دسته ها
دوشنبه ۲۶ شهریور ۱۴۰۳

آنچه باید درباره نرخ بازگشت سرمایه بدانید

  • سمیه نیک فرجام
  • ۴ خرداد ۱۳۹۸
  • ۰

نرخ بازگشت سرمایه نشان دهنده سود حاصل از یک سرمایه گذاری است که به روش های مختلفی محاسبه می شود و در نهایت به شکل درصدی نشان دهنده میزان سود آوری خواهد بود و در بسیاری از سرمایه گذاری ها اهمیت دارد.

در سرمایه گذاری های کلان و خرد بسیاری از سرمایه گذاران با استفاده از نرخهای بازگشت سرمایه خود قصد دارند تا علاوه بر محاسبه میزان سودآوری به مقایسه عملکرد سازمان سرمایه گذاری خود در ابعاد مختلف نیز بپردازند و از این طریق اطلاعات مهمی را گردآوری نمایند. نرخهای بازگشت سرمایه به سرمایه گذاران این امکان را می دهد تا به محاسبات دقیقی در زمینه کاری خود دست بیابند.

 نرخ بازگشت سرمایه

فرمول نرخ بازگشت سرمایه چیست؟

مهم ترین فرمولی که برای تعیین نرخ بازده سرمایه گذاری مورد استفاده قرار می گیرد شامل فرمولی متشکل از درآمد کل، هزینه و هزینه کل است که به شکل فرمول زیر نشان داده می شود:

نرخ بازگشت یا بازده سرمایه= هزینه سرمایه گذاری – سود سرمایه گذاری

این فرمول با محاسبه هزینه کل و سرمایه یا درآمد کل میزان سودآوری و بازگشت سرمایه را نشان خواهد داد. اما به این دلیل که وجود هزینه ها و درآمدها برای سرمایه گذاران مختلف متعدد خواهد بود استفاده از این فرمول متغیر می شود و این امر می تواند دشواری هایی داشته باشد.

در استفاده از این فرمول می توان محدودیت هایی را نیز مثال زد که شامل هزینه های مارکتینگ، سود حاصل از فعالیت های بازاریابی، زمان، مشتری و … می باشند. وجود اینگونه از محدودیت ها موجب شده است تا سرمایه گذاران از نوع جدید این نرخ بازدهی استفاده کنند.

استفاده از نرخ بازده با وجود محدودیت هایی که دارد به ناچار مورد استفاده سرمایه گذاران است زیرا هنوز مقیاس و معیار دقیقی برای اینگونه از محاسبات وجود ندارد.

نرخ بازگشت دارایی

محدودیت ها:

هزینه های تبلیغاتی یکی از مواردی است که می تواند محدودیت های اینگونه نرخ بازدهی به شمار آید زیرا در محاسبه اینگونه از نرخ سرمایه گذاری شما نمی توانید هزینه های تبلیغاتی در سایت ها و شبکه های مجازی و همچنین هزینه مارکتینگ را محاسبه کنید.

همچنین یکی دیگر از محدودیت هایی که می توان به آن اشاره کرد هزینه های بازاریابی است که مجددا قابل محاسبه در این فرمول نخواهد بود.

زمان نیز محدودیت دیگری به شمار می آید زیرا فاصله ای در بین سهام های مختلف یک شرکت در طول بازده زمانی مختلف و چند ساله رخ می دهد قابل محاسبه نیست.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *