دسته ها
چهارشنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۳

طریقه کاشت گل لادن و آشنایی با روش های نگهداری و پرورش این گیاه

  • ملیحه بال افکن
  • ۱ شهریور ۱۴۰۱
  • ۰

پرورش گل لادن که امروزه به دلیل زیبایی های فراگیر آن مورد توجه اغلب علاقه مندان به گل و گیاه قرار گرفته و در این مطلب سعی داریم شما را با روش های پرورش و کاشت گل لادن آشنا نماییم با ما همراه باشید.

بهتر است بدانید که در واقع گل لادن از دسته گل های بسیار زیبا محسوب می شود که در دو نوع رونده و پیچنده مشاهده خواهد شد. معمولا از نوع اول آن در کاشت و تزئین حاشیه آلاچیق ها و سردرهای ورودی و باغچه های کنار استخر استفاده می کنند زیرا پوشش خوب و گل های زیبای آن زیبایی کناره ها دو چندان می کند ولی نوع دوم آن اغلب در مواردی مانند خط دوم کاشت و حاشیه تپه های گل استفاده می کنند.

آشنایی با چگونگی کاشت گل لادن

توجه داشته باشید که مبدا این گیاه زیبا کشور های آمریکای جنوبی و مرکزی می باشند و معمولا از رشد فراوانی برخوردار هستند و همچنین بایستی در روند رشد مراقبت های لازم را به درستی انجام دهید. همانطور که متوجه شدید این گیاه دارای ارقام مختلفی مانند بالارونده، پیچنده و پاکوتا می باشد که نوع پیچنده آن با دم برگ های خود به دور گیاهان مجاور می پیچند. به طور کلی این گیاه برای کاشت در فضای گلخانه ها، کنار نرده ها و حاشیه های مختلف مناسب می باشد و در مناطق جنوبی ایران که دارای زمستان های معتدل می باشد به عنوان گل زمستانه یا بهاره در باغچه منازل کشت می شوند. توجه داشته باشید زمان گلدهی این گیاه در طول فصل زمستان می باشد و برای اوایل بهار نیز می توانید آن را درون گلدان کاشت نمایید.

چگونگی کاشت گل لادن

به طور کلی موارد دیگری که در مورد این گیاه علاوه بر زیبایی فراوان آن وجود دارد برگ ها و گل های خوردنی آن است زیرا این گیاه دارای برگ های ترد و نازک با طعمی تند و فلفلی می باشد و می توانید از آن ها درون سالاد ها، سوپ ها و غیره استفاده نمایید. توجه داشته باشید که مراقبت از گل لادن بسیار راحت و بدون دردسر است و می توانید آن را به صورت مستقیم درون زمین یا گلدان بکارید.

گل لادن دو رگه

یکی از انواع گل لادن، لادن دو رگه نام دارد که از تلاقی بین لادن بزرگ و لادن لوب بدست می آید، این گیاه دارای بوته سبز و خیلی قوی می باشد که اندازه آن به ۴ متر می رسد.

یک نوع از گل لادن دارای گلهای قرمز تیره ای بوده و به شکل شگفت انگیزی گل می دهد، از انواع دیگر گل لادن دو رگه دارای گل های سفید مایل به زرد با لکه های ارغوانی و دو رگه گل زرده تیره با لکه ارغوانی و دورگه بنفش تیره می باشد، همه انواع گل لادن از اول بهار تا پایان پاییز گلدهی دارند.

کاشتن گل لادن

دو نوع دیگر گل لادن نیز از زیبایی زیادی برخوردار بوده که شامل لادن کوچک می باشد که دارای ساقه هایی هستند و اندازه بوته آنها به ۴۰ تا ۵۰ سانتیمتر می رسد، ضمن اینکه برگ ها و گلهای این نوع لادن بسیار کوچکتر از لادن بزرگ است. peregrinum نوع دیگر لادن است که به صورت پیچنده بوده و ارتفاع آن به ۴ متر می رسد، برگ های این نوع لادن به شکل بریده بریده می باشد و گلهای آن نیز زرد رنگ و کوچک است.

دستورالعمل کشت گیاه لادن:

بهتر است بدانید که در واقع کاشت گل لادن و تکثیر آن از دو طریق کاشت بذر و قلمه زدن صورت می گیرد و به طور کلی فصل تکثیر آن از طریق کاشت بذر در اواخر اسفند ماه و اوایل بهار انجام می شود و با قلمه زدن در اواخر تابستان می توانید آن را تکثیر نمایید:

دستورالعمل کشت گیاه لادن

کاشت از طریق بذر:

توصیه می شود که بذر ها گل لادن را از مراکز فروش گل و گیاه تهیه نمایید و به آن ها را به مدت ۲ ساعت درون آب ولرم بخیسانید و همچنین می توانید برای جوانه زنی سریع تر و بهتر گیاه بذر را در محلول کلشی سین نیز قرار دهید.

برای انجام این روش بایستی در ابتدا هر دو بذر گل لادن را در یک گلدان کوچک و در عمق ۱ سانتی متری کاشت نمایید.

مقداری از خاکی که برای بستر تهیه کرده اید را تا حدود یک الی دو سانتی متری بر روی بذرها بریزید و سپس به خوبی آن آبیاری نمایید.

سپس بایستی گلدان حاوی گیاه را در مکانی نیمه سایه و بیرون از منزل و یا در کنار پنجره های جنوبی آپارتمان قرار دهید.

بهتر اس بدانید که معمولا بین ۵ الی ۱۰ روز پس از کاشت جوانه زنی آغاز خواهد شد.

پرورش گیاه لادن از طریق بذر

کاشت از طریق قلمه:

توجه داشته باشید که برای انجام این روش در ابتدا بایستی قلمه را از ساقه های سالم، سخت و قوی گل لادن انتخاب نمایید.

برگ های آن را توسط یک قیچی باغبانی یا چاقوی تیز که قبلا آن را ضدعفونی کرده اید جدا نمایید.

به طور کلی جدا نمودن تنها دو الی سه بند از ساقه برای قلمه زنی کافی می باشد.

پس از جدا ساقه قلمه ها بایستی آن را درون یک لیوان آب و در پشت پنجره هایی که از آفتاب خوبی برخوردار می باشند قرار دهید.

بهتر است بدانید که در واقع قلمه گل لادن خیلی زود ریشه دار خواهد شد و پس از مشاهده اولین ریشه ها بایستی قلمه را به گلدان منتقل نمایید و آن ها را درون خاکی مناسب بکارید.

مراقب باشید که در این روند به ریشه های نازک و ظریف گیاه در هنگام انتقال و کاشت در گلدان آسیبی وارد نشود.

آشنایی با چگونگی کاشت گل لادن

نکاتی دیگر در مورد کاشتن گل لادن

بذر همه انواع لادن در فصل بهار و در گلدان های ۱۵ متری را در زمین کاشته می شود. کاشت گل لادن بسیار آسان است اما برای اینکه به خوبی رشد کرده و گلدهی زیادی داشته باشد، لازم است تا بذر آن را در خاکی سبک بکارید و مرتبا آبیاری کنید.

آفتاب سوزان و آب و هوای خشک برای گل لادن مضر است، حال اگر به طور مرتب آبیاری شده و خاک آن خشک نشود، به خوبی گل می دهد، از انواع گل لادن پیچنده می توان برای تزئین پنجره ها یا آلاچیق استفاده کرد.

بذر این گل را اگر در پاییز و در داخل گلدان بکارید و در زمستان در گلخانه بگذارید، می توانید شاهد گلدهی آن در تمام طول زمستان در گلخانه باشید و در نتیجه از این گلها برای تزئین سالن پذیرایی استفاده نمایید.

پرورش گل لادن

شرایط مورد نیاز برای پرورش و کشت گیاه لادن:

همانطور که می دانید تمامی گیاهان برای اینکه بتوانند روند رشد خود را به خوبی انجام دهند نیاز به فراهم کردن شرایطی دارند که در ادامه سعی داریم شما را با اصول و شرایط محیطی لازم برای کاشت گل لادن آشنا نماییم:

آبیاری:

توجه داشته باشید که اگرچه برگ های لادن به دلیل تغییرات فصلی زرد رنگ می شوند اما زرد شدن برگ ها می تواند نشانه های آبیاری افراطی و بیش از حد نیز باشد. به طور کلی گیاه لادن به آب فراوانی نیاز ندارد و اگر در منطقه ای زندگی می کنید که بارندگی فراوانی دارد اصلا نیازی به آبیاری گیاه نمی باشد اما اگر در چنین منطقه ای زندگی نمی کنید بایستی آبیاری عمیق به صورت دو مرتبه در طول هفته را انجام دهید. توصیه می شود که پیش از آبیاری خاک را با گذاشتن تک چوب و یا انگشت خود در آن کنترل نمایید و وقتی که خاک خشک است گیاه خود را آبیاری نمایید.

آبیاری لازم برای بستر گل لادن

دما:

بهتر است بدانید که در واقع مناسب ترین دما جهت نگهداری از گل لادن دمای ۲۵ درجه سانتی گراد است و معمولا دمای بالا برای این گیاه باعث کاهش عمر آن خواهد شد و به همین دلیل بایستی در مقابل دمای داغ تابستان حفظ شوند.

نور:

به طور کلی گیاه لادن در برابر آفتاب کامل بهترین رشد خود را تجربه خواهد کرد و اگر محل کاشت آن در طول روز حداقل ۶ ساعت از نور برخوردار باشد گیاه زنده می ماند و دوام خواهد آورد. همچنین این گیاه می تواند فضای سایه را نیز تحمل نماید اما اگر گیاه را در محلی که اصلا نوری دریافت نکند قرار دهید گل های فراوان آن را به هیچ عنوان نخواهید دید. همچنین توصیه می شود که اگر در منطقه ای گرمسیر زندگی می کنید گیاه خود را از سوزاندن شدن توسط آفتاب داغ بعد از ظهر حفظ نمایید.

نور مورد نیاز گیاه لادن برای رشد

خاک و کوددهی:

بهتر است بدانید که کاشت گل لادن بایستی در خاک شنی و ترکیب پیت ماس و پرلیت انجام گیرد زیرا در این خاک گیاه بهترین رشد خود را تجربه خواهد کرد و همچنین اگر از کودهای کشاوری و یا غنی از نیتروژن در روند رشد استفاده نمایید رشد دو چندان را در برگ های آن خواهید دید. توجه داشته باشید که اصلاح خاک موجب کاهش اساسی در تعداد گل ها خواهد شد و به همین خاطر بایستی حتما گیاه خود را در خاکی غنی از نیتروژن بکارید و از تغذیه گیاه در فصل رشد جلوگیری نمایید.

تهیه خاک مناسب برای بستر کشت گیاه لادن

بیماری ها:

به طور کلی کپک یا قارچ ها می توانند تاثیر مخربی بر روی گیاه داشته باشند و همچنین این گیاه در برابر حمله شته ها بسیار آسیب پذیر می باشد و شته ها قادرند از طریق شاخ و برگ گیاه تغذیه کنند و در نتیجه بدان آسیب وارد نمایند. به همین خاطر توصیه می شود برای جلوگیری از هجوم این آفات آن ها را به صورت فیزیکی از بین ببرید و یا برگ ها را با آب اسپری نمایید.

امیدواریم مطالعه این مطلب از کاشت گل لادن مورد توجهتان قرار گرفته باشد، در صورت تمایل برای آشنایی با کاشت و پرورش گل گازانیا و گل ناز در اینجا کلیک کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *