به طور کلی برای دریافت پروانه کسب شما می توانید از طریق اتحادیه های صنفی اقدام به انجام این کار کنید و این نشان می دهد که با توجه به زمینه فعالیت شما می توانید از اصناف مختلف برای این کار کمک بگیرید همچنینی می توانید این فرایند را به شکل الکترونیکی نیز انجام دهید و تمام افراد با داشتن شرایط مربوطه و لازم می توانند نسبت به دریافت پروانه کسب اقدام کنند.
اخذ پروانه کسب:
با مراجعه به سامانه صدور پروانه کسب و اسکن مدارک لازم شما با داشتن کد رهگیری می توانید سایر فعالیت های خود را پیگیری کنید. و کارشناسان نیز در این زمینه وظیفه دارند تا راهنمایی لازم را انجام دهند طی دوره ۱۵ روزه بعد از اقدام به ثبت نام شما می توانید جواز کسب شما صادر خواهد شد و از طریق پست الکترونیکی برای فرد ارسال می گردد.
شرایط لازم برای اخذ پروانه کسب به شرح زیر می باشد:
- سند مالکیت و اجاره نامه که نشان دهنده وجود مکان مورد نظر برای راه اندازی کار است. همچنین در صورت نیاز می توانید از عقدنامه نیز استفاده کنید.
- در صورت داشتن اجاره نامه که از اسناد عادی محسوب می شود باید تعهد نامه مبنی بر مسولیت شغلی و حقوقی را ارائه نمایید.
- داشتن مجوز کسب بلا مانع
- پرداختن بدهی مالیاتی
- در صورت نیاز داشتن مدرک آموزشی مرتبط با حرفه
- در دست داشتن مدارک شخصی برای احراز هویت مانند شناسنامه، کارت ملی، عکس، معاینه پزشکی، کارت پایان خدمت، عدم سوء پیشینه، مدارک فنی و پرداخت هزینه دریافت سند
با ارائه این مدارک پرونده شما برای بررسی های لازم توسط رئیس اتحادیه قرار می گیرد و در صورت تکمیل بودن مدارک و اجاره نامه و سند مالکیت، پرونده کسب پروانه کسب صادر می شود و شما می توانید جواز کسب خود را دریافت نمایید.
در صورتی که شما قصد راه اندازی یک موسسه با نیاز آموزشی دارید باید مدرک آموزشی و تحصیلی لازم را در این زمینه داشته باشید و هزینه جواز کسب را نیز وارز کنید.
منبع : آرگا