش
  • ۲۰ مرداد ۱۴۰۰
  • ۰

داروی پلاسبو یا همان دارو نما چیست؟ آیا تاکنون راجع تاثیرات معجزه آسا این دارو چیزی شنیده اید؟ پاسخ این سوال ها و سوالات خود را می توانید در این مطلب بیابید.

پلاسبو؛ چیزی شبیه به دارو است که در واقع هیچ اثر دارویی ندارد و به همین منظور به آن ها دارو نما نیز گفته می شود. جالب است بدانید که معنی لغتی این واژه ” خوب خواهم شد” می باشد. در واقع روش درمانی به کمک داروی پلاسیو صوری و تلقینی می باشد.

تاثیرات داروی پلاسبو بر ذهن

آشنایی با داروی پلاسبو

همان طور که می دانید ذهن و افکار تاثیرات زیادی بر بدن می گذارد. به طوری که حتی می تواند در روند بهبود یک بیماری موثر واقع شود. شیوه درمانی با این قرص بدین طریق است که به بیمار داروی بی اثر تجویز می شود و به او می گویند که با خوردن این دارو حالش بهتر می شود. در حالیکه بیمار هیچ اطلاعی از بی اثر بودن آن قرص ندارد و نمی داند آن شبه دارو می باشد.

پزشکی به نام جان هایگارت اهل بریتانیا برای اولین بار در معالجه بعضی از بیماران از دو میله کمک گرفت و به بیمارانش گفت با این میله های فلزی مریضی آن ها از بدنشان دور خواهد شد و بهبود خواهند یافت. بعد از چند مدت از هر ۵ بیمار ۴ نفر اعلام بهبودی کردند و اظهار داشتند که بیماری آن ها درمان شده است. جان هایگارت در این زمینه کتاب نوشت و دانشمندان پزشکی روی این داروهای بی اثر مطالعه و تحقیقات زیادی به عمل آوردند.

داروی معجزه آسا پلاسبو

تحقیقات روی پلاسبو

به سرپرستی پرفسور کاپچوک در سال ۲۰۱۴ آزمایشی انجام گرفت. به این صورت که به دو گروه از افراد مبتلا به میگرن دارو داده شد. به گروه اول خود دارو و به گروه دوم دارونما تجویز شد. نتیجه آزمایش شگفت انگیز بود به طوری که ۵۰% از افراد گروه دوم که دارونما را دریافت کرده بودند، بهبود یافتند. حتی موضوع جالب تر اینجا بود که در گروه دوم عوارض جانبی نیز دیده شده بود.

پرفسور کاپچوک درباره درمان با پلاسبو می گوید:

تاثیر دارو نماها به دلیل تفکر مثبت است، معتقد بودن بر اینکه این روش درمان با این قرص اثر دارد. این امر در مورد ایجاد ارتباط قوی بین مغز و بدن و نحوه کار آن ها با هم است. پلاسبو احتمال دارد که باعث ایجاد حس بهتری در شما شود اما شما را درمان نمی کند. اما این ثابت شده است که آن ها برای بیماری هایی مانند بیخوابی، کنترل درد، بیماری هایی مربوط به استرس و عوارض جانبی درمان سرطان مثل حالت تهوع و خستگی موثر واقع شود.

پلاسبو و تاثیرات آن

در واقع این دارو تومور را کوچک نمی کند و یا کلسترول را کم نمی کند، اما دارونماها به کم شدن علائمی که توسط مغز تعدیل می شوند مانند کاهش درد کمک شایانی خواهند کرد. پلاسبو بیماری را درمان نمی کند اما پژوهش ها و تحقیقات حاکی از آن است که این دارو ها در بعضی از افراد علائم ذهنی مثل حالت تهوع، خستگی و اضطراب را بهبود می بخشد.

استفاده پلاسبو در پزشکی

مصرف این دارو زمانی تاثیر گذار خواهد بود که فرد باور و ایمان داشته باشد که دارویی واقعی استفاده می کند و برای اینکار نیاز است که پزشکان به بیمار اطلاع ندهد که قرص دروغین به آن ها تجویز کرده است. اما در اخلاق پزشکی فریب دادن بیمار کار درستی نیست و به همین علت بیشتر پزشکان از دارونما استفاده نمی کنند.

اثرات دارویی پلاسبو

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *