اگر بودجه شما محدود است و به یک لپ تاپ برای انجام امور روزانه نیاز دارید مدل ساده لپ تاپ لنوو ideapad 330 با پردازنده core i3 می تواند انتخاب مناسبی باشد. این لپ تاپ زیبا و اقتصادی همه ویژگی ها برای مصارف دانش آموزی و دانشجویی را با خود همراه ساخته است. در ادامه این مطلب به بررسی لپ تاپ لنوو ideapad330 می پردازیم.
آشنایی و بررسی لپ تاپ لنوو ideapad 330
شرکت لنوو یکی از تولید کننده های لپ تاپ می باشد که به سری میان رده این محصولات توجه خاصی دارد و با معرفی سری ideapad سری جدیدی از لپ تاپ های رده کاربری عمومی را به بازار ارائه کرده است. از لپ تاپ های پرطرفدار این شرکت لپ تاپ ideapad 330 می باشد که نسخه بروزتر سری قبلی بوده و با تفاوت هایی جمع و جور و شیک تر ظاهر شده است.
لپ تاپ های سری ۳۳۰ لنوو جزو معروف ترین و موفق ترین لپ تاپ های این کمپانی چینی می باشند که در مدل های مختلفی روانه بازار شده اند. و مدل های ساده آن اقتصادی و زیبا بوده و برای کارهای روزمره کارایی مناسبی داشته و برای مصارف معمولی، دانش آموزی و دانشجویی طراحی شده است تا هر خریداری را راضی نماید.
قابل ذکر است در بازار دو مدل از لپ تاپ ideapad 330 بیشتر نظر والدین دانش آموزان را به خود جلب کرده است مدل اول ideapad 330 با پردازنده سلرون n4000 بوده و مدل دوم دارای پردازنده core i3 می باشد که قوی تر بوده و کمی قیمت بالاتری از مدل اول دارد. تفاوت این دو مدل در حد پردازنده است و از نظر دیگر موارد مانند طراحی، پورت ها، رم و کارت گرافیک شبیه هم هستند.
اگر قصد خرید یک لپ تاپ شیک و زیبا ولی ارزان قیمت را دارید که کارهای روزانه مانند وبگردی و کلاس های آنلاین را با آن انجام دهید لپ تاپ لنوو ideapad 330 با پردازنده core i3 انتخاب مناسبی خواهد بود. این لپ تاپ ها بعد از سری ۳۲۰ در پیکربندی و مشخصات سخت افزاری متفاوتی ارائه شدند تا طیف های مختلفی از کاربران دانشجو، دانش آموز، مهندسین و طراحان حتی گیمرها را به سمت خود متمایل سازند که در این زمینه موفق شدند. البته لپ تاپ های سری ۳۳۰ لنوو فقط در پردازنده یا رم تفاوت ندارند بلکه در رزولوشن نمایشگر، کارت گرافیک، ظرفیت هارددیسک و سایر امکانات جانبی دارای تفاوت هایی هستند. در ادامه با بررسی لپ تاپ لنوو ideapad 330 همراه ما باشید.
طراحی ظاهری
بررسی ها نشان می دهد از نظر ظاهری همه مدل های لپ تاپ لنوو ideapad 330 مشابه هم هستند و در پنج رنگ سفید، خاکستری، قهوه ای، مشکی و سرمه ای وارد بازار شده اند.
پنل پشتی این لپ تاپ تخت بوده و با مزین شدن به آرم شرکت لنوو در بالا گوشه سمت چپ طراحی بسیار ساده ای دارد و در زیر قسمت پنل نمایشگر ۱۵.۶ اینچی آن شبیه پنل پشی نشان شرکت لنوو سمت چپ حضور دارد. به طور کلی لپ تاپ لنوو ideapad 330 ظرافت زیادی ندارد ولی از ضخامت اندک کناره های آن لذت خواهید برد.
پنل داخلی لپ تاپ هم شبیه سری ۳۲۰ تخت و یک تکه بوده و کلیدهای کیبورد و تاچ پد روی آن تعبیه شده اند. لنوو ideapad 330 دارای ابعاد ۲۲.۹* ۲۶۰*۳۷۸ میلی متر می باشد و وزن دستگاه نیز دقیقا شبیه سری قبلی آیدیاپد بوده و فقط ۲.۲ کیلوگرم است. وزن مناسب لنوو ideapad 330 موجب شده به راحتی آن را در کیف یا کوله با خود همراه کرد.
نمایشگر ۱۵.۶ اینچی
بررسی ها نشان می دهد لپ تاپ لنوو ideapad 330 با سایز ۱۵.۶ اینچی در دو نسخه اچ دی و فول اچ دی ارائه می شود. در مدل های با پردازنده intel, intel pentium celeron, intel core i3 و همچنین برخی مدل های با پردازنده intel core i5 نمایشگر لپ تاپ دارای کیفیت اچ دی با رزولوشن ۷۶۸* ۱۳۶۶ می باشد و در مدل های حرفه ای تر با پردازنده های intel core i5 و intel core i7 نمایشگر با کیفیت فول اچ دی و رزولوشن ۱۰۸۰ * ۱۹۲۰ پیکسل بکار رفته است.
پنل نمایشگر مدل لپ تاپ های با کیفیت تصویر اچ دی از نوع tft بوده و در مدل های حرفه ای از نوع IPS می باشد. غلظت و شفافیت رنگ ها در پنل نمایشگر IPS از TFT بیشتر است ولی پنل TFT باتری کمتری مصرف می کند. در هر دو مدل نمایشگر لنوو ideapad 330 روکش مات بکار رفته تا با خیال آسوده در شرایط نوری قوی نظیر زیر نور خورشید به فعالیت خود ادامه دهید.
قابل ذکر است هر چند پنل TFT باتری متری مصرف می کند ولی رنگ ها شفاف و کم عمق هستند. از سایر مشکلات نمایشگر کم کیفیت این لپ تاپ زاویه دید نامناسب و تعداد پیکسل های کمتر نسبت به نسخه های مشابه است. روشنایی نمایشگر نزدیک به ۱۸۸ نیت بوده تا برای فعالیت هایی مانند وبگردی یا استفاده از نرم افزارهای آفیس مناسب باشد. در ضمن وب کم اچ دی لنوو ideapad 330 در بالای نمایشگر حضور دارد و کیفیت تصویر خیلی خوبی را جهت برقراری مکالمه تصویری فراهم می آورد.
کیبورد جزیره ای
شبیه دیگر لپ تاپ های لنوو، کلیدهای کیبورد ideapad330 نیز در انتها اندکی گرد هستند. کیبورد این لپ تاپ جزیره ای بوده و کلیدهای آن با اندازه استاندارد در کنار هم حضور یافته اند. کیبورد لپ تاپ دارای بخش ماشین حساب هم می باشد که برای اموری مانند حسابداری و حسابرسی مناسب است.کلیدها هم سطح بوده و با خطوط عمودی از همدیگر جدا شده اند.
در همه مدل های لپ تاپ کلیدهای کیبورد فاقد نور پس زمینه هستند و در بخش استراحتگاه دست هم طبق انتظار تاچ پد لپ تاپ مشاهده می شود. تاچ پدی بزرگ و یک تکه که جایگزینی خوب برای ماوس در انجام فعالیت های ساده روزانه بوده و کار با آن دقیق و راحت است.
اسپیکر ۲ وات
این لپ تاپ از دو اسپیکر داخلی ۲ وات بهره می برد. اسپیکرهای لپ تاپ به فناوری صدای دالبی مجهز هستند و شنیدن صدا بویژه هنگام تماشای فیلم با لپ تاپ لذت بخش خواهد بود. بلندی صدا همانند مدل قبلی بالا بوده و می توان بدون هدفون برای گوش دادن به موسیقی روی لپ تاپ ideapad 330 با پردازنده CORE I3 حساب باز کرد. به عبارت دیگر اکثر مواقع برای گوش دادن به صدای بلندتر دستگاه به هدفون نیاز نیست.
پورت های متنوع
فهرست کاملی از پورت ها و امکانات ارتباطی بر روی لبه کناری با لپ تاپ ideapad 330 همراه شده است تا این لپ تاپ برای کارهای روزمره مناسب تر بوده و به هیچ نوع کابل یا مبدل اضافی نیاز نداشته باشد.
در سمت راست دستگاه یک پورت Displayport جهت اتصال لپ تاپ به مانیتور خارجی حضور دارد و البته درایور نوری دی وی دی هم مشاهده می شود که برای دانشجویان و دانش آموزان خیلی کاربردی و ضروری است.
در سمت چپ که شلوغ تر می باشد و دارای ترافیک بیشتری است ورودی برق، خروجی تصویر HDMI، پورت شبکه LAN، دو پورت USB 3.0، یک پورت USB-C، جک هدفون ۳.۵ میلی متری و کارتخوان اس دی در نظر گرفته شده است. بنابراین با مشاهده این پورت ها که نسبتا به روز هستند دیگر برای اتصال دستگاه های جانبی به لپ تاپ نگرانی وجود ندارد.
مشخصات سخت افزاری
لنوو جهت برطرف کردن همه نیازها سیستم های سخت افزاری متنوعی روی سری لپ تاپ ideapad 330 بکار برده است. کانفیگ های سخت افزاری این سری لپ تاپ ها هر یک برای یک رده کاربری مناسب بوده و سیستم پردازشی شان از ساده ترین تا حرفه ای ترین متغیر می باشد. در کانفیک های ساده که جهت اجرای کارهای روزانه و معمولی طراحی شده اند این لپ تاپ به پردازنده های اینتل pentium یا اینتل celerom با محدوده سرعت ۱.۱ تا ۲.۷ گیگاهرتز مجهز است.
در این دو مدل کارت گرافیک اینتل HD Graphics 620 بدون حافظه اختصاصی و AMD Radeon M530 با دو گیگابایت حافظه اختصاصی به کار گرفته شده است. حافظه رم ۴ گیگابایتی ، هارد دیسک ۵۰۰ گیگابایت و یک ترابایتی نیز از سایر ویژگی های سخت افزاری این دو مدل می باشند. در ضمن امکان ارتقای حافظه رم به ۱۶ گیگابایت فراهم شده است. لپ تاپ ideapad 330 در کانفیگ های ساده قیمت بسیار پایینی دارد و برای افرادی که از آن انتظار اجرای کارهای حرفه ای ندارند مناسب می باشد.
در مدل های حرفه ای لنوو ideapad 330 پردازنده نسل هفتم اینتل core i3 به کار رفته است. محدوده سرعت این پردازنده ۲.۴-۳.۴ گیگاهرتز است و حافظه ۴ گیگابایتی قابل ارتقا، کارت گرافیک اینتل HD Graphics 620 و هارددیسک یک ترابایتی هم آن را همراهی می کنند. در مدل قدرتمندتر پردازنده نسل هشتم اینتل core i5 بکار رفته که شامل ۴ هسته با محدوده سرعتی ۱.۶ -۳.۴ گیگاهرتز است.
حافظه رم این مدل ۸ گیگابایتی از نوع DDR4 بوده و کارت گرافیک آن هم از نوع NVIDIA Geforce 150 MX است که با ۲ گیگابایت حافظه اختصاصی همراه می باشد. ضمنا این مدل به کارت گرافیک شرکت AMD یعنی (AMD Radeon R5 M530) با ۲ گیگابایت حافظه اختصاصی مجهز می باشدو هارد دیسک تعبیه شده روی این مدل ظرفیت یک ترابایتی دارد.
در حرفه ای ترین کانفیک سخت افزاری لپ تاپ لنوو ideapad 330 که برای انجام کارهای تخصصی ساخته شده اند، پردازنده نسل هشتم اینتل core i3 تعبیه شده که شامل هسته با فرکانس کاری ۱.۸-۴ گیگاهرتز در حالت توربو می باشد. کارت گرافیک آن نیز NVIDIA Geforce 150 MX به همراه ۴ گیگابایت حافظه اختصاصی و حافظه رم ۱۶ گیگابایت تراشه را کمک می کنند. میزان حافظه رم ۱۶ گیگابایی لپ تاپ توان پردازشی بالای آن را نشان می دهد و هارد دیسک این مدل حرفه ای دارای ظرفیت ترابایتی می باشد.
با خرید لنوو ideapad 330 می توانید بسته بودجه ای که دارید می توانید به سخت افزار مدنظر خود دسترسی پیدا کنید. مدل های ساده تر کارهای اداری، کار با برنامه آفیس، تایپ، وبگردی و … را انجام می دهند ولی مدل های حرفه ای تر امور تخصصی نظیر نقشه کشی، طراحی گرافیک، طراحی سه بعدی، برنامه نویسی، انیمیشن، تدوین ویدیو و … را انجام می دهند.
در ادامه قابل ذکر است تفاوت بین کانفیگ های سخت افزاری لپ تاپ لنوو ideapad 330 محدود به سیستم پردازشی و مادربورد آنها نبوده و نمایشگرهای مختلفی هم برای هر کی از کانفیگ های سخت افزاری در نظر گرفته شده است. روی مدل های ساده تر نمایشگر اچ دی و روی مدل های حرفه ای تر نمایشگر فول اچ دی به کار رته است. در مجموع بسته به نیاز و هر سلیقه ای لنوو در یکی از کانفیگ های خود در خدمت شما خواهد بود.
در مجموع مشخصات سخت افزاری لپ تاپ لنوو deapad 330 در مدل های ساده نشان دهنده این موضوع است که با محصولی اقتصادی و مناسب برای کارهای معمولی مانند وبگردی، مکالمه تصویری، کلاس آنلاین و .. روبرو هستیم و کاربران رشته های مهندسی باید یکی از مدل های حرفه ای لپ تاپ deapad 330 را خریداری نمایند چرا که نرم افزارهایی مانند فتوشاپ، کورل، اتوکد و … به سخت افزارهای قوی تر نیاز دارند.
باتری ۳۰ واتی
لنوو لپ تاپ deapad 330 را به باتری ۳۰ واتی و ۲ سلولی لیتیوم یونی مجهز کرده است که تا ۶ ساعت شارژدهی را تضمین می نماید. در تست های صورت گرفته دوام باتری خیلی خوب بوده به نحوی که در وبگردی با وای فای نزدیک حدود ۵ ساعت و ۵۰ دقیقه انرژی دستگاه را تامین کرده است. و در پخ ویدیو مصرف باتری افزایش یافته و حدود ۴ ساعت و ۴۰ دقیقه شارژ لپ تاپ را فراهم می کند.
جمع بندی
با توجه به بررسی صورت گرفته می توان گفت چنانچه به دنبال لپ تاپی کارامد با قیمت مناسب می باشید حتما مدل های مختلف لپ تاپ لنوو deapad 330 را در فهرست انتخاب های خود قرار دهید. شرکت چینی لنوو به خوبی سیستم های سخت افزاری بروزی را در محصول خود با بهترین قیمت به کار گرفته است. این لپ تاپ ۱۵.۶ اینچی به همراه سیستم های سخت افزاری مختلف، کیفیت نمایشگر و فضای ذخیره سازی متنوع می تواند نیازهای مختلف کاربر را رفع کند.
به طور کلی با خرید هر یک از مدل های لپ تاپ deapad 330 لنوو با قیمتی مناسب دستگاهی زیبا و کارآمد برای انجام امور معمولی یا حرفه ای در اختیار خواهید داشت. قیمت این دستگاه از ویژگی های مهم آن بوده چرا که نسبت به هم رده ای های خود با قیمت بسیار مناسب سخت افزار کارآمدی برای انواع کارها در نظر گرفته است.
چنانچه علاقمند به آشنایی با انواع دیگر لپ تاپ های موجود در بازار همچون لپ تاپ ایسوس r521jb و لپ تاپ الیت بوک hp 8440p هستید می توانید از مطالب پیشین آرگا دیدن فرمایید و اطلاعات لازم را کسب نمایید.
منبع : آرگا