آکنه های هورمونی را می توان به عنوان سر دسته سایر آکنه های بدن قرار داد. این اصلاح برای این می باشد که فقط بزرگسالان به آن مبتلا می شوند و کودکان دیگر دچار این نوع آکنه ها نمی شوند.
جوش های هورمونی
در واقع می توانید هر نوع آکنه روی بدن را به تغییرات هورمونی نسبت بدهید و بیش تر این نوع آکنه ها از زمان بلوغ آغاز می شود و تا بزرگسالی افراد ادامه می یابد. در واقع آکنه ها بیش تر به دلیل عدم تعادل هورمونی ایجاد می شوند و هورمون اصلی آن ها آندروژن می باشد. همه هورمون ها با تغییرات بدنی شما تغییر می کنند و میزان آن ها در بدن کم و زیاد می شود بنابراین بهتر است بدانید که ممکن است در هر سنی دچار این عارضه شوید. در خانم ها زمان های خاصی برای بروز این گونه آکنه ها وجود دارد و آن ها بیش تر در دوران قاعدگی، یائسگی و یا شرایط خاص بدن مانند سندروم تخمدان پلی کیستیک این جوش ها را مشاهده می کنند.
علت ها و شرایط ایجاد کننده
جوش های هورمونی یک بیماری می باشد و منافذ باز پوست بسته شده و در نتیجه غده های چربی شروع به تولید روغن می کنند و باکتری هایی را ایجاد می کنند که باعث بروز آکنه و جوش می شود. در واقع آندروژن ها همان موادی می باشند که سبوم ها وتشکیل جوش ها را تحریک می کنند. این هورمون ها در توان مندی های گوناگونی ساخته می شوند که از قوی ترین آن ها می توان به تستوسترون ها اشاره کرد و نوع ضعیف آن ها از تخمدان ها آزاد می شود. باید بدانید که این هورمون برای تنظیم کردن چربی بدن ضروری می باشد و کار آیی بسیار زیادی دارد.
انواع آکنه
آکنه های هورمونی انواع مختلفی دارند و بهتر است آن ها را بشناسید. این نوع جوش ها عبارت اند از :
- آکنه سر سفید
- آکنه سر سیاه
- آکنه قرمز
- آکنه چرکی
- دانه ها
- کیست های زیر پوستی که حاوی چرک می باشند.
جوش هورمونی در مردان و زنان
باید بدانید که آکنه ها در مردان کم تر از زنان بوده ولی ممکن است شدت بیش تری داشته باشد زیرا تولید هورمون در مردان شدید تر می باشد و در نتیجه ممکن است دارای آکنه های دردناک تری باشند. زنان بیش تر د دوران نوجوانی و دوران یائسگی دچار جوش های هورمونی می شوند و علل اصلی این امر کم شدن استروژن است. در واقع در دوران یائسگی استروژن کم تری ترشح می شود و تعادل هورمونی بر هم می ریزد و زنان علاوه بر این نوع آکنه حالت های بسیار گوناگونی را تجربه می کنند و گاها این حالت ها بسیار آزار دهنده می باشد.
درمان
بهتر است بدانید که برای جوش های هورمونی درمانی وجود ندارد ولی شما می توانید از روش های دیگری که برای درمان جوش ها استفاده می کنید برای این نوع آکنه هم استفاده کنید. در واقع شما تنها به درمان جوش صورت و درمان جوش در نواحی مختلف بدن می پردازید ولی نمی توانید علل هورمونی آن را از بین ببرید و یا درمان کنید. درمان هایی که برای این نوع آکنه ها به کار می روند عبارت اند از :
- دارو های بدون نسخه مانند اسید سالیسیلیک، رتینوئید ها، ویتامین آ و شستشو به همراه بنزوئیل پراکسید
- استفاده از مکمل های مورد اطمینان برای درمان آکنه
- درمان های پزشکی و سنتی که مستلزم مشورت گرفتن از یک پزشک است.
- استفاده از دارو های ضد بارداری که به صورت خوراکی موجود اند.
- آنتی بیوتیک های همراه با بنزوئیل پراکسید
- ایزوترتینوئین که برای استفاده از آن باید دقت بسیار زیادی داشته باشید زیرا نواقص بسیاری برای جنین ایجاد می کند.
نکته : قبل از این که از روش های درمانی استفاده کنید باید از یک متخصص کمک بگیرید زیرا ممکن است نسبت به مواد خاصی در روش های درمانی گفته شده حساسیت داشته باشید و مشکلات بیش تری برایتان ایجاد شود.
منبع : آرگا