دسته ها
شنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۴

شرایط نگهداری بونسای انگور و طریقه کاشت آن

  • شیوا فهیمی
  • ۲ تیر ۱۳۹۹
  • ۰

بن سای انگور یکی از بونساهای بسیار جذاب و زیبا است که نگهداری آن امر راحتی می باشد ولی به هرس بسیار احتیاج دارد. اگر از علاقمندان به پرورش بونسای هستید با این مطلب همراه باشید تا با شرایط نگهداری بونسای انگور بیشتر آشنا شوید.

بونسای انگور از معدود بونساهایی است که می توان آن را در فروشگاه های گل و گیاه پیدا کرد اما می توانید در منزل به پرورش و مراقبت از این درختچه بسیار زیبا بپردازید.

آشنایی با شرایط نگهداری و کاشت بونسای انگور

بونسای نوعی درختچه زینتی است که با هرس به موقع و فرم دهی به یک محصول فوق العاده زیبا و خاص تبدیل می شود. می توانید با فراهم کردن احتیاجات معمول گیاه یک بونسای شاداب و سرحال داشته باشید. یک نمونه از بونساهای جذاب، بونسای انگور می باشد که نگهداری و پرورش آن در صورت فراهم کردن شرایط مورد نیازش کار ساده ای خواهد بود. برای آشنایی با این شرایط با ادامه مطلب همراه ما باشید.

توجه داشته باشید که بونسای انگور درختچه ای زینتی است که با هرس صحیح و واصولی به آن فرم داده می شود پس از نظر نیاز و نحوه نگهداری با خود درخت انگور تفاوتی نداشته اما چون این درختچه را در منزل و درون گلدان نگهداری می کید از این رو باید در میزان نور، آبیاری و تغذیه گیاه دقت کافی را داشته باشید تا گیاه رشد بهتری داشته باشد.

آبیاری

بونسای انگور به آبیاری زیاد احتیاج دارد و هنگامی که خاک سطح گیاه خشک شد آن را آبیاری نمایید. دقت کنید که خاک غرقابی نشود چرا که سبب پوسیدگی ساقه و ریشه بونسای و رشد قارچ در خاک گلدان می شود. در ضمن برای خروج آب اضافی زهکش مناسبی درنظر بگیرید و به تعداد دفعات آبیاری نیز دقت کنید.

خاک

مخلوطی از خاک برگ و خاک باغچه برای گلدان بونسای انگور در نظر بگیرید و تنها از خاک باغچه استفاده نکنید. ضمنا از خاک های آماده موجود در بازار هم می توانید بهره بگیرید.

نور و دما

بونسای انگور برای رشد و باروری به نور زیاد و غیر مستقیم نیاز دارد و حداقل روزانه ۸ الی ۱۰ ساعت این نور را دریافت کند. کمبود نور موجب می شود بین برگها فاصله ایجاد شده و کمرنگ نیز شوند. از لحاظ دمایی باید گفت که گیاه را از سرمای شدید محافظت کنید و در دمای ۱۸-۲۴ درجه سانتی گراد رشد مطلوبی خواهد داشت.

تغذیه

بهتر است در ابتدای بهار تا اواخر تابستان هر دو هفته یکبار بونسای خود را با کودهای مخصوص این گیاهان تغذیه نمایید و در اوایل تابستان که بونسای به خواب عمیق می رود کوددهی را متوقف کنید.

هرس

مقدار هرس به میزان رشد گیاه بستگی دارد. در بهار و تابستان هر هفته این کار را انجام دهید تا بونسای فرم ظاهری خوبی پیدا کند. دقت کنید که حتما با استفاده از قیچی تمیز باغبانی به هرس اقدام کنید.

نحوه کاشت بونسای انگور

ابتدا بذر انگور را از فروشگاه بذور کشاورزی تهیه نموده بعد آن ها را شسته و ۲۴ ساعت در آب استریل بخیسانید. دقت کنید در این مدت حداقل سه بار آب را عوض کنید تا بذرها گندیده نشود. بذور انگور برای جوانه زنی و رشد به یک دوره سرما احتیاج دارند. از این رو آن ها را در بستر کشتی مانند پرلیت و پیت موس قرار داده و سپس دورن پلاستیک فریزر ریخته و در یخچال قرار دهید. این دانه ها را به مدت ۵۰-۸۰ روز در دمای ۱-۳ درجه سانتی گراد نگهداری نموده و توجه داشته باشید که بذور یخ نزند. در بعضی روش ها این زمان ۵۰-۸۰ روزه نبوده حتما موقع خرید از فروشنده بذر سوال کنید.

پس از این مدت بذرها را در گلدانی که دارای خاک سبک است بکارید. هر دانه در یک گلدان و چنانچه گلدان بزرگتر بود فاصله بذرها ۴ سانتی متر باشد. سپس گلدان را در مکانی با نور زیاد و دمای ۱۸-۲۰ درجه قرار دهید و جهت تسریع جوانه زنی روی آن را با پلاستیک فریزر پوشانده و هر روز یک تا دو ساعت این نایلون را برداشته که خاک دچار کپک زدگی نشود.

بعد از ۲-۸ هفته (بسته به نوع بذر) جوانه زنی شورع شده و هنگامی که به ارتفاع سی سانتی متر رسید آن ها را به گلدان بزرگتری انتقال دهید و با هرس منظم بونسای انگور خود را به شکل دلخواه درآورید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *