دسته ها
شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳

همسر بی مسئولیت چه ویژگی هایی دارد و چطور با وی رفتار کنیم؟

  • سحر هودانلویی
  • ۱ فروردین ۱۳۹۹
  • ۰

همسر بی مسئولیت به عنوان دغدغه و مشکل بزرگ برای خانم ها مخصوصا، خانم های شاغل است. گاهی شدت این بی مسئولیتی ها به قدری بسیار است که تمامی وظایف مالی، پرداخت قبوض، پرداخت شهریه و تحصیل فرزندان، خوراک و پوشاک زندگی بر دوش خانم ها قرار می گیرد.

زندگی دونفره و مشترک زمانی لذت بخش خواهد بود که مشکلات و مسئولیت ها به درستی انجام شود. هنگامی که زن و مرد برای آسایش یک دیگر به یک میزان تلاش می کنند و وظایف خود را به درستی انجام می دهند، با یک دیگر مسیر را طی می کنند و هیچ گاه در این راه خسته نمی شوند. اگر در همه امور کنار یک دیگر باشید می توانید از زندگی زناشویی و موفق برخوردار شوید.

روش های موثر در جلوگیری از بی مسئولیتی همسر

زمانی که یکی از طرفین از مسئولیت های خود شانه خالی می کند، اوضاع را برای دیگری سخت می کند. زندگی مشترک به این معناست که باید دونفره، در کنار یک دیگر تمام موانع را از سر راه بردارند و تمامی وظایف بر دوش یک نفر انداخته نشود. اگر بخواهیم به طور کلی بیان کنیم، باید گفت که همسر بی مسئولیت، بنیان خانواده را سست می کند و رابطه عاطفی را مختل می کند.

بی مسئولیتی از گونه رفتار های آزار دهنده ای است که در اکثر افراد دیده می شود. این عامل در ریشه خانواده نفوذ می کند و با تاثیر گذاری تمامی عوامل مربوط به خانواده را دچار اختلال می کند. یکی از نشانه های بروز بی مسئولیتی در افراد هم نشین شدن آنان با این گونه افراد است. هرچه افراد تنبل و فرصت طب را در اطراف خود جمع کنید، با گذشت زمان به فردی با همان گونه مشخصات تبدیل می شوید. این گونه افراد با شانه خالی کردن از وظایف خود، زندگی را راحت سپری می کنند و از سختی که به دیگران تحمیل کرده اند، هیچ خبری ندارند.

علامت های همسر بی مسئولیت

بی مسیئولیتی همسر را چگونه می توان تشخیص داد

همه ما اوقات بیکاری و ساعت های استراحت داریم که برای تجدید انرژی به آن نیاز داریم. بی مسئولیتی با استراحت و تجدید انرژی برای انجام وظایف با یک دیگر تفاوت دارند. اگر همسر شما در روزی مشخص تنبلی می کند به این معناست که خستگی توان انجام دیگر کار ها را سلب کرده و نیاز به استراحت برای تجدید انرژی خود دارد. اما اگر تنبلی و شانه خالی کردن از وظایف کار هر روز او بود باید به دنبال روش های موثر برای مقابله با این گونه همسر باشید.

  • همسران بسیار تنبل

اگر شما هر بار که از همسر خود درخواست کمک در زمینه های نگه داری فرزند، پرداخت قبوض ،کمک در نظافت منزل و خرید کردید، و هر بار با شانه خالی کردن های او مواجه شدید باید به فکر راه حل های اساسی باشید. دوری از انجام وظایف به تدریج خودخواهی و بیکاری را در پی دارد که در آینده زمینه ساز اکثر مشکلات می باشد. اگر همسر شما به تنبلی مفرط گرفتار شود و هر بار برای انجام وظایف خود بهانه بیاورد در آینده مشکلات جدی برای شما ایجاد می کند. پس هر چه سریع تر گام های موثر رای رفع این مشکل بردارید.

  • جایگاه همسر یا فرزند

اگر مدام این احساس را دارید که همسر شما همانند فرزندی است که همواره نیاز به رسیدگی دارد، باید متوجه باشید که همسر شما به عنوان فرزند رشد کرده است و هنوز به مسئولیت های خود آگاه نشده است. بیدار کردن او برای رفتن به سرکار، ناز کشیدن او برای خوردن غذا و قهر کردن های پی در پی از عواملی است که باعث آزار شما می شود و در نتیجه در تربیت کودکان اثر منفی می گذارد. شما بیاد برای این مشکل همان گونه که با فرزند بی مسئولیت خود رفتار می کنید، با همسر خود نیز رفتار کنید.

دست و پا چلفتی بودن همسر

  • دست و پا چلفتی بودن

ناتوانی در انجام امور از دیگر نشانه های همسر بی مسئولیت است. اگر هرگاه که به او کاری را سپرده اید، و هر بار از انجام آن پشیمان شده اید باید بدانید که تمامی این عوامل از تنبلی همسرتان منشا می گیرد. آن ها برای داشتن زندگی ساده و بدون هیچ وظیفه ای شعاری برای خود ترتیب داده اند،به این صورت که: هر چیزی را باید به گونه انجام داد که دیگر کسی از تو توقع انجام آن را نداشته باشد.

  • دارا بودن ویژگی های خودخواهی و تعصب

اگر هر باری که از همسر خود در خواست کمک کردید و او انجام آن ها را با روشی خودخواهانه که فقط خود قادر به انجام آن است، انجام داد. شما را می خواهد به تدریج دلسرد کند که دیگر از او هیچ توقعی نداشته باشید و به جای شکستن غرورتان، خود به انجام آن ها مشغول شوید.

  • شیرین بیان بودن

اگر هر باری که به همسر خود کاری را محول کردید، و هر بار با جملاتی شیرین زبانانه همچون: من قادر به انجام این کار به خوبی تو نیستم، مواجه شدید. بهتر است متوجه تنبلی و از زیر کار در رفتن همسر خود شوید. آن ها با به کار گیری این گونه روش ها سعی بر بازی دادن همسر خود دارند و با گفتار های جذاب سعی بر بیان آن ها دارند.

  • ناتوانی او در اکثر امور

زمان هایی وجود دارد که از همسر خود کمک می خواهید و بیان آدرس کامل، باز هم همسرتان خودش را به او راه می زند و اظهار ناتوانی می کند. او برای نجات خود از انجام امور و وظایف مربوط به خود، سعی دارد حالتی نشنیدن و نفهمیدن به خود بدهد که شما را خسته کند. برای مقابله با این گونه همسران باید روش هایی موثر و مستقیم با اخلاق مربوطه شان به کار بگیرید تا در نهایت شما برنده میدان باشید.

با همسر بی مسئولیت چگونه باید رفتار کرد

نکاتی که در برخورد با همسر بی مسئولیت خود باید رعایت کنید

  • شانه خالی کردن از وظایف همسر خود را جدی بگیرید

از کنار بی مسئولیتی های همسر خود به راحتی گذر نکنید. با سر پوش گذاشتن بر این اخلاقیات منفی زندگی را برای خود دشوار می کند و با به دوش کشیدن این بار به تنهایی، در آینده ای نه چندان دور خسته خواهید شد. متوجه باشید که اگر هر چه سریع تر اقدام به رفع آن ها نکنید در آینده با تاثیر گذاری این عوامل بر تربیت فرزندان، اوضاع سختی را پیش رو خواهید داشت.

  • به خودتان زمان دهید

برای رفع این گونه مشکلات به آرامی قدم بردارید و با صبر و بردباری اقدام به رفع آن ها کنید. شما نمی توانید یک شبه از همسر بی مسئولیت خود، فردی کوشا و توانا بسازید. با اقدامات صبورانه آرام آرام وضعیت را به حال طبیعی بر گردانید و سر انجام با مشاهده نتیجه کار، از آن لذت ببرید.

  • وظایف همسرتان را به او گوشزد کنید

برای داشتن همسر و فردی که انجام تمامی امور را با شما شریک شده است، در قدم اول باید برای او حد و مرز مشخص تعیین کنید و در قدم دوم با گوشزد های پی در پی از او بخواهید که به انجام وظایف مربوط به خود بپردازد. باید این موضوع را به او یاد آوری کنید که اگر یکی از افراد از انجام وظایف خود شانه خالی کند، زندگی لنگ می ماند و اختلالاتی در ادامه زندگی پیش می آید. زن و شوهر ابتدای این راه را با یک دیگر آغاز کردند پس باید به یاد داشته باشند که برای رسیدن به موفقیت هم باید همواره تا آخر این راه کنار یک دیگر باشند.

با افراد بی مسئولیت باید چگونه رفتار کرد

  • از خودتان در ابتدای این عمل شروع کنید

برای یاد آور شدن مسئولیت های همسرتان، هیچ گاه وظایف او را انجام ندهید. اگر می خواهید به نحوی وظایف را به او یاد آوری کنید با تغییر رفتار های جزئی این کار را انجام دهید. در ابتدای این عمل مواظب باشید که عمل شما بازخورد بدی به همراه نداشته باشد.

  • وظایفتان را با یک دیگر قاطی نکنید

هرگز از روی دلسوزی وظایفتان را با یک دیگر جا به جا نکنید. توجه داشته باشید که شما در این منزل برای همسر حکم همراه را دارید، مادر نیستید که همواره به فرزند خود رسیدگی کند. با در آمدی که ماهانه دریافت می کنید تمام نیاز ها را تامین کنید، مقداری پس انداز کنید و مابقی را برای تامین دیگر خرج های زندگی کنار بگذارید. اصل پایداری در رابطه سازش و کنار آمدن با شرایطی است که گذرا هستند و به زودی رفع می شوند، پس در کنار تربیت همسر خود برای کنار گذاشتن تنبلی به او با رفتار های نامحسوس کمک نیز کنید.

