دسته ها
پنج شنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳

مراحل تصادف جرحی (تصادف با عابر پیاده) و اقداماتی که باید انجام دهید

  • شقایق ایران دوست
  • ۲ اسفند ۱۳۹۹
  • ۰

تصادف جرحی به تصادفاتی گفته می شود که فردی دچار صدمه و ضرر و زیان شود بنابراین بهتر است در هر نوع تصادفی صحنه را ترک نکنید و سریعا با اورژانس و ۱۱۰ تماس بگیرید. در این مطلب شما را با مراحل قانونی این نوع تصادف آشنا می کنیم.

به تصادفاتی که در آن طرفین و یا طرف مقابل باعث ایجاد ضرر و زیان جانی و مالی شود تصادف جرحی می گویند. مراحل تصادف جرحی با عابر پیاده را در ادامه برایتان بیان می کنیم تا اگر خدایی نکرده این اتفاق برایتان افتاد بتوانید واکنش درست نشان داده و با خونسردی عمل کنید.

 تصادفات جرحی و مراحل آن

مراحل تصادف جرحی

در نظر داشته باشید که اقداماتی که انجام می دهید از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد و نباید بعد از تصادف آن محل را ترک کنید زیرا این مورد ممکن است به ضرر شما تمام شود و چندین برابر جریمه شوید. به طور کلی زمانی که با یک عابر پیاده تصادف می کنید باید ماشین را در جایی مناسب پارک کنید و برگردید به محل تصادف تا بتوانید اقدامات لازم را انجام بدهید. اگر فردی آسیب دیده و یا حتی درد جزئی داشت بهتر است با اورژانس تماس بگیرید و درخواست کمک کنید. در نظر داشته باشید که بعد از این اقدام باید به پلیس زنگ بزنید. زمانی که شما این کار را انجام بدهید افراد پلیس از نزدیک ترین محل به صحنه تصادف می رسند و اظهارات شما و مدارک را بررسی می کنند و بعد ماشین شما را به پارکینگ می برند. بعد از این اقدام باید مراحلی که انجام می شود را با دقت بخوانید تا اطلاعات کافی داشته باشید.

تشکیل پرونده

در نظر داشته باشید که در تصادفات جرحی برای شما تشکیل پرونده می دهند و شما می توانید تمام وسایل خود را از داخل ماشین خارج کرده و با خود ببرید. یادتان نرود که حتما کیلومتر شمار و میزان بنزین را نیز یادداشت کنید. بعد از این کار پلیس به شما برگه ای می دهد که باید آن را تا زمان تحویل گرفتن ماشین با خود به همراه داشته باشید.

دریافت برگ ثنا

گرفتن برگ ثنا

یکی از ضروری ترین کار هایی که باید در این میانم انجام بدهید گرفتن برگ ثنا می باشد. این برگ را باید از دفاتر مربوطه تهیه کنید. در واقع این برگه یکی از فرم هایی می باشد که شما می توانید بعد از آن روال پرونده خود را از طریق سایت قضایی پیگیری کنید و بی دلیل به دادگستری و کلانتری مراجعه نکنید.

  •  مبل و میز
  •  آرون گروپس

رفتن به بیمارستان

باید برای فهمیدن حال فردی که صدمه دیده است به بیمارستان بروید. در نظر داشته باشید که کلیه هزینه های فرد مصدوم رایگان می باشد. برخی از افراد سودجو قصد دارند از دیگران پول بگیرند بنابراین حواستان باشد به هیچ فردی در بیمارستان و فرد مصدوم هیچ هزینه ای نپردازید.

دریافت کروکی

این کروکی برای کلانتری و یا برای بیمارستان ضروری می باشد و باید آن را تهیه کنید. قبل از این که برای کروکی اقدام کنید باید یک کپی از کارت ملی مصدوم را با خود ببرید وگرنه در روند کار های شما اختلال ایجاد می شود.

مراحل تصادف جرحی

ارسال پرونده

در صورتی که فرم شاکی شما تکمیل شود پرونده شما به دادسرا ارجاع داده می شود. در صورتی که فرد مصدوم نتواند به کلانتری بیاید و فرم را تکمیل کند ممکن است در کار ها اختلال ایجاد شود بنابراین می توانید با کمک کلانتری و کمک گرفتن از یک سرباز به بیمارستان رفته و اظهارات مصدوم را ثبت کنید.

مراجعه به دادسرا

زمانی که پرونده شما تکمیل شود و آن را به دادسرا انتقال بدهند می توانید به دادسرا مراجعه کنید. این مرحله از مراحل تصادف جرحی بسیار ساده می باشد و اگر وضعیت فرد شاکی مشخص نباشد حکم ترخیص ماشین شما صادر می شود.

رفتن به راهور

برای ترخیص ماشین خود لازم است که با حکم قاضی به کلانتری رفته و از آن طریق نامه ای به راهنمایی و رانندگی بزنید تا ماشین شما آزاد شود. البته قبل از این که ماشین شما ترخیص شود باید خلافی هایی که دارد را صفر کنید البته می توانید اعتراض به جرایم رانندگی هم داشته باشید و میزان خلافی را کاهش دهید. بعد از این کار به راهور مراجعه کرده و برگه آزادی را می دهید و محل پارکینگ ماشین خود را دریافت می کنید.

پارکینگ و گرفتن ماشین

رفتن به پارکینگ

پلیس راهور به شما می گوید که ماشین شما در کدام پارکینگ می باشد و شما می توانید با نامه به پارکینگ مراجعه کنید و هزینه های انتقال ماشین خود را به پارکینگ واریز کنید و ماشین خود را تحویل بگیرید.

صبر کنید

کار شما تمام نشده است و مصدوم تصادف نیز باید به کلانتری برود و شکایات خود را ثبت کند. در واقع این فرد باید نامه ای پزشکی قانونی داشته باشد تا میزان جراحات و آسیب هایی که در تصادف دیده است ثبت شود. بعد از این مورد اگر فرد شکایتی نداشته باشد فرم رضایت را پر می کند و در غیر این صورت باید به دادسرا بروید.

دادسرا برای تکمیل پرونده

اگر فرد مصدوم شکایتی نداشته باشد که دیگر نیازی به مراجعه به دادسرا نمی باشد ولی اگر طرف مقابل شما شکایت کیفری کرده باشد برای شما پیامکی می آید و شما باید به دادسرا بروید تا مراحل اجرای حکم در دادگاه صورت بگیرد. بعد از این باید فیش حقوقی یک کارمند را بیاورید تا کفیل شما شود و در غیر این صورت شما را بازداشت می کنند. در نظر داشته باشید که تا قبل از روز دادگاه باید یک فردی که دارای فیش حقوقی باشد را پیدا کنید.

گرفتن حکم رفع تعقیب

رفع تعقیب

زمانی که در مراحل تصادف جرحی به رفع تعقیب برسید و قاضی برای شما حکم این چنینی صادر کند یعنی فرد رضایت داده است و شما می توانید به راحتی با دریافت کپی برابر اصل این حکم، قرار رفع تعقیب را بگیرید.

رفتن به دفتر بیمه

زمانی که رفع تعقیب شدید می توانید به بیمه مراجعه کنید تا بتوانید از تخفیف هایی که دارید استفاده کنید و پرونده شما تمام شده اعلام شود.

نکات بسیار مهم

  • هر میزان دیه ای که برای شما صادر شود به میزان ۱ درصد از آن را باید خودتان بدهید و مابقی را شرکت بیمه تقبل می کند.
  • ممکن است در صورتی که شاکی رضایت بدهد باز هم قاضی پرونده به دلیل جنبه عمومی جرم برای شما جریمه ای تعیین کند.
  • فرد مصدوم می تواند دوباره شکایت کند و در صورتی که پزشکی عمومی مشکل او را تایید کند شما باید خسارت های وارد شده را بپردازید.
  • در صورتی که مدارک با شما نیست نباید محل تصادف را ترک کنید زیرا این کار به ضرر شما می شود.

منبع : آرگا


مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *