همانطور که آگاه هستید برخی از همسران ایرادگیر و سرزنشگر هستند و در مقابل کوچک ترین چیزی سریع شروع به انتقاد خواهند کرد. این افراد نه تنها باعث کاهش اعتماد به نفس در طرف مقابل خود می شوند بلکه از دستیابی به موفقیت در طرف مقابل خود نیز پیشگیری خواهند کرد و داشتن حس خوشبختی را از خود و دیگری سلب می نمایند.
بررسی دلایل بهانه گیری مردان
بهتر است بدانید که خوشبختی در زندگی زناشویی در واقع یک امر دو طرفه به شمار می آید یعنی اگر یکی از طرفین چه زن و یا مرد در این میان احساس خوشبختی نکند دیگری نیز نمی تواند خوشبخت باشد. توجه داشته باشید که نیمی از خوشبختی بخشیدن این احساس به طرف مقابل است. اگر یک فرد مادام در حال شمردن نقاط ضعف شما باشد و از تمامی کارهای شما ایراد بگیرد و با وجود تمام تلاش شما برای درست شدن مسائل باز هم به دنبال ایرادگیری باشد بدیهی است که شما انگیزه خود را برای ادامه زندگی از دست خواهید داد. توجه داشته باشید که ایرادگیری مرد در طول زندگی مشترک دارای علت است که بایستی ریشه یابی گردد زیرا استمرار بر آن به تدریج باعث بروز مشکلات و چالش های عمیق تر خواهد شد. برخی از افراد گمان می کنند که بهانه گیری های روزمره موضوعی غیر مهم و گذرا هستند و بدان اهمیت نمی دهند اما بایستی بدانید که همین موضوعات غیر مهم و گذرا در طول دراز مدت منجر به ایجاد مشکلات و آسیب های فراوان خواهد شد. به همین خاطر همواره توصیه می شود که برای پیشگیری از آن هر چه سریع تر علل را ریشه یابی کنید و سپس به مهار،کنترل و رفع آن بپردازید.
راهکارهای اساسی برای مقابله با بهانه گیری در مردان:
بهتر است بدانید که این معضل در مردان قابل حل خواهد بود و تنها نیاز به کمی اراده و کمک شما دارد و به همین خاطر در ادامه به بیان چندین روش برای مقابله با بهانه گیری مردان پرداخته ایم:
همیشه سکوت کنید:
توجه داشته باشید که بهترین کار هنگام بهانه گیری همسرتان این است که وی را به حال خودش رها کنید. به یاد داشته باشید که مقابله به مثل کردن وضعیت را وخیم تر خواهد کرد و نتیجه چیزی جز جنگ و دعوا نخواهد بود. این را بپذیرید که به هر دلیلی همسرتان آشفته و عصبانی است و بهانه جویی در محیط خانه را به عنوان راهی برای تخلیه خود انتخاب کرده است. توجه داشته باشید که همسرتان قصد دارد با بهانه گیری کردن استرس و اضطراب درونی خود را کاهش دهد. به همین خاطر شما نیز بایستی هوشیارانه عمل کنید و با سکوت کردن ماجرا را خاتمه دهید. مطمئن باشید که همسرتان پس از اینکه به آرامش رسید به سراغتان خواهد آمد و سر صحبت را باز خواهد کرد و حتی ممکن است نظر شما را راجب مشکلش جویا شود و درخواست راه حلی برای آن داشته باشد.
همچون مسکن آرام بخش باشید:
بهتر است بدانید که بهانه جویی های همسرتان دارای دلیل است و بدون تردید وی با مشکلی دچار شده است مشکلی که شاید به دلایلی مثل خجالت کشیدن،صلاح ندانستن و سرزنش حاضر نیست شما از آن مطلع شوید. توصیه می کنیم که در چنین شرایطی سعی کنید پایگاه امنیت همسرتان باشید و او را به سوی آرامش دعوت کنید. از آنجایی که همسرتان در چنین شرایط نیاز به نیرو بخشی و انرژی مثبت دارد سعی کنید تا نقش آرام بخش بودن خود را نشان دهید و با ایجاد محیطی آرام و سکوت به همسر خود فرصت تفکر و کنار آمدن بدهید. همچنین لازم است که به نیاز ها و خواسته های خود نیز توجه داشته باشید و تا جایی که به شما آسیبی نرسد برای جلب توجه و محبت همسر خود تلاش کنید.
از مشاوره کمک بگیرید:
بهتر است بدانید که مشاوره نیز می تواند منبع بسیار خوبی از حمایت برای کسی باشد که دارای شرایط سختی است و همچنین وجود یک جفت چشم و گوش دیگر نیز می تواند نگاه جدیدی به شما و همسرتان ببخشد. اگر در مواردی همسرتان حاضر به مراجعه به پزشک نیست شما می توانید با مشورت و صحبت با فردی که ازدواج و مسائل مربوط به آن را درک می کند از راهکارهایش بهره بگیرید. توجه داشته باشید که اگر بدانید که یک فرد دیگر هم وجود دارد که چالش ها و مشکلات شما را درک می کند شهامت و دلگرمیتان دو چندان خواهد شد.
با همسرتان گفتگو کنید:
بهتر است بدانید که آرامش پس از طوفان در واقع بهترین فرصت است که با همسرتان در مورد بهانه های حل نشده حرف بزنید زیرا گاهی اوقات این بهانه های حل نشده تبدیل به یک عادت رایج می شوند و به تدریج زمینه بروز اختلافات را فراهم می کنند. هنگامی که همسرتان از زشتی رفتار خود مطلع نشود هرگز در مسیر رفع یا اصلاح آن تلاش نخواهد کرد و به همین خاطر به رفتارش ادامه می دهد. پس بهتر است که به همسرتان بگویید که از کدام رفتارش خوش تان نمی آید و دوست ندارید آن را ادامه دهد. برای مثال اگر فردی به بهداشت فردی خود اهمیتی ندهد به طور حتم در زمینه روابط عاطفی با همسر خود با مشکل مواجه خواهد شد و در چنین شرایطی ممکن است فرد برای دوری از آن دست به بهانه جویی های مکرر بزند و یا رفتارهای نادرست از خود بروز دهد. توجه داشته باشید که شما می توانید از این طریق و با بیان خواسته ها و انتقاد های خود به راحتی در برابر راه بسیاری از بهانه جویی های همسر خود بایستید و اینگونه به رفع بهانه جویی مردان بپردازید.
در مورد انتقاد های همسرتان فکر کنید:
توصیه می کنیم که در مورد دفاع کردن و شروع مبارزه کلامی با همسرتان فکر کنید زیرا با چالش های جدیدی مواجه خواهید شد. در ابتدا بایستی ببینید که نقدی که بر شما وارد شده اصلا صحت دارد یا خیر. توصیه می شود که با خود رو راست باشید و از خود بپرسید که آیا ممکن است که از عمد کاری کرده باشید که همسرتان آزرده شده باشد و یا کاری انجام داده اید که مورد بی احترامی شما قرار گرفته است.
منبع : آرگا