هپارین انواع مختلفی دارد که نوع متداول آن هپارین با وزن مولکولی کم می باشد که با نام تجاری سلکسان و دالتپارین در دارو خانه ها وجود دارد و به منظور رقیق شدن خون مورد استفاده قرار گرفته می شود این دارو در دوران حاملگی نیز تزریق می شود، در ادامه مطلب اطلاعاتی درباره تزریق آمپول هپارین در حاملگی در اختیار شما عزیزان قرار خواهیم داد.
همانطور که راه حل های مختلفی برای تقویت سیستم ایمنی در بارداری، آزمایش تحمل گلوکز در بارداری وجود دارد به منظور جلوگیری از لخته شدن خون در بارداری نیز آمپول هپارین تزریق می شود تا با غیر فعال کردن تروبین که یکی از عوامل ایجاد لخته خون می باشد از فرایند انعقاد غیر طبیعی خون پیشگیری شود.
تزریق آمپول هپارین در بارداری
آمپول هپارین در دوران حاملگی از جفت عبور نمی کند در نتیجه برای مادر و جنین خطری را به وجود نمی آورد و همچنین برای مادران شیرده و نوزادشان نیز مضر نیست، آمپول هپارین در واقع یک نوع آمپول ضد انعقاد خون محسوب می شود که برای افرادی که در بدنشان لخته خون ایجاد می شود تزریق می شود.

دلیل استفاده از آمپول هپارین
- افزایش احتمال تشکیل شدن لخته خون در زمان بارداری یا پس از آن به عنوان مثال بعد از زایمان و یا تحرک نداشتن به مدت طولانی
- تحت درمان به مدت طولانی در زمینه ضد انعقادی بودن و یا عود ترومبوس
- وجود لختگی خون به خاطر بارداری حاضر یا پیشین
ضد انعقاد دیگری به نام وارفارین نیز در دارو خانه ها وجود دارد که به صورت قرص استفاده می شود اما از عوارض این دارو این است که از جفت عبور می کند و در نتیجه سبب آسیب رساندن به جنین می شود و همچنین جوراب فشرده سازی الاستیک DVT نیز وجود دارد که امکان دارد سبب ایجاد احساس ناراحتی شود و تنها از پاها در مقابل لخته شدن خون جلوگیری می کند.
روش استفاده از آمپول هپارین

عوارض جانبی آمپول هپارین
- در صورت عمل سزاین سبب افزایش خطر ابتلا به هماتوم زخم یا کبودی می شود.
- در برخی موارد نادر واکنش های آلرژیک در بدن یا در ناحیه تزریق وجود دارد.
- افزایش پوکی استخوان یا سطح پتاسیم خون
- ایجاد کبودی در ناحیه تزریق
به طور کلی می توان گفت آمپول هپارین در بارداری، عوارض جدی تری را به همراه نمی آورد.
زمان شروع استفاده از آمپول هپارین
زمان تزریق آمپول هپارین بسته به علت تجویز متفاوت می باشد که در بعضی اوقات از ابتدای حاملگی انجام می شود و گاهی نیز بعد از زایمان شروع می شود، در داروخانه سرنگ های هپارین به شکل آماده وجود دارند که باید دور از نور خورشید نگهداری شود و با یک آزمایش کوتاه می توانید تزریق این آمپول را انجام دهید.
مواردی که باید احتیاط کرد:
- افراد مبتلا به بیماری کلیوی
- افراد بالای هشتاد سال
- افراد کم وزن یا دارای اضافه وزن
- افراد مبتلا به زخم معده
- افراد دیابتی
- افراد با فشار خون بالا
- افرادی که خونریزی دارند.
- افرادی که تجربه سکته مغزی ایسکمیک دارند.
- افرادی که اخیرا عمل جراحی انجام داده اند.
- افراد مبتلا به متابولیک اسیدوز
- افرادی که سطح پتاسیم خونشان بالا می باشد.
امیدواریم مطالعه مطلب گفته شده برای شما دوستان مفید واقع شده باشد و اطلاعات کافی از آمپول هپارین در بارداری به دست آورده باشید، جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه کودک و والدین می توانید بر روی لینک کلیک نمایید.
منبع : آرگا