روستای آلاشت در منطقه ای ییلاقی که ۳۹ کیلومتر مانده به سواد کوه مازندران قرار دارد. این روستا سرشار از دیدنی های طبیعی و سرسبز می باشد که در فصول بهار و تابستان هوایی خنک و دلپذیر دارد. جمعیت آلاشت طبق سرشماری های سال ۱۳۹۵ بالغ بر ۱۲۰۰ نفر بوده که در ارتفاع ۱۹۰۰ متری از سطح دریا قرار گرفته است. اگر مسیر شما از تهران به سمت این روستا می باشد تقریبا ۲۳۸ کیلومتر فاصله دارد که منطقه ای بکر و دلنشین می باشد. بیشتر معروفیت آلاشت به خاطر بودن زادگاه رضا شاه پهلوی می باشد.
معرفی روستای آلاشت
روستایی بسیار خاص با آب و هوای خوش که جزو بهترین و زیباترین مقاصد گردشگری در بین مردم می باشد. در واقع روستا بی نظیر آلاشت در سال ۱۳۵۱ از دهستان تبدیل به شهر گردیده است که به شهر آلاشت در مازندران معروف بوده است. در این روستا سالیانه میزان بارش و بارندگی به حدود ۷۱۵ میلی متر می رسد که حاصل این بارش وجود درختانی مانند: شاه توت، فندق، گیلاس، سیب، آلو و گردو است. این روستا که فاصله اش از تهران تقریبا به چهار ساعت می رسد برای تعطیلات آخر هفته در فصل تابستان بسیار مناسب می باشد. این روستا دارای آفتابی گرم و دلنشین با طبیعتی چشم نواز برای دوری از شلوغی و دود مکانی خاطره انگیزی خواهد شد. یکی از دلایل نام گذاری آلاشت به علت این که در این روستا آشیانه عقاب ها در بالای کوه ها زیاد بوده و همین انگیزه زیادی برای نام گذاری در این منطقه شد.
آلاشت در کجا قرار دارد؟
در مسیر راه مازندران همینطور که پیش می روید کم کم به سمت بالای جاده کشیده می شوید و هوایی خوش و خنک را استشمام می کنید. همینطور که نزدیک و نزدیک تر می شوید به طرف هوای ابری و مه آلود پیش خواهید رفت که هر لحظه غلیظ تر خواهد شد. زمانی که در این منطقه قرار گرفتید انگار در بالای ابر ها هستید و بعد از آن به طبیعتی شاهکار خواهید برخورد که حال و فضای شما را متعجب خواهد کرد. شما همینطور که از جاده فیروز کوه می گذرید به شهر زیر آب و پس از آن به پاسگاه پلیس راه خواهید رسید که این راه اصلی آلاشت می باشد. در جاده برای پیدا کردن مسیر تابلویی نوشته شده ۳۵ کیلومتری روستای آلاشت که با گذشت از شهر تهران بعد ۴ ساعت خواهید رسید.
زیبایی های دیدنی روستای آلاشت
در ۲۲ کیلومتری آلاشت شما رودخانه روآر یا چرات را خواهید دید که این آبشار آب این مکان را از آخر دره تامین می کند و بعد از گذر از این منطقه به کوه های خوزنک پرخیان و خوز چشمه خواهید رسید. دیدن این مناظر واقعا جذاب و روحیه بخش خواهد بود که دارای حیات وحش حفاظت شده گیاهی و جانوری می باشد. شما در این روستا از آثار تاریخی و مذهبی و موزه مردم شناسی بهره خواهید برد که از جاذبه های بی نظیر آلاشت می باشد. از دیدنی های این روستا می توان به رصد خانه ای که در اول ورودی روستا قرار دارد اشاره کرد که در سال ۱۳۸۵ با کمک شهرداری آلاشت اولین رصد خانه مازندران افتتاح گردید و به اسم رصد خانه آیت الله صالحی مازندرانی نام گذاری گردید. همچنین وجود مسجدی در قسمت شمال غربی روستا که یاد بود رضا شاه برای پدرش بنا کرده در بالای محله به اسم مسجد امام حسین (ع) معروف شده است.
وجود یک زیارتگاهی در این روستا که در مسیر سواد کوه و پل ورسک قرار دارد فقط بانوان می توانند به آن جا داخل شوند که طبق گفته ها مقبره بانوی پاکدامنی است که آقایان اجازه ورود ندارند. این مکان جوراب و چادر شب های بافتنی وجود دارد که برای گرفتن سوغاتی مناسب بوده که این منطقه در گذشته ها معبد آناهیتا بوده و برای دیدن آن باید به سربالایی می رفتند. در آلاشت محلی تاریخی به نام پهلوان خیل یا پاهلونی خیل وجود دارد که در واقع منزل پدر رضا شاه بوده است. این خانه که رضا شاه در این مکان به دنیا آمده بعد از گذشت چندین سال به موزه مردم شناسی تبدیل شده است. وجود یکی دیگر از دیدنی های آلاشت امام زاده حسن می باشد که در منطقه سرکوه قرار دارد و دارای جاده جنگلی جالب و زیبایی که در واقع به پارک جنگلی مشهور می باشد طبیعتی بکر دارد. روستای آلاشت دارای حمامی ۲۰۰ ساله قدیمی است و دارای محله ای به نام کاربار تپه بوده که آلاشتی ها در هنگام شب به این مکان گرد هم می آیند و صبحت می کنند. همچنین از دیگر جاذبه هایش می توان به زیباترین دریاچه به نام فلور اشاره نمود که در ۸۷ کیلومتری آلاشت می باشد و دارای درختان جنگلی است که با کمی راه به آبشار گزو خواهید رسید.
خرسندیم که ما در این مقاله از مجله آرگا در بخش ایران گردی همراهی کردید. برای آشنایی با سایر مکان های دیدنی سوادکوه کلیک کنید.
منبع : آرگا