همانطور که می دانید یک فرد در طول روز باید میزان معینی آب بنوشد تا آب مورد احتیاج بدن فرد تامین شود تا با نشانه ها و علائم کمبود آب مواجه نشود. از این رو با دانستن میزان دقیق آب مصرفی در طول روز می توانید آب مورد احتیاج را به بدنتان برسانید.
آب مورد نیاز بدن چه قدر است؟
بیشترین بخش از بدن را آب تشکیل داده است به همین دلیل تمام اعمال و نقش آب در بدن بسیار مهم است، از جمله این نقش ها: دفع سموم از بدن، حمل مواد مغذی بدن، حفظ رطوبت بافت ها و ..
آب از طریق مختلفی وارد بدن ما می شود و از طریق مختلفی هم از بدن ما خارج می شود. آب از ۳ راه وارد بدن می شود، از جمله این راه ها میوه جات، سبزی جات و نوشیدنی ها و از ۳ راه هم از بدن خارج می شود، ادرار و اجابت مزاج، تعریق، تنفس.
نکته ای که قابل ذکر است این است که بدن قادر به ذخیره آب در مدت طولانی نیست به همین دلیل برای تامین آب مورد احتیاج بدن باید تعادل آن را در بدن حفظ کنیم. برای تامین آب مورد احتیاج برای بدن باید به شرایط جسمی فرد نگا کرد، به طور تقریبی به ازای هر ۱ کیلو از وزن بدن باید ۳۵ میلی لیتر آب مصرف شود که با محاسبه کل وزن مقدار آب مورد احتیاجز بدست می آید. در کودکان له ازلی هر ۱ کیلو ۵۰ میلی لیر و در شیرخوارگان ۱۵۰ میلی لیتر به ازای هر یک کیلو بدن به آب احتیاج دارد.
در ادامه باید گفت که برای افراد بزرگسال به طور کلی ۱۰ تا ۸ لیوان آب ( ۲نیم لیتر) مناسب ترین میزان مصرف آب و تامین آب بدن است. این نیاز به آب در زنان شیرده ۷۰۰ الی ۶۰۰ میلی لیتر افزایش پیدا می کند.
معمولا تامین آب لازم برای بدن به صورت تشنگی بروز داده می شود که بدن از آن به عنوان پیامی برای تامین آب استفاده می کند. باید گفت که تشنگی در ۳ گروه از افراد ممکن است با کاهش آب بدن روبرو شوند: نوزادان شیر خوار، سالمندان و ورزشکاران حرفه ای که باید به تامین آب مورد نیاز بدنشان دقت زیادی کنند.
معمولا احتیاج بدن ما به آب از طریق تشنگی مشخص می شود اما راه دیگری هم برای تشخیص کم آبی بدن وجود دارد که آن تغییر رنگ ادرار است، زمانی که ادرار شما زرد کم رنگ باشد نشان دهنده این است که بدن از آب کافی برخوردار است اما اگر ادرارمان به رنک نارنجی بود به معنای کمبود آب بدن است، که با تامین آب از راه های مختلف به بدن و نوشیدن میزان معینی آب در طول روز می توانید این مشکل را حل کنید.
منبع : آرگا