  • همسرتان را مجبور به انجام امور مربوط به خود کنید

با به کار گیری این اقدام، به همسر خود یاد آور می شوید که باید امور مربوط به خود را انجام دهد و بهتر است که از آن ها شانه خالی نکند. اگر برای همسر خود کاری معین می کنید، برایش زمان نیز مشخص کنید تا یاد بگیرد که هر کاری را باید در زمان مناسب انجام دهد. به تدریج با انجام این امور تنبلی را از ویژگی های همسر خود حذف می کنید.

  • انجام تمامی امور را به تنهایی به گردن نگیرید

نشانه های همسر بی مسیئولیت

از انجام وظایف همسر خود به شدت دوری کنید، این کار نه تنها کاری پیش نمی برد بلکه اوضاع را سخت تر می کند. اگر برای اصلاح همسر خود تمام مسئولیت ها را به گردن گرفته اید، و فکر می کنید با انجام تمامی امور همسر خود را به درستی تربیت می کنید، باید گفت که سخت در اشتباهید. شما با این کار فقط توقع همسر بی مسئولیتتان را بالا تر می برید و اگر روزی این کار ها را انجام ندهید با رفتار های طلبکارانه او مواجه خواهید شد.

زمانی که شما تمام بار و مسئولیت زندگی را به دوش می کشید، همسرتان که تنها یار شما می باشد در آسودگی خیال به سر می برد. این امر نهایت بی عدالتی است، برای جلوگیری از بروز مشکلاتی که تنبلی و بی مسئولیتی همسر به بار می آورد، باید هرچه سریع تر گفتگوی مفیدی ترتیب دهید. اگر در نهایت انجام این امور کاری از پیش نبردید بهتر است که حتما با مشاوره خانواده، وضعیت را در جریان بگذارید.

  • در جلسه های مشاوره خانواده شرکت کنید

مشورت کردن با رواشناسان و مشاورانی که در این رابطه تحصیل کرده اند، می توانند راه کار های موثری به شما ارائه کنند که در کمترین زمان بهترین نتیجه را دریافت کنید. مشاوره با افراد با تجربه و معتمد می تواند به شما در رفع این گونه مشکلات خانوادگی کمک بسیار کند.

چگونه همسران بی مسئولیت بار می آیند

  • با بی مسئولیتی همسران خود به هیچ وجه لجبازی نکنید

لجبازی کردن و قطع رابطه عاطفی، کاری از پیش نمی برد و در مواقعی شرایط را سخت تر هم می کند. برای رفع این گونه مشکلات ابتدا بهتر است از راه دوستی و آشتی وارد شوید و با رام کردن همسر خود وظایفش را به او یاد آور شوید. بهتر است در مواجه با اشتباهات همسر خود حالتی تدافعی و لجباز گونه نداشته باشید، بلکه صبور باشید و با راه حل های موثر تلاش به رفع مشکلاتی از این قبیل کنید.

  • از دخالت خانواده ها بپرهیزید

به خانواده ها گوشزد کنید که هیچ گاه همسر بی مسئولیت خود را حمایت نکنند. حمایت و پشتیبانی اوضاع را از آن چیزی که هست بدتر می کند و ممکن است روند بهبود را با مشکل رو به رو کند. اگر همسرتان حمایت خانواده ها را مشاهده کند، به همین روند ادامه می دهد و با خیالی آسوده به زندگی ادامه می دهد. در این میان تنها کسی که از پای می افتد شما هستید.

روش های موثر برای تربیت همسران بی مسئولیت

با همسر بی مسئولیت باید چه کنیم؟

  1. با یک دیگر گفت و گو داشته باشید و برای هم دیگر راه حل های مفید ارائه دهید.
  2. از همسر خود قهرمان و شوالیه بسازید و همواره به او تاکید کنید که فقط اوست قادر به انجام این کار است.
  3. توقع و انتظارات خود را کاهش دهید، این امر شاید کمی ناراحت کننده باشد اما باید با آن کنار بیاید تا اوضاع وفق مراد شود.
  4. قدردانی بابت هر کار کوچکی به همسرتان این انگیزه را می هد که به شما در کارهای خانه کمک کند.
  5. صبور باشید و از تهدید های کلامی بپرهیزید.
  6. بدون تغییر لحن و رفتار بر حرف خود استوار بایستید.
  7. به خوبی با یک دیگر ارتباط بر قرار کنید. همان طور که برای دوستانتان، فردی خوش خنده و شاد هستید باید با همسرتان نیز همین گونه رفتار داشته باشید.
  8. انعطاف پذیر باشید و با رویارویی در هر شرایطی سعی کنید خود را به خوبی وفق دهید.
  9. از انجام دوباره کاری که همسرتان انجام داده بپرهیزید. این کار هر چند که اشتباه بود هرگز دست به این کار نزنید.
  10. به وظایفی که به همسرتان محول می کنید دقت کنید و تمام کار های او را زیر نظر داشته باشید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *