دسته ها
چهارشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۳

بررسی نقاط ضعف و قوت ام وی ام  x33 و مشخصات فنی این خودرو

  • شیوا فهیمی
  • ۲۰ مهر ۱۳۹۹
  • ۰

از رونمایی و عرضه نسل جدید خودرو ام وی ام X33 چندماهی می گذرد. این شاسی بلند نیوفیس با پسوند S همراه شده است و مدیران خودرو از اواسط تابستان امسال به فروش آن در کشور اقدام کرده است. در این مطلب به بررسی جدیدترین مدل شاسی بلندهای X33 با نام ام وی ام X33 S می پردازیم. همراه ما باشید.

از جدیدترین و به نوعی آخرین مدل از سری شاسی بلندهای X33 با نام ام وی ام X33 S در مرداد ماه امسال در مشهد رونمایی شد و مدتی است که فروش این خودرو جذاب نیز شروع شده است. همراه شدن پسوند S به نام این خودرو به نظر به مفهوم روبرو بودن با یک شاسی بلند با ویژگی های اسپرت باشد. با ادامه این مطلب همراه ما باشید تا از شاسی بلند ام وی ام X33 S بیشتر بدانید

بررسی نسل جدید خودرو ام وی ام X33

 

چند سالی است که شرکت مدیران خودرو به عنوان سازنده خودروهای ام وی ام در کشور شناخته شده می باشد. یکی از خودروهای این کمپانی که در این مدت بسیار مورد توجه قرار گرفته است، ام وی ام X33 می باشد. نسل های جدیدتر این خودرو نسبت به نسل اول آن که در سال ۱۳۸۹ به بازار عرضه شد و فروش خوبی را تجربه کرد با بهبودها و پیشرفت های بیشتری همراه شده اند. ناگفته نماند این شاسی بلندها در چین با نام چری تیگو شهرت دارند و در بازار ایران با اسم ام وی ام X33 عرضه می شوند.

به عبارت دیگر واژه تیگو  در شرکت چری به کراس اورهای این برند اطلاق می گردد. جدیدترین و به نوعی آخرین مدل این خودرو، امسال با نام  ام وی ام X33 S به بازار معرفی و عرضه شده است. X33 S فیس لیفت به همان سبک و سیاق نسل های قبلی طراحی شده است به این مفهوم که چری تنها ظاهر خودرو را تغییر داده و بقیه قسمت ها دستخوش تغییرات چندانی نشده اند.

به نظر می رسد اضافه شدن پسوند S به نام ام وی ام X33 به این مفهوم باشد که با یک شاسی بلند اسپرت همراه هستیم. ام وی ام X33 نیوفیس در دو تیپ تجهیزاتی S و S اسپرت ارائه می شود. به هر حال در ادامه به بررسی بیشتر این خودرو می پردازیم.خودرویی که از هر لحاظ نسبت به مدل قبلی بهتر شده و با شاسی بلند خوبی روبرو هستیم. ناگفته نماند چری تیگو ۳ که در کشور با کد X33 ارائه می شود یکی از محصولات پرفروش چینی در ایران می باشد.

طراحی ظاهری

بررسی ها نشان می دهد تمامی نسخه های ام وی ام X33 در طول این سالها بر روی پلتفرم واحدی بنا شده اند. نسخه اولیه با چراغ های بزرگ و نازیبا طراحی ناهماهنگی داشت. ولی در سال ۲۰۱۰ با فیس لفیت جذابتری همراه شد. باز طراحی این خودرو در سال ۲۰۱۴ متحول شده و مشابه با خودروهای تغییر نسل یافته جلوه نوینی پیدا کرد. در حقیقت ظاهر اکثر خودروهای چینی با بهره مندی از طراحان خارجی در صنعت خودروسازی شان بین سالهای ۲۰۱۴-۲۰۱۶ با تغییرات چشمگیری همراه شد و ام وی ام X33 یا تیگو ۳ نیز از این حیث بی نصیب نماند. جدیدترین نسخه ام وی ام X33 در کشور در دو تیپ تجهیزاتی S و S اسپرت ارائه می شود که تنها در جزئیات سپر جلو متفاوت بوده و در تیپ اسپرت سقف سیاه رنگ است.

در حال حاضر نسخه ام وی ام  X33 S اسپرت از جذابیت بیشتری در بازار بهره می برد. در بررسی نمای روبروی این خودرو شاهد چراغ های کشیده با لامپ های هالوژن می باشیم که نسبت به نسل های قبلی مجذوب کننده تر هستند. چراغ راهنمای نارنجی رنگ و کوچکی در زوایه چراغ اصلی حضور دارد که با استفاده از قطعات فلزی و باریک، موجب ایجاد حالت چشم و پلک برای روشنایی این شاسی بلند می شوند.

بالاتر از چراغ مه شکن نوار ال ای دی روشنایی روز درون سپر جای گرفته است. شبیه به دیگر خودروهای چری، ام وی ام  X33 S جلو پنجره ای ساده ای داشته که با بک گراند سیاه و خط افقی و فلز کروم نشان چری را همراهی می کند. در بررسی ها مشخص شد این شاسی بلند در ایران با برند MVM تزئین شده و در سایر کشورها با نشانی شبیه به A مربوط به برند چری تولید می گردد.

در ادامه باید گفت سپر خودرو نیز با حجم دهی پیچیده و چشمگیری همراه نشده ولی با حضور چند حفره بزرگ نمایی اسپرت و جوان پسند به ام وی ام  X33 S بخشیده است. و این خلاقیت، احتیاج به فلز و قیمت تمام شده را در این قسمت کمتر کرده است. در اطراف سپر نیز جایگاه خاصی برای چراغ های مه شکن و روشنایی روز در نظر گرفته شده است و در وسط نیز ادوات پلاستیکی سیاه و مشبکی مشاهده می شوند که در نسخه ام وی ام  X33 S اسپرت، آن را زهوار فلزی و نقره ای رنگ مستطیلی شکلی همراهی می کند.

در بررسی نمای جانبی ام وی ام  X33 S متوجه شدیم تفاوت خاصی بین نمای جانبی بدنه این خودرو با نسل قبلی مشاهده نمی شود. اما به خاطر بهره گیری از ادوات فلزی روی دربها به راحتی می توان مدل جدید را از نسخه قدیمی تشخیص داد. رینگها زیباتر شده و حالا این امکان برای خریدار فراهم شده است تا از طرح اسپرت چرخ های آلومینیوم ۱۷ اینچ بهره بگیرد. در تیپ اسپرت ریل باربند نیز ظریف تر شده ولی همچنان آنتن کوسه ای حضور ندارد و نمونه سنتی با پوشش سیاه در انتهای سقف مشاهده می شود.

در ادامه بررسی نمای جانبی باید گفت حجم دهی قابل توجهی در بدنه ام وی ام  X33 S دیده می شود. حفره چرخ های جلو عقب چهره دایره ای منظمی نداشته و به صورت منحنی ارائه می شوند. برخلاف اکثر کراس اورهای کامپکت چینی ،در پیرامون گلگیرها و پایین رکاب ام وی ام  X33 S ادوات پلاستیکی سیاه رنگ استفاده نشده تا با همراهی آینه بغل های فلزی همرنگ بدنه که به چراغ راهنما مجهز هستند شیک و لوکس تر از رقبا ظاهر شود.

در بررسی نمای پشت ام وی ام  X33 S باید گفت چراغ های کوچک نمای عقب با ابعاد خودرو هماهنگ بوده به طوری که در نسل های قبلی چراغ های بزرگ نمای عقب جذابیت این بخش را کاهش داده بودند. البته قابل ذکر است نسل اولیه ام وی ام  X33 با الگوبرداری واضح از خودروهایی مانند تویوتا روا۴(نسل ۲و۳) و سوزوکی گرندویتارا در این نما طراحی متناسبی داشت. بررسی ها نشان می دهد ام وی ام  X33 S بیشتر در نمای روبرو دستخوش تغییرات شده و در نمای عقب نسل های مختلف این خودرو تغییرات چشمگیری را تجربه نکرده است.

چراغ های عقب ام وی ام  X33 S اسپرت زاویه دار بوده و شبیه گرندویتارا در محیط قرمز با مربع های سفید همراه شده اند. حتی در بخش پایین و گسپر هم چراغ های هشدار با نمونه های موجود در سوزوکی شباهت دارند. از تغیرات نمای پشتی می توان به فریم دو ردنگ ویژه چرخ یدکی و نقش جذاب سپرها با ادوات نقره ای رنگ و حفره های مستطیلی با قاب کروم اشاره نمود. هرچند با اگزوز ارتباطی ندارند.

فضای داخلی

در بررسی فضای داخلی ام وی ام  X33 S باید گفت همانند نمای روبرو کاملا متحول شده است. فرمان مدرن با قاب فلزی و صفحه نمایش بزرگتر در کنار جایگاه ویژه در داشبورد و طراحی مبتکرانه برای مجرای خروجی هوا، جلوه ای نو به فضای داخلی بخشیده است. در ام وی ام  X33 S اسپرت که تیپ خاصی در بازار کشور محسوب می شود، در بعضی قسمتهای داشبورد و پوشش داخلی دربها ادوات قرمز رنگی دیده می شود.

شبیه اکثر خودروهای امروزی داشبورد ام وی ام  X33 S به سه قسمت تقسیم می شود. در قسمت بالا خمیدگی چشم نوازی با تصریح بر مجرای خروجی هوا و صفحه پشت فرمان حضور دارد. در قسمت میانی جایگاه خاصی برای نمایشگر لمسی ۸ اینچی درنظر گرفته شده که با پنل پشت فرمان نیز هماهنگ است و بالاخره قسمت پایینی داشبورد که با بخش بالایی زوایای متقارنی داشته و اندکی پایین تر مکان ویژه ای برای تهویه مطبوع در نظر گرفته شده که آن را کلیدهای گردان و قاب فلزی همراهی می کند.

 

این شاسی بلند در کنار دکمه های پلاستیکی و تقریبا ارزان با فریم های فلزی و مواد سیاه رنگ شفاف تلاش می کند اندکی حس لوکس بودن را برای سرنشین به ارمغان آورد. می توان گفت ام وی ام  X33 S برعکس طراحی جذاب فضای داخلی در قسمت داشبورد از مواد درجه یک استفاده نشده و بخش های مختلف آن جنس پلاستیک خشک دارند. این امر برای خریدار کراس اور چینی در بازه قیمتی ایکس ۳۳ به نظر آزاردهنده نبوده و نسبت به خودروهای ارزانتر مانند چانگان سی اس ۳۵ برتری دارد.

در ادامه بررسی فضای داخلی ام وی ام  X33 S باید اشاره کرد که صندلی های جلو رضایت بخش بوده به طوری که فضای کافی برای سرنشینان فراهم بوده و در سفرهای طولانی راحتی را به همراه دارند. صندلی ها حالت اسفنجی و نرمی داشته و در کناره ها دارای چرم مصنوعی و مواد سختتری هستند. ان شرایط موجب شده هم در هزینه های تولید صرفه جویی شود و هم صندلی ها نمای اسپرتی داشته باشند ضمنا بدن سرنشینان تا اندازه ای موقع گردش خودرو ثابت بماند.

صندوق عقب ام وی ام  X33 S در حالت استاندارد فضای ۵۵۰ لیتر ارائه می دهد و می توان با خواباندن صندلی های عقب این ظرفیت را افزایش داد.

البته صندلی هی عقب حالت صاف و تخته ای دارند که غیرارگونومیک بوده و در مسافرت های طولانی تاحدی خسته کننده خواهند بود. با این حال به خاطر طراحی دوگانه شبیه صندلی های جلو ظاهری زیبا دارند. به طور کلی طراحی فضای داخلی ام وی ام  X33 S اسپرت راضی کننده بوده و مواد بکار رفته در آن نمره قبولی دریافت می کنند البته با ارفاق. و می توان گفت این شاسی بلند برای خانواده ۴ نفره مناسب می باشد.

 

پیشرانه

ام وی ام  X33 S به پیشرانه ای ۲ لیتری چهار سیلندر خطی شانزده سوپاپ مجهز است که قادر است نیرویی برای بر با ۱۳۶ اسب بخار در ۵۷۵۰ دور در دقیقه تولید کند و حداکثر گشتاور تولیدی آن ۱۸۰ نیوتن متر در ۴۳۰۰ دور دقیقه می باشد. این خودور با گیربکس اتومات CVT و ۷ سرعته (در حالت تعویض دستی) ارائه می گردد که در نتیجه شتاب صفر تا صد آن ۱۴.۵ ثانیه خواهد بود.

حداکثر سرعت ثبت شده برای این خودرو ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت بوده و متوسط مصرف سوخت ترکیبی آن حدود ۱۰ لیتر در صد کیلومتر اعلام شده است. ام وی ام  X33 S  با ابعاد ۴۳۹۰ میلیمتر طول، ۱۷۶۵ میلیمتر عرض، ۱۷۰۵ میلیمتر ارتفاع و ۲۵۱۰ میلیمتر فاصله محورها در ردیف کراس اورهای کامپکت قرار می گیرد و پیشرانه آن از استاندارد آلایندگی یورو ۵ بهره می برد. به طور کلی با توجه به بررسی ها می توان گفت پیشرانه ام وی ام  X33 S تغییری نداشته ولی گیربکس آن با تغییر بزرگی همراه شده است. عملکرد سیستم تعویض دنده قابل قبول بوده و به شکل روان و آرامی صورت می پذیرد که رانندگی را برای یک خودروی متوسط و شهری مطلوب می سازد. ضمنا برای افرادی که به دنبال کمی هیجان هستند حالت گیربکس تیپ ترونیک فراهم شده است.

امکانات و تجهیزات

بررسی ها حاکی از آن است نسخه ام وی ام  X33 S اسپرت کاملترین مدل چری تیگو ۳ می باشد. خوشبختانه باید گفت مدیران خودرو هشت آپشن جدید به ام وی ام  X33 S نیوفیش افزوده است که شامل کنترل پایداری، کنترل سرعت در سرازیری، کنترل کشش، سیستم کنترل ایستایی در سربالایی، سنسور باد تایر، اتولایت ، فرمان برقی و گرمکن صندلی جلو می باشند. به عبارت دیگر از جمله امکانات و تجهیزات این خودرو در نمای بیرونی رینگ های اسپرت آلومنیویمی ۱۷ اینچ با پهنای لاستیک ۲۱۵ میلیمتر ، سانروف، ریل باربند، بال عقب، نوار ال ای دی روشنایی روز، آینه بغل فلزی مجهز به تنظیم برقی و راهنما، مه شکن می باشند. در برخی نسخه ها گرم کن درون آینه بغل و بادگیر پنجره های جانبی نیز حضور دارد. ولی همه مدل ها دارای آنتن سنتی هستند و امکان ورود با لمس انگشت روی دستگیره وجود ندارد.

 

در نمای داخلی ام وی ام  X33 S اسپرت امکانات و تجهیزاتی مانند کروز کنترل، نمایشگر لمسی ۸ اینچی، فرمان چرمی با قابلیت تنظیم سیستم صوتی و کنترل تماس تلفنی، ناوبری ماهواره ای فارسی، ۴ بلندگوی استریو، دوربین پارک، سی دی و  AUX ، بلوتوث، پورت ورودی USB، صندلی با روکش چرم و قابلیت تنظیم دستی در شش هت برای راننده و چهار جهت برای سرنشین کناری، کامپیوتر سفری، تهویه مطبوع اتومات تک کانال بدون خروجی مستقل برای سرنشین عقب، سقف پانورامیک، استارت دکمه ای ، تهویه مطبوع دوگانه و… مشاهده می شود.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *