دسته ها
یکشنبه ۲۵ شهریور ۱۴۰۳

کنترل سریع عصبانیت چگونه ممکن است؟

  • سحر هودانلویی
  • ۲ آذر ۱۴۰۲
  • ۰

عصبانیت و خشم مانند تیشه ای دولبه است که با آن هم به خود و دیگران صدمه می زنید، گاهی با یک عصبانیت و خشمی کنترل نشده باعث برهم زدن روابط دوستانه خود نیز می شوید. با راه کارهای گفته شده سعی بر کنترل سریع عصبانیت خود کنید و در صورت لزوم با مشاور ارتباط برقرار کنید.

عصبانی شدن حالتی کاملا طبیعی است و تمامی انسان ها با قرار گرفتن در شرایط مختلف این حس را درک می کنند. اگرچه عصبانی شدن کاری آسان است، اما کنترل سریع عصبانیت و بازگشت به حالت اولیه نیازمند تمریناتی است که اگر به آن عمل نکنید به زندگی و سلامتی خود صدمه وارد می کنید بنابراین اگر شما نیز به دنبال راهکارهای طبیعی به منظور کنترل عصبانیت هستید به شما دوستان عزیز پیشنهاد می کنیم تا پایان مطلب همراه ما باشید.

کنترل سریع عصبانیت با روش های گفته شده

در واقع می توان گفت خشم و عصبانیت از دیگر عواطف و احساساتی است که در شرایط مختلف در ما به وجود می آید، و هریک از ما با روش های گوناگونی سعی بر بروز آن داریم. در مواقعی که فرد احساس خطر و یا تهدید می کند به دنبال راهی برای دفاع از خود می گردد که اگر آشنایی با آن احساس نداشته باشد ممکن است به مشکل بر بخورد. ما در ادامه این مطلب به علت های وجود خشم و کنترل عصبانیت پرداخته ایم، پس با ما همراه باشید.

علت خشمگین شدن افراد

خشم برای یک انسان مانند یک دیوار دفاعی عمل می کند، زمانی که انسان به خواسته دل خود نمی رسد خشمگین می شود. در این مواقع افراد حق به جانب عمل می کنند و تمامی حق هارا به خود می دهند، در این زمان اگر کسی به کار آن ها دخالت کند اورا مسبب تمام بلایا و مشکلات خود می دانند و با داد و فریاد سعی بر سرکوب حس سرخوردگی بر خود را دارند. بعضی افراد نیز بدون مشکلی در تلاش های خود عصبانی می شوند و  با زور و خشم می خواهند به مراد دل خود دست پیدا کنند، که این کار تقریبا راهی غیر عقلانی و ممکن است.

رعایت نکاتی جهت کنترل سریع عصبانیت

با انجام یک سری ترفند های طبیعی می توانید عصبانیت تان را کنترل کنید که در ادامه شما را با راهکارهای موثر به منظور کنترل خشم آسنا خواهیم کرد :

۱- سکوت :

همانطور که می دانید در زمان عصبانیت به دلیل بالا رفتن حرارت بدن امکان دارد حرف های پر از خشم بزنید که بیشتر از تاثیر گذار بودن باعث صدمه زدن خواهند شد بنابراین، بهتر است در زمان عصبانیت سکوت کنید و وانمود کنید که لب هایتان بهم چسبیده است و قادر به حرف زدن نیستید.

۲- صحبت کردن با یک دوست :

بهتر است به منظور کنترل عصبانیت در مورد موضوعی که باعث عصبانیت شما شده لست به تنهایی فکر نکنید و به منظور درست فکر کردن با یک دوست مورد اعتماد صحبت نمایید و امکان دارد او بتواند راه حل بهتری به شما پیشنهاد دهد.

۳- انجام حرکات کششی :

از دیگر راهکارهای طبیعی مهار احساسات و کنترل بدن انجام حرکات کششی گردن و شابه مانند حرکات ملایم یوگا می باشد که کمک زیادی به کنترل عصبانیت می کند و نیاز به ابزار خاصی نیز نمی باشد.

۵. تمرین دلسوزی :

بهتر است در زمان جرو بحث به منظور کنترل عصبانتیت خود را چای دیگران گذاشته و  از نگاه او موقعیت پیش آمده را مشاهده کنید و زمانی که بتوانید داستان را از دید او تصور کنید امکان دارد کمتر عصبانی شوید و به درک جدیدتری از موقعیت دست پیدا کنید.

۶- دور شدن از محیط:

اولین مرحله برای کنترل عصبانیت، ترک سریع محل خشم است، سعی کنید با قدم زدن در محیطی که باعث تزریق آرامش به روح و روانتان می شود در آرام کردن خود کمک کنید. در این زمان شما همانند آتشی هستید که با هر جرقه ای احتمال شعله ور شدن و گفتن حرف هایی با پیامد های گاه غیر قابل جبران برای شما باشد.

۷- اندکی  فکر کنید:

وقتی مسئله ای به شدت شما را می آزارد و باعث فوران خشم و عصبانیتت در درون شما می شود، بهتر است که قبل از هر اقدامی چند ثانیه ای بایستید و با خود فکر کنید و بعد اقدام به حرکتی کنید. در این لحظه امکان تصمیم گیری اشتباه در شما بسیار وجود دارد پس اندکی صبر و به پیامد کاری که می خواهید انجام دهید، فکر کنید.

۸- چند نفس عمیق بکشید:

خشم ضربان قلب را افزایش می دهد، برای کنترل عصبانیت چند نفس  عمیق بکشید و با وارد کردن اکسیژن به مغزتان تعداد ضربان قلب خود را کاهش دهید. با انجام این کار واکنش شما در برابر مسئله به وجود آمده ملایم تر می شود.

روشی موثر در کنترل سریع عصبانیت

۹- وسیله ای کوچک در جیب خود نگه دارید:

اگر شما در دسته افرادی هستید که خیلی سریع محیط بر شما اثر می گذارد و باعث بروز عصبانیت درونتان می شود حتما وسیله ای کوچک مانند سکه، تیله، عروسک کوچک در جیب خود نگه دارید و در زمان عصبانیت با آن بازی کنید. شاید راهی ساده به نظر بیاید، اما با انجام این کار متوجه می شوید که با پرت کردن حواستان نقش موثری در کنترل خشم و عصبانیت شما داشته است.

۱۰- شمارش کنید:

برای کنترل خشم وعصبانیت خود، شروع به شمارش اعداد چه به صورت بلند و چه در دل خود تا عدد ۱۰ کنید. این کار فرصت آرام سازی به مغز شما و بروز عملکردی مناسب برای شما می کند.

۱۱- ورزش و مدیتیشن را در برنامه خود قرار دهید:

در روز ساعاتی را برای ورزش و مدیتیشن قرار دهید. با این کار استرس را از خود دور می کنید و جریان خون در مغز را افزایش می دهید.

۱۲- به افرادی که سعی بر خشمگین کردن شما دارند، هشدار دهید:

اگر در محیط کار و یا منزل کسی است که با کارها و حرف هایش شمارا می آزارد و باعث بروز خشم و عصبانتی در شما می شود. سعی کنید در زمانی که آرام هستید این مسئله را با او در میان بگذارید و به رفع آن بپردازید. در مواقعی فرد قصد آزار و اذیت شما را ندارد و با صدای بلند و اعتراضانه شما ممکن است ناراحت شود، پس با لحنی مهربانانه سعی بر رفع این مشکل کنید.

۱۳- خود را در زمان عصبانیت تصور کنید:

وقتی کنترل خشم خود را از دست می دهید فقط به دنبال راهی برای رفع این مشکل هستید، سعی کنید با قرار دادن خود در جای نفر سوم، مسائل را از بعدی دیگر ببینید و راحت تر به رفع و کنترل عصبانیت خود دست پیدا کنید.

۱۴- خشم خود را به فرکانسی مثبت تبدیل کنید:

هر وقت احساس خشم فراوان کردید و خود را هر لحظه در حال انفجار دیدید، سعی کنید خود را آرام کنید و از آن به عنوان انگیزه ای برای انجام کار های عقب افتاده خود قرار دهید.

شوخی خنده در دور کردن خشم و عصبانیت از خود

۱۵- شوخی کننید و بخندید:

بعضی افراد علی رغم تلاش های خود در کنترل خشم و عصبانیت چندان هم موفق نیستند. در این زمان سعی کنید آرام شوید، چند نفس عمیق بکشید و بعد با شوخی و خنده از دل طرف مقابل این ناراحتی و آزردگی را خارج کنید. تاثبر حرفایی که با شوخی و خنده گفته می شود بسیار بیشتر از لحن های دیگر برای صحبت است.

۱۶- مقداری  آب بنوشید:

نوشیدن آب نیز راه حل موثری در رفع و کنترل عصبانیت است. حتما شما هم اصطلاحی که در واقع عصبانیت به افراد آب می دهند را شنیده اید. آب با اکسیژن رسانی به مغز باعث آرام کردن فرد در شرایط حساس می شود.

۱۷- پر توقع نباشید:

همه مشکلاتی که در زندگی برای ما رخ می دهد قابل جبران و حل است. با هر اتفاق کوچک کنترل خود را از دست ندهید و فقط کمی توقع خود را نسبت به محیط و انسان های پیرامون خود کم کنید. آن گاه به رفع مشکل با روحیه ای قوی تر بپردازید.

۱۸- قبول کنید که اشتباه می کنید:

هیچ انسانی کامل و بی عیب و نقص نیست، اگر اشتباهی از شما سر زد و کسی  آن را به شما گوشزد کرد ناراحت نشوید. سعی کنید انتقاد پذیر باشیدو با هر حرفی از طرف دیگران زود جبهه نگیرید.

۱۹- دهن بین نباشید:

به خود اجازه ندهید که از طرف هر حرف و یا حرکتی از طرف دیگران خشم بر شما قالب شود، محکم باشید و نسبت به قضاوت های دیگران واکنش از خود نشان ندهید. شما می توانید عاقلانه و با منطق با این کار کنار بیایید پس عصبانیت خود را کنترل کنید.

۲۰- داد و فریاد نکنید:

در زمان عصبانیت داد و فریاد نکنید، آرام حرف بزنید و اجازه حرف زدن به طرف مقابل نیز به خود دهید. با این کار هم سریع عصبانیت خود را کنترل می کنید . هم رفتار نادرستی از خود نشان نمی دهید.

۲۱- کمی راه بروید:

از جمله راه های کنترل عصبانیت راه رفتن است. سعی کنید هم چنان که آرام حرف می زنید وبه طور آرام نیز راه بروید. این کار امکان تسلط به اعصاب خود را میسر می کند.

۲۲- دوش آب گرم را فراموش نکنید:

سعی کنید در هنگام عصبانیت حتما دوش آب گرم بگیرید. این کار با در معرض آب قرار گرفتن عضلاتتان در کاهش استرس و عصبانیت نقش موثری را ایفا می کند.

حرف زدن با خود برای آرام شدن

۲۳- از کلمه های تلقینی برای آرام کردن خود استفاده کنید:

در هنگام عصبانیت با حرف زدن خود سعی کنید آرامش را به محیط خود جذب کنید. با کلماتی چون ( مواظب حرف زدن خودت باش) (آرامش خودت را حفظ کن) ( من میتوانم) می توانید این کار را به آسانی انجام دهید.

۲۴- اول کمی فکر کنید و سپس شروع به حرف زدن کنید:

حتما برای شما پیش آمده که در زمان عصبانیت حرف هایی گفته اید، و یا عملی را انجام داده اید که بعد از آن پشیمان شده اید. اگر قبل از گفتن چیزی کمی صبر کنید و به خود و طرف مقابلتان اجازه فکر کردن دهید همچین مشکلی پیش نمی آید.

۲۵- استراحت کنید:

اگر روز پر استرس و تنشی داشته اید، سعی کنید مکانی آرام و دنج پیدا کنید و در آنجا ساعاتی به استراحت بپردازید. این کار شما را به حالت اولیه باز می گرداند.

۲۶- ببخشید و بگذرید:

بخشیدن حس خوب گذشت را به جان و روح انسان تزریق می کند. به جای عصبانیت و خودخوری های بیجا ببخشید و از آن ها گذر کنید، با این کار بذر مهربانی را دردل خود می کارید.

۲۷- بیشتر گوش دهید:

گوش دادن نوعی مهارت است که در کنترل عصبانیت نیز به کار شما می آید. به حرف های طرف مقابل خود به خوبی گوش دهید و جوابی که می خواهید در مقابل به او گویید در مغزتان مرور کنید. با این کار حس همدلی و اتحاد را در خود و طرف مقابلتان به وجود می آورید.

۲۸- عادت های بد را ترک کنید:

افرادی که بیشتر به خشم و عصبانیت دچار می شوند، افرادی هستند که مداوم در حال فحاشی و ناسزا گویی به اطرافیانشان هستند. با این کار عادت های غلط خود را حذف کنید.

انجام ورزش جهت دور کردن استرس و تنش

۲۹- به گذشته فکر نکنید:

ناراحتی و کارهای نادرستی که در گذشته انجام داده اید، فراموش کنید. در زمان حال زندگی کنید و اجازه ندهید اعمالی که در گذشته انجام داده اید شمارا در زمان حال مدیریت کند. فردا روز جدیدی است و قرار به وقوع کلی اتفاقات خوب است، پس بگذار گذشته در گذشته باقی بماند.

۳۰- به موسیقی گوش دهید:

موسیقی ابزاری است که در آرام کردن ذهن نقش موثری را ایفا می کند. در کنترل عصبانیت از موسیقی بهره بگیرید و سعی بر فراموش کردن موضوعات ناراحت کننده کنید.

۳۱- ماساژ:

عضلات و نواحی درگیر را با انجام چند حرکت ریلکس کنید. با این کار جریان خون را در عضلات خود برقرار می کنید و بدن را در حالت آرامش قرار می دهید.

۳۲- با یک دوست صحبت کنید:

به جای حل کردن مشکلات و مسائل ناراحت کننده، آن را با دوستی قابل اعتماد در میان بگذارید، از او کمک بخواهید وبا مشورتی درست بهترین کار را انجام دهید.

کنترل سریع عصبانیت با ورزش

۳۳- نامه بنویسید:

یکی از راه های موثر در کنترل عصبانیت نامه دادن است. در این مورد با کسی که شما را نارحت کرده با ایمیل حرف بزنید و تمامی حرف هایی که بر دل خود مانده آن جا بنویسید و سپس قبل از دیده شدن آن نامه از طرف مقابلتان آن را پاک کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *