آپاندیس زائده ای به طول ده سانتی متر می باشد که یک سر آن به روده بزرگ و سر دیگر آن داخل حفره شکم قرار دارد و در برخی موارد این زائده در کودکان، دچار التهاب و عفونت می شود که به دلیل اینکه بچه ها نمی توانند به خوبی علایم خود را بیان کنند لذا وجود عفونت آپاندیس یا آپاندیسیت دیر تر مشخص می شود و در نتیجه به سوراخ شدن آپاندیس منجر می شود که خطراتی را به وجود می آورد، بنابراین شناخت علایم عفونت آپاندیس در کودکان، از اهمیت بالایی برخوردار است که در ادامه مطلب شما عزیزان را با نشانه های آپاندیس در بچه ها آشنا خواهیم کرد.
آپاندیسیت زمانی اتفاق می افتد که آپاندیس ملتهب و عفونت کند و در واقع این حالت یک وضعیت اورژانسی می باشد که باید بلافاصله فرد تحت معاینه و درمان قرار گرفته شود و معمولا با عمل جراحی از بدن خارج می کنند که علائم درد آپاندیس در بزرگسالان مانند نشانه های آن در کودکان نمی باشد.
نشانه های عفونت آپاندیس در کودکان
- درد شکم که از ناحیه اطراف ناف شروع شده و به سمت پایین و راست شکم کشیده می شود.
- تب
- حالت تهوع
- اسهال یا یبوست
- استفراغ
- بی اشتهایی
روش های تشخیص عفونت آپاندیس
معاینه : به منظور تشخیص آپاندیسیت پزشک ابتدا شکم کودک را معاینه کرده سپس از او آزمایش خون می گیرد تا متوجه عفونت آپاندیس شود.
سونوگرافی : از قسمت شکم او سی تی اسکن یا سونوگرافی انجام می دهند تا متوجه شوند علت درد شکم کودک بر اثر التهاب آپاندیس می باشد.
اما تنها راه تشخیص آپاندیس عمل جراحی به منظور باز کردن شکم می باشد
بنابراین در صورتی که شک دارید که آیا کودک تان دچار عفونت آپاندیس شده است یا خیر، کودک را نزد پزشک ببرید زیرا به منظور پیشگیری از آپاندیسیت تشخیص به موقع از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و به خاطر داشته باشید که تشخیص آپاندیس در خردسالان کم سن نسبت به نوجوانان و بزرگسالان سخت تر می باشد زیرا نشانه های آن کمتر بروز می کنند.
درمان عفونت آپاندیس
زمانی که پزشک تشخیص دهد کودک دچار عفونت آپاندیس شده است تنها روش درمان آن بیرون آورن آن از بدن با کمک عمل جراحی است که در واقع از عوارض رایج عفونت آپاندیس پاره شدن آن می باشد که بر اثر تاخیر در تشخیص و درمان آپاندیسیت اتفاق می افتد که باعث ایجاد آبسه شکم (تجمع چرک در شکم) و یا پریتونیت ( التهاب پرده صفاق یا چرک کردن لایه پوشاننده شکم و لگن) می شود و پس از عمل جراحی به منظور پیشگیری از عفونت باکتریایی بیمار باید با تجویز پزشک آنتی بیوتیک مصرف نماید.
بنابراین به منظور اطمینان از خطرناک نبودن شکم درد کودک تان باید درد شکم کودک تان را جدی بگیرید و از او در مورد علایم عفونت آپاندیس بپرسید و در صورت ادامه داشتن علایم حتما کودک تان را نزد پزشک ببرید، بنابراین در صورت وانمود کردن کودک به شکم درد او را نزد پزشک ببرید.
امیدواریم توانسته باشیم شما را با علایم عفونت آپاندیس در کودکان آشنا کرده باشیم تا در صورت هر گونه علایم حتما نزد پرشک بروید، جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه کودک و والدین می توانید بر روی لینک کلیک نمایید.
منبع : آرگا