دسته ها
چهارشنبه ۶ فروردین ۱۴۰۴

علائم خال های سرطانی و روش های درمان آن

  • مریم صبوری
  • ۱۸ شهریور ۱۴۰۰
  • ۰

ما در این مقاله از مجله آرگا به موضوع علائم خال های سرطانی می پردازیم که تفاوت آن ها را با خال های معمولی بررسی و علل و درمان خال بدخیم را برای شما عزیزان به اشتراک می گذاریم.

خال ها به اشکال و اندازه های متفاوتی وجود دارند که به صورت تکی یا گروهی قابل مشاهده است. یکی از خال های خوش خیم که در بدن وجود دارد به نام ملانوسیتی از حاصل تکثیر سلول های رنگ دانه ساز به وجود می آید. ولی یکسری خال ها می باشند که به صورت بدخیم در پوست وجود دارند که اگر درمان نشوند با سرعت بالایی پخش خواهند شد. انتشار این نوع خال های سرطانی می تواند مرگبار باشد که میزان مرگ خال های سرطانی کم هم نیست و در صورت مشاهده علائم خال های سرطانی باید برای معاینه و درمانش هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کرد.

درمان و علائم خال های سرطانی

علائم خال های سرطانی

با وقت گذاشتن و توجه و رفتن به معاینه پوستی می توانید از بی نظمی هایی که در پوست رخ می دهد با خبر شوید. شایع ترین علائم ها در خصوص خال های بدخیم که به چشم بیماری می آید رشد کردن خال پوستی، غیرعادی بودن خال که شبیه هیچ کدام از خال بدن نیست و بسیار زشت می باشد، شکل عجیب و متفاوت که ناصاف بوده و به رنگ های مختلف دیده می شود. در مرحله اولیه خال های سرطانی هیچ گونه علائم خاصی ندارند ولی با میزان رشد علایمی مثل: خارش و درد و خونریزی دارد. در برخی مواقع نشانه هایی از قبیل:

نشانه خال ها

  • تغییر رنگ:

اولین نشانه ای که قابل مشاهده است در خصوص خال سرطانی, تغییر رنگ آن می باشد. خال هایی که در قبل تیره تر بوده اند و اکنون تغییر رنگ داده اند به قرمز و سفید و صورتی باید پس از دیده شدن به پزشک مراجعه شود.

  • عدم تقارن:

خال هایی که سالم بوده متقارن هستند و اگر از دو سمت خم بشوند بر روی هم قرار می گیرند که در وجه تفاوت خال های خطرناک نامتقارن می باشند.

  • رشد خال:

وجود نداشتن ثبات در خال و رنگ و شکل و بافت و ارتفاع از دلایل خطرناک بودن او محسوب می شود.

  • زخم و خونریزی:

هر نوع خالی که زخمی بدون در نظر گرفتن مدت زمان ایجاد شود و طی اقدامی درمان صورت بگیرد امکان دارد یک سرطان نهفته باشد.

آشنایی با علائم خال های سرطانی

  • محو مرز خال:

 یکی از ویژگی های خال سالم وجود لبه مرزی در قسمت خالی آن است که با وجود خال ملانوما یا سرطانی به طور عادی دارای لبه خارجی نامنظم است. در زمانی که در خال ها لبه زبر و برآمده باشد انتشار رنگ در بافت وجود دارد.

  • سایز:

یکی دیگر از علائم خال های سرطانی اندازه است که بیشتر از ۶ میلی متر نمی شود اگر دارای خالی با اندازه روز به روز او هستید بهتر است به دکتر رفته و از سرطانی بودن یا نبودنش اطمینان کسب کنید.

  • درد و سوزش:

 اگر خالی را همراه با لمس دست دردناک مشاهده کردید حتما به عنوان خال بدخیم بدانید که مخصوصا زمانی که خون از آن خارج شود هر چه سریع تر به دکتر مراجعه نمایید.

  • زخم هایی که بهتر نمی شوند:

یک زخم یا خالی جدید که بدون در نظر گرفتن زمان و اقدام درمانی صورت بهبود نیابد امکان این که یک خطر سرطانی خفته باشد است.

عوامل وجود خال

ایجاد خال به شکل های متفاوت در قسمت های مختلف بدن ممکن است به دلایل مختلفی باشد که در ادامه با این دلایل آشنا می شوید.

نشانه و علائم خال های سرطانی

  • وراثت

بسیاری از مشکلات مربوط به سلامت اعضا خانواده به ما انتقال می یابد که در زمینه سرطان پوست با تعداد های زیادی خال مشکوک می توان سابقه خانوادگی را مشاهده کرد.

  • خال های گوشتی

هر زائده ای با خال گوشتی کوچک که بیشتر با رنگ قهوه ای تیره می باشند در نواحی مختلف پوست به وجود می آیند. این نوع خال ها بیشتر بی ضرر بوده و خیلی کم احتمال سرطانی بودن دارند. از علل بروز خال های گوشتی می توان به عامل ژنتیکی، اشعه ماورا بنفش، بیماری، بارداری و افزایش سن توجه کرد.

  • خال های دیسپلاستیک

این خال در تمام افرادی که خطر ابتلا به ملانوما را دارند بیش از دو برابر است، دیسپلاستیک ها با مرکز رنگ تیره تر و بزرگتر از ۶ میلی متر ارتفاع و با لبه های محو شده دیده می شود.

علل و علائم خال های سرطانی

  • خال های بدخیم

روش شناسایی خال های بدخیم که با معاینه وضعیتش ارزیابی می شود، با استفاده از دستگاهی که نوری در روی پوست به نام درموسکوپ دارد می تاباند و ساختار و رنگدانه ساختمان پوست را خیلی واضح مشاهده می نماید. همچنین متخصص پوست با استفاده از گره غده های لنفاوی را لمس کرده و خال های سرطانی را پیدا می کند و در نهایت به آزمایشگاه فرستاده می شود. با انجام این کارها نمونه برداری یا بیوپسی شکل می گیرد که به خاطر خال بدخیم نمی توان بدون هیچ نمونه برداری تشخیص داده شود. نمونه برداری به دست متخصص پوست خیلی راحت انجام می گیرد که با کوچک ترین استرس و نگرانی عوارض کم این عمل قابل حل است.

خال بد و خوش

بهبودی خال سرطانی

یکی از راه های درمان این سری از خال ها می تواند جراحی باشد که پزشکان با استفاده از این روش می توانند تمام بافت سرطانی را بردارند تا آن بیشتر منتشر نشود این عمل ساده را پزشک می تواند در مطب خودش انجام دهد. اگر سرطان پوستی بر اساس در مرحله اول تشخیص داده شد می توان با برداشتن خال و قطع مثل جراحی موس او را درمان کرد که میزان روش جراحی در مرحله اول صد در صد برداشته می شود. ولی اگر خال با عمق بیشتری در پوست منتشر شد می توان گفت رفع آن پیچیده تر می شود. با انجام برنامه های درمانی که از روش جراحی شروع می شود و برای لازم بودن دیگر درمان ها نیز باید اقدام نمود.

وجود خال ها

که این سری از درمان ها به شرح زیر می باشد؛

  1. ایمونوتراپی در این روش برای درمان عملکرد سیستم ایمنی باید برای مقابله با سرطان از این راه استفاده نمود.
  2. شیمی درمانی هم با استفاده از دارو های نابود کننده سلول سرطانی صورت می گیرد.
  3. لنفادتکتومی در این راه حل جراحی با هدف برداشتن غده لنفاوی انجام می گیرد.
  4. پرتو درمانی با بکارگیری از اشعه ایکس سلول سرطانی نابود می شود که با تعدادی از سلول های سالم است.
  5. درمان هدفمند هم یکی از روش های بهبودی در داشتن علائم خال های سرطانی با استفاده از دارو های محدود کننده موقت سرطان که این سری از آن ها به طرز خوبی برای بیماران با درمان هدفمند به خوبی بهبود می یابند.
  6. با انجام آزمایش بالینی می توان به راحتی درمان با سلول های انتخابی درست شد.
  7. مصرف مسکن و راهکار های موقت هم یکی دیگر از درمان های متداول است که صورت می گیرد.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *