
-
جاذبه های گردشگری روستای وفس
طبق برخی گزارشات به دست آمده از توریست ها این روستا دارای فسیل های جانداران در صخره ها و کوههای ساخته شده از آهک و رسوب می باشد. علاوه بر وجود فسیل های فراوان، این روستا دارای جاذبه های گردشگری طبیعی و تاریخی و مذهبی بسیاری از جمله وجود ۱۶ مسجد در این آبادی بخصوص مسجد جامع با سابقه ی تاریخی ۷ قرن، و همچنین آرامگاه ها می باشد.
این روستا از لحاظ معماری جهت ساخت منازل، بناهای مذهبی، و … زیبا و جذاب بوده است، ساختار خانه ها در این روستا به شکل پلکانی است که در دامنه کوه استقرار یافته است.
در آبادی وفس علاوه بر مساجد، آرامگاه امامزاده اسماعیل، آرامگاه امامزاده حسین (حاج رضوان)، امامزاده یحیی می باشد، گفته می شود که مرقد حاجی رضوان به شاهزاده حسین تعلق دارد که وی از نوه های امام موسی کاظم (ع) بوده و مورد بازدید بسیاری از گردشگران و توریست ها قرار می گیرد.
-
زبان مردم وفس
آبادی وفس واقع در شهرستان کمیجان در استان مرکزی به زبان تاتی، یکی از کهن ترین زبان ها حرف می زنند.
-
صنایع دستی و سوغات روستای وفس
یکی از هنرهای اهالی روستای وفس که از قدمت بالایی برخوردار است، گیوه بافی و تهیه تخته گیوه می باشد، پاپوش های گیوه که با مهارتی خاص تهیه می گردد، گیوه بافی یکی از مشاغلی است که در فصل های زمستان و تابستان مردم به آن مشغولند.
همچنین دستکش بافی، بافتن جوراب های پشمی، سبد بافی، نمد مالی، سوزن دوزی، جاجیم بافی از صنایع دستی این منطقه محسوب می شود که از سوغات های این منطقه می باشد.
زراعت در این روستا موجب گردیده که انواع خشکبار و میوه های فرآوری شده، کشمش و لبنیات طبیعی، شیره انگور خوش طعم و دارای کیفیت بالا از سوغاتی های آن به شمار رود و از سوی گردشگران تهیه گردد.
-
آب و هوای روستای وفس
روستای وفس از آب و هوایی مطبوع و کوهستانی برخوردار است که دارای جاذبه های طبیعی گردشگری بسیاری و همچنین زمین های کشاورزی و باغهای سرسبز و چشمه های آب می باشد. این روستا با کوههای آهکی و رسوبی محاصره شده است که در آن فسیل های موجودات زنده به فراوانی پیدا می شود. اگر قصد سفر به منطقه ای خوش آب و هوا، با چشم اندازهای طبیعی و تاریخی دارید، مسافرت به روستای وفس یکی از بهترین انتخاب ها به شمار می رود که می تواند ثانیه های شیرین و خاطره سازی را برای شما به وجود بیاورد. پاییزهای شگفت انگیز این روستا شاهکاری هنری از طبیعت است که قابل وصف نیست.
-
گیوه کشی
از صنایع دستی روستای وفس گیوه بافی است که از فن تخت کشی برای تخت گیوه استفاده می گردد، این نوع از تخت از پارچه های نخی و همچنین لباس های کهنه ی کرباسی ساخته می شده است، پود این گیوه ها از پارچه های بدست آمده و تار و پنجه و پاشنه گیوه را از پوست گاو می سازند.
گیوه بافی شغلی است که مخصوص مردان می باشد که غیر از این گروه مشغول به گیوه، مابقی به کشاورزی مشغول هستند.
-
رویه چینی
رویه چینی یا همان گیوه چینی بافی که با استفاده از سوزن مخصوص و از نخ تابیده با قطرهای گوناگون، تهیه می گردد، به این صورت که گیوه مستقیم بر روی «تخت ملکی» بافته می گردد و یا نخست بر روی تخته مخصوص بافت شده و پس از به پایان رسیدن بافت، آن را جدا شده و به روی تخته اصلی «تخته ملکی» دوخته می گردد.
علاوه بر کشاورزی حرفه هایی مانند گیوه بافی، جاجیم بافی، سبد بافی، قالی بافی، و ساخت نمد در آبادی وفس برخورد بالایی دارد.
-
شخصیت های علمی و ادبی وفس
شخصیت های مطرحی مانند «سید عبدالحمید (نخستین شهید مشروطیت)»، «آیت الله شیخ عبدالنبی وفسی عراقی (مرجع تقلید)»، «همافر عراقی»، «ابوالقاسم خاکی»، «میرزا رفیعا» و علیرضا ملائی، مرحوم حاج محمد خان دارابی (حکیم گیاهی)، سید محمود نبوی (نخستین وکیل دادگستری)، محمدرضا اشراق (نخستین قاضی دیوان عالی کشور) از شخصیت های برجسته این روستا می باشد.
در این مقاله شما را با جاذبه های طبیعی و تاریخی زیبا واقع در استان مرکزی آشنا می سازیم، این روستا که به نگین طبیعت گردی استان مرکزی شناخته شده است، یکی از توابع بخش مرکزی کیجان است که دارای آب و هوایی مطبوع و چشم اندازهایی طبیعی و بکر می باشد. برای دیدن سایر مکان های دیدنی استان مرکزی کلیک کنید.
منبع : آرگا