دسته ها
جمعه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴

افسردگی در جوانان چه پیامدهایی را به دنبال دارد؟

  • سمیه نیک فرجام
  • ۸ تیر ۱۴۰۰
  • ۰

افسردگی در جوانان ریشه و علت های متعددی دارد این اختلال می تواند بهداشت روانی و جسمی این افراد را تحت تاثیر قرار دهد. برای درمان این افراد باید شیوه های روان درمانی، دارو درمانی، ورزش و … استفاده کرد. درمان هایی که از طریق یوگا و ورزش انجام می شود نیز در درمان این افراد موثر هستند.

همانطور که می دانید جوانی از دوره های حساس و مهم در زندگی انسان است همه جوانان در این دوره حساس مشکلات و چالش هایی را تحمل می کنند بسیاری از جوانان با وارد شدن به این دوره دچار اضطراب و استرس می شوند وجود افسردگی در جوانان موجب می شود تا آسیب های زیادی را در این دوران تحمل کنند. این امر می تواند تاثیرات نامطلوبی بر روی آنها داشته باشد و بهداشت روانی و جسمی آنها را به خطر می اندازد.

در این دوران جوانان امید و آرزوهای زیادی دارند و زمانی که در مسیر زندگی خود با مشکلات مواجه می شوند و شکست می خورند دچار ترس و نگرانی می شوند افسرده شدن در این دوران می تواند عواقب ناگواری را برای آنها به همراه داشته باشد. در این دوران فرد انواعی از افسرده بودن را تجربه خواهد کرد اما کمک ها و حمایت های خانواده بسیار با اهمیت است و در این زمینه می تواند به رفع افسرده شدن کمک کند.

درباره افسردگی در جوانان چه می دانید؟

افسردگی در این دوره دارای نشانه هایی است که والدین با آگاهی از آن می توانند به فرزندان خود کمک بیشتری کنند و یا در صورت این بیماری را در فرزند خود شناسایی کنند. یکی از نشانه های رایج این امر تغییراتی است که در زندگی فرد ایجاد می شود آن ها اتفاقات متعددی را از سر می گذرانند و می توانند تجربه های تلخ و ناگواری داشته باشند از عمده ترین نشانه های این اختلال در این افراد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

افسردگی در جوانان

  • تغییراتی که در خلق و خوی این افراد دیده می شود این افراد اغلب احساساتی همچون غم و گناه دارند.
  • ناامید شدن نسبت به زندگی آینده خود و بی علاقه بودن نسبت به زندگی
  • انگیزه کافی نداشتن این افراد هیچ تلاش و پشتکاری در زندگی ندارند و مسئولیت پذیری آنها در سطح پایینی است.
  • نداشتن میل جنسی
  • اختلالاتی که در خواب این افراد ایجاد می شود موجب کابوس های شبانه می شود و ممکن است این افراد را کم خواب یا پر خواب کند.
  • نداشتن تمرکز کافی و نشخوارهای ذهنی که با استفاده از تکنیک های روانی قابل درمان هستند.
  • پرخاشگری بی مورد از نشانه های دیگر افسردگی در این افراد است این افراد رفتارهای ضد اجتماعی دارند.
  • نداشتن تعاملات اجتماعی در این افراد موجب کم شدن گروه های دوستی و حمایتی می شود آن ها اغلب دوست دارند تنهایی را تجربه کنند.

بررسی افسردگی جوانان

والدین باید توجه داشته باشند که در صورت زیاد بودن این نشانه ها و یا طولانی مدت بودن آن ها باید به یک روانشناس مراجعه کنند زیرا این نشانه ها می تواند زندگی اجتماعی این افراد را تحت تاثیر قرار دهد و گروه های حمایتی و دوستانه را از آنها سلب خواهد کرد. شما باید علائم افسردگی را جدی بگیرید و به درمان این اختلال توجه کنید.

دلایل بروز افسردگی :

بررسی علت های بروز این مشکل نیز می تواند اطلاعات کافی را درباره افسردگی در جوانان در اختیار والدین قرار دهد این علت ها می توان ناشی از عوامل محیطی نیز باشند خانواده نقش مهمی در بروز این اختلال دارند برخی از والدین به خواسته های درونی فرزندان خود توجهی نمی کنند و تصور دارند تنها رفع نیازهای مالی کمک کننده است این موارد موجب می شود تا فرزندان احساس خلا داشته باشند.

از دیگر علت های بروز این اختلال می توان به شیوه های تربیتی نادرست والدین، مشکلات اقتصادی، جنسیت، استرس های محیطی، اختلال های عصبی، مزاج، ضربه های عاطفی و روحی، اعتیاد و طلاق می باشند.

نشانه های افسردگی جوانان

پیامدهای افسردگی :

افسردگی در جوانان پیامدهای گوناگونی دارد آسیب های روانی و جسمی که این افراد تحمل می کنند می تواند در زندگی این افراد تاثیرگذار باشد این افراد عملکرد اجتماعی پایینی دارند آن ها در موقعیت های تحصیلی، شغلی و دیگر جنبه های زندگی بسیار ضعیف هستند همچنین این افراد مشکلات و چالش های دیگری را تحمل می کنند.

افراد افسرده در این دوران تمرکز کافی ندارند به همین دلیل در موقعیت های شغلی و تحصیلی عملکردشان مناسب نیست افت تحصیلی در مدرسه این افراد را به شدت اذیت می کند همانطور که اشاره کردیم این افراد در عملکرد اجتماعی خود نیز دچار تغییراتی می شوند. پرخاشگری، رفتارهای ضد اجتماعی، ناهنجاری ها، فرار از خانه، بی بند و باری، رانندگی پر خطر، مصرف الکل و مواد مخدر، اعتیاد به تکنولوژی و … از عمده ترین پیامدهای این اختلال هستند.

درمان افسردگی :

افسردگی در جوانان راه های درمان دارد با تحلیل علت ها و ریشه بروز این اختلال می توانید موجب پیشگیری از آن شوید همانطور که می دانید درمان نکردن اینگونه از اختلالت موجب می شود تا فرد آسیب های زیادی را تحمل کند.

تحقیقات در این دوران نشان می دهد که دارو درمانی می تواند روی این افراد تاثیرت مثبتی داشته باشد این افراد اگر تحت دارو درمانی قرار نگیرند می تواند آسیب های زیادی را تحمل کنند و دچار رفتارهای ضد اجتماعی می شوند همچنین حمایت های اجتماعی در درمان این افراد نقش زیادی دارد. این شیوه از راهکارهای درمان افسردگی مزمن است.

افسردگی جوانان

حمایت های اجتماعی که از سوی والدین و دوستان صورت می گیرد می تواند این افراد را درمان کند افرادی که از این حمایت ها برخوردار نیستند افسردگی طولانی مدتی دارند این افراد به سوی انزوا می روند و در اجتماع حضور کمی دارند. همچنین انجام برخی از ورزش ها می تواند در درمان این افراد موثر باشد ورزش های یوگا، پیاده روی و … می تواند نقش بسیار مهمی در درمان افسردگی داشته باشد این تکنیک از تکنیک های درمان افسردگی بدون دارو است.

به طور کلی روان درمانی می تواند از موثرترین شیوه های درمانی در این زمینه باشد اگر شما شدت افسردگی بالایی دارید با جلسات مشاوره می توانید درمان شوید شیوه های روان درمانی در این زمینه بسیار موثر هستند و می توانند زمینه یابی لازم در این زمینه را انجام دهند.

افرادی که دارای افسردگی هستند مراکز مشاوره در این زمینه می تواند کمک های زیادی را ارائه دهند خدمات مشاوره ای در این زمینه تاثیر بسیار زیادی دارند با شناسایی علائم و علت های بروز این امر می توانید در درمان این افراد نقش مهمی داشته باشید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *