دسته ها
یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

آشنایی با ۶ گیاه و ادویه مفید که به کاهش استرس و عصبانیت کمک خواهند کرد

  • فرهاد هاشمی
  • ۴ شهریور ۱۳۹۹
  • ۰

همه ما در مقطعی از زندگی روزمره دچار اضطراب و استرس می‌شویم که این تغییرات احساسی می‌تواند در صورت مداومت زندگی روزانه ما را دچار مشکل و اختلال کند. احساس استرس و اضطراب می‌تواند با افزایش یا کاهش ضربان قلب، گرگرفتگی، سر درد و … خود را نشان دهد.

همه ما به دنبال روش‌هایی ساده برای رفع این اضطراب‌های روزمره هستیم، خوشبختانه مصرف گیاهان و ادویه‌های مناسب راهی ساده برای درمان این مشکلات است.

مصرف قرص‌های آرام‌بخش می‌تواند این احساسات آزاردهنده را درمان کند اما مصرف داروهای شیمیایی در طولانی مدت گاهی عوارض جبران ناپذیری روی مغز خواهد گذاشت.

در این مقاله با ما همراه باشید تا لیستی از مهم‌ترین گیاهان و ادویه‌های طبیعی آرامش بخش برای رفع اضطراب و استرس را به شما معرفی کنیم تا از این اختلال رهایی یابید و با آرامش بیشتر بتوانید به زندگی روزمره خود بپردازید.

  • زنجبیل

گیاه زنجبیل یکی از مهم‌ترین گیاهان معطر است که از گذشته در درمان‌های سنتی جزء اصلی‌ترین داروهای طبیعی بوده است. وجود آنتی‌اکسیدان زیاد موجود در زنجبیل در مقابله با مواد شیمیایی مضر بدن در هنگام ایجاد استرس به شما کمک می‌کند.

وجود استرس در بدن باعث تحریک معده و تولید اسید معده را با اختلال مواجه کند. مصرف زنجبیل در این زمان به تولید مقدار لازم اسید معده کمک می‌کند. می‌توانید با جوشاندن ۱ قاشق زنجبیل خرد شده و ۲ فنجان آب به مدت ۱۰ دقیقه دمنوش زنجبیل درست کنید. همچنین می‌توانید با افزودن عسل و آب لیمو به این دمنوش خاصیت آنتی‌اکسیدانی آن را دو چندان کنید.

همچنین می‌توانید زنجبیل را به صورت پودر خشک شده در کنار سایر ادویه و چاشنی‌ها خریداری نموده و در سبد خوراک خود مصرف کنید. برای تهیه انواع چاشنی و ادویه های با کیفیت به سایت دیجی کالا مراجعه نمایید.

  • بابونه

گیاه بابونه از خانواده گیاه Asteraceae است که  از زمان رم باستان به عنوان یکی از برترین گیاهان رفع استرس استفاده میشده است. طبق مطالعات اخیر، پزشکان دریافتند که بابونه علاوه بر آرام‌بخش بودن به کاهش و رفع اضطراب نیز کمک می‌کند.

ترکیبات فلانوئیدها، کینون‌ها و اسیدهای فنولیک وسایر ترکیبات آنتی‌اکسیدانی موجود در بابونه به کاهش اشتها و پرخوری‌های استرسی و درمان سردردهای ناشی از اضطراب نیز کمک می‌کند.

به همین دلیل است که از روغن‌های بابونه در مواد آرایشی و آروماتراپی استفاده می‌کنند. اما لازم است بدانید که محبوب‌ترین شکل استفاده از گیاه بابونه به صورت چای بابونه است که مورد استفاده قرار می‌گیرد و قرن‌هاست که به عنوان داروی طبیعی در جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد. از چای بابونه می‌توان به عنوان یک نوشیدنی بدون کافئین جایگزین چای سیاه استفاده شود.

گیاه بابونه با رفع استرس و اضطراب و ایجاد حس آرامش بخشی می‌تواند کیفیت خواب را بهبود می‌دهد. برای این منظور باید آن را بعد از صرف شام میل نمایید.

چای بابونه می‌تواند بعد از یک روز طولانی کاری به افزایش سروتونین و ملاتونین در بدن کمک می‌کند که مهارکننده احساس استرس و نگرانی هستند و می‌تواند به درمان فوری میگرن و سردردهای اضطرابی کمک کند.

  • گیاه ریحان
فواید گیاه ریحان و موارد استفاده از آن

ریحان به عنوان یکی از خوش عطرترین گیاهانی است که به عنوان ادویه یا به صورت تازه و سبزی از گذشته مورد استفاده قرار گرفته است.

از برگ ریحان برای رفع استرس و اضطراب برای چاشنی غذا، معالجه زخم معده، نیش حشرات و گلودرد استفاده می‌شود. گیاه ریحان یکی از بهترین گیاهان رفع استرس است که توصیه می‌شود آن را در خانه و محل کار خود داشته باشید تا وضوح ذهنی شما را بهبود بخشد. همچنین از دانه‌های ریحان به عنوان یک افزودنی محبوب در برخی غذاها استفاده می‌شود.

از این گیاه لذیذ در تهیه خیارشور یا انواع ترشی لیته، بادمجان، مخلوط، سیر، آلبالو و… بسته به ذائقه افراد استفاده می‌شود که برندهای ایرانی معتبری همچون سحر، مهرام، بیژن، اصالت و غیره آنها را در اندازه‌های مختلف به صورت شیشه‌ای ارائه می‌دند که می توانید این ترشیجات را با قیمت مناسب و کیفیت عالی خریداری کنید.

  • گل محمدی (گل سرخ) و رفع استرس

از جمله گل های خوراکی که فوق العاده خوشمزه و موثر در افزایش آرامش بدن است می‌توان به گل محمدی که به صورت تازه، خشک شده و قطره مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این گیاه ارزشمند که منشا آن ایران است یکی از پرطرفدارترین چاشنی و ادویه ها مورد استفاده قرار می‌گیرد و به افزایش سطح سلامتی و شادی بدن منجر می‌شود.

طبق مطالعات انجام شده روی این گیاه خوش عطر مشخص شده است که گل محمدی بر سیستم عصبی مرکزی بسیار موثر بوده و این گیاه فعالیت آرام‌بخش بر سیستم عصبی مرکزی دارد. برخی از این اثرات شامل خواب آور بودن، ضد تشنج، ضد افسردگی، ضد اضطراب و ضد درد بوده است.

به همین دلیل است که گیاه گل محمدی یا قطره و روغن آن در آروماتراپی که نوعی درمان مکمل است استفاده می‌شود تا انواع مشکلات استرسی و اضطرابی درمان و رفع شود.

  • نعناع و درمان قطعی استرس و اضطراب
خواص سلامتی نعناع

تحقیقات نشان می‌دهند که آروماتراپی روشی مطمئن برای درمان و تسکین استرس و اضطراب است. استفاده از گیاه نعناع به عنوان خوراکی و یا استفاده از روغن آن در آروماتراپی انتخابی بی‌نظیر برای درمان قطعی استرس خواهد بود.

مصرف نعناع چه به صورت گیاه تازه یا ادویه و یا خوراکی های دارای اسانس نعناغ می‌تواند باعث افزایش حافظه، سطح هوشیاری و رفع قطعی خستگی و اضطراب شود.

در پایان روزهای پرمشغله کار از مصرف این گیاه پرخاصیت غافل نباشید. می‌توانید از گیاه تازه نعناع دمنوش یا چای خوش عطر نعنا را تهیه کرد و میل کنید. همچنین شربت های حاوی نعناع می‌توانند قدرت کنترل استرس را افزایش داده و به رفع سریع استرس منجر شود.

  • گیاه اسطوخودوس و معجزه کاهش استرس

کلمه اسطوخودوس از واژه لاتین lavare به معنای شستشو گرفته شده است. این گیاه در گذشته برای استحمام استفاده میشده است و امروزه نیز در بسیاری از محصولات بهداشتی مو ، صابون و مواد آرایشی استفاده می‌شود. از این گیاه به دلیل خواص عالی آن در رفع خستگی های جسمی و ذهنی استفاده می‌شود. پزشکان اسطوخودوس را به عنوان مسکنی برای درمان سریع اضطراب و استرس استفاده می‌کنند.

می‌توانید این گیاه  پرخاصیت را به صورت گیاه تازه و یا خشک شده به صورت دمنوش و چای اسطوخودوس مصرف کنید و از خواص قطعی آن بهره‌مند شود. برای آشنایی بیشتر با این گیاه و مزایای استفاده از آن به این لینک مراجعه کنید.

کلام آخر

توجه داشته باشید که استرس های مزمن و همیشگی می‌توانند هورمون کورتیزول را بالا برده و بر عملکرد مغز تاثیر بگذارد و فرد را در خطر اختلالات خلقی و دیگر مشکلات و آسیب‌های روانی قرار دهد. همانطور که می‌دانید استرس بخش زیادی از زندگی مدرن امروزه شده است اما باید با استفاده از روش‌های ساده بتوانید آن را کنترل کرده و از بروز آسیب‌های آن در بدن و زندگی خود پیشگیری کنید. مصرف گیاهان ذکر شده در این مطلب راهی ساده و آسان برای مهار استرس و اضطراب خواهد بود.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *