بیشتر کارفرمان ترجیح می دهند تا قبل از انجام مصاحبه فردی رزومه ای از فعالیت ها و تجارب فرد متقاضی را مطالعه کنند تا اطلاعات مفید و کافی درباره هر یک از افراد داشته باشند. نوشتن رزومه می تواند فرصت مناسبی را برای شما ایجاد کند تا از طریق آن بتوانید توانمندی های خود را نشان دهید و به همین علت نحوه نوشتن آن دارای اهمیت است. هر رزومه ای برای این که تاثیر مطلوب خود را داشته باشد باید از ساختاری برخوردار باشد که در ادامه به ساختار اصولی آن و نحوه نوشتن درست یک رزومه اشاره خواهیم کرد.
نحوه رزومه نویسی حرفه ای
یکی از اشتباهاتی که ممکن است در ارائه رزومه انجام دهید ارائه آن به شکل عکس ها است که نه دارای ساختار است و نه نظم در نتیجه موجب می شود تا قضاوت های نادرستی در مورد ما انجام شود که می تواند به ضرر شما باشد.
ارائه اطلاعات شخصی:
اطلاعات شخصی کی از بخش های مهم در ارائه رزومه است که حتما باید در اولین مرحله نوشته شود اطلاعاتی که در این بخش نوشته می شود شامل شماره کارت ملی، آدرس ایمیل و محل زندگی، شماره شناسنامه، تلفن تماس، نام و نام خانوادگی، سال تولد و محل تولد است.
سابقه تحصیلی:
در این مرحله باید مدارک تحصیلی خود و سوابق تحصیلی را ارائه دهید این لیست شامل مدرک تحصیلی و موسسه آموزشی است که مدرک خود را از آن اخذ کرده اید همچنین باید تاریخ اخذ مدرک را نیز بنویسید. در صورت نیاز می توانید موضوع پایان نامه دانشگاهی خود و یا دروس اختصاصی که مرتبط با شغل است بنویسید.
اطلاعات حرفه ای:
در این بخش در صورت داشتن علایق حرفه ای خاص که نشان دهنده توانمندی شما در انجام دادن کاری است می توانید مهارت های حرفه ای خود را معرفی کنید. می توانید به طور مختصر در مورد زمینه های شغلی که دوست دارید در آن مشغول به کار باشید توضیح دهید.
سابقه حرفه ای:
جدای از علایق حرفه ای که تنها نشان دهنده میزان علاقه ما به انجام دادن یک کار است می توانید با ارائه سابقه حرفه ای خود مدت زمان هایی که به انجام حرفه ای خاص مشغول بودی را با توضیح نوع حرفه و وظیفه ارائه دهید. در این بخش باید اطلاعاتی مانند سمت و عنوان شغلی، مدت زمان فعالیت، نام شرکت، وظایف و … را بنویسید.
مهارت ها:
ثبت مهارت ها در رزومه نویسی می تواند شامل مهارت های فنی، خت افزاری، ارتباطی، فردی و گروهی باشد هر یک از ایم مهارت های می توانند برای یک شرکت دارای اهمیت باشند که فرد کارفرما با آگاهی از این مهارت های می تواند بهتر درباره شما قضاوت کند.
دوره های تخصصی:
اگر در موسساتی خاص دوره های تخصصی و حرفه ای را طی کرده اید می توانید با ذکر مدرک پایان دوره و ارائه مدرک وضعیت خود را جایگاهی باثبات تر قرار دهید.
معرفی کنفرانس ها:
یکی از موارد قید شده در رزومه نویسی معرفی انواع کنفرانس ها و همایش هایی است که در آن شرکت داشته اید این کنفرانس ها به دلیل اینکه اطلاعات و تجربیات خوبی را در اختیار شما قرار داده تاند می توانند در رزومه قید شوند.
از دیگر نکاتی که بهتر است برای نوشتن رزومه خود به آن توجه داشته باشید هدفمند بودن رزومه و منظم بودن آن است علاوه بر آن باید مسولیت های خود را به درستی و به وضوح شرح دهید، رزومه را بازخوانی نمایید، آن را بل استفاده از نرم افزار تایپ کنید، فونت مناسب انتخاب کنید و شکل ظاهری منظم و رسمی آن را نیز رعایت کنید.
منبع : آرگا