دسته ها
جمعه ۳۰ شهریور ۱۴۰۳

اطلاعات دارویی قرص متی مازول و عوارض جانبی آن

  • زهرا خانزاده
  • ۲۳ دی ۱۴۰۰
  • ۰

قرص متی مازول از جمله داروهای است که برای درمان بیماری تیروئید پر کار تجویز می گردد. در این مطلب آرگا اطلاعات جامعی در رابطه با این قرص ارائه می نمایید.

Hyperthyroidism یا پرکاری تیروئید نوعی اختلال غده تیروئید است، که علت آن ترشح هورمون تیروکسین T3 و T4 بیشتر از مقدار طبیعی می باشد و باعث تعرق، تپش قلب، بی قراری، لرزش، تامل نکردن گرما و کاهش وزن می شود. که این بیماری با انجام آزمایش و از سوی پزشک تشخیص داده می شود. یکی از داروهای که برای درمان پرکاری تیروئید مورد استفاده قرار می گیرد، متی مازول، است که در ادامه می توانید اطلاعات دارویی این قرص و عوارض جانبی آن را مشاهده کنید.

عوارض متی مازول

کابرد قرص متی مازول

این دارو (Methimazole) از جمله داروهای است، که در رده درمانی ضد پرکاری تیروئید قرار می گیرد و شکل دارویی آن به صورت قرص می باشد.

موراد مصرف:

برای آمادگی برای تیروئیدکتومی(جراحی غده تیروئید)، کریز تیرتوکسیک و همچنین هیپر تیروئیدی  از سوی پزشک تجویز می گردد.

عوارض جانبی :

 از جمله عوارض مهم این دارو یرقان انسدادی(زردی چشم و پوست) و همچنین آگرانولوسیتوز(گلو درد، تب و لرز) می باشد. البته خواب آلودگی، افسردگی، سرگیجه، سردرد، تغییر رنگ پوست، بثورات پوستی، خارش، کاهش حس چشایی، اسهال، استفراغ و تهوع از دیگر عوارض مصرف قرص متی مازول می باشد. که در صورت مشاهده هر گونه علائم پس از مصرف این قرص، حتما آن را با پزشک خود در میان بگذارید.

قرص متی مازول

مکانیسم اثر این دارو:

مصرف این دارو سبب مهار شدن ترشح بیش از اندازه هورمون های غده تیروئید می شود.

تداخل دارویی:

  • از مصرف همزمان این قرص با داروهای خوراکی ضد انعقاد پرهیز شود. زیرا ممکن است، سبب افزایش اثرات ضدانعقادی گردد.
  • از مصرف همزمان این قرص با داروهای مضعف مغز استخوان خودداری شود. زیرا ممکن است، سبب افزایش و تشدید عوارض جانبی این دارو گردد.

رده درمانی متی مازول

هشدار های دارویی متی مازول

برای ارزیابی پیشرفت درمان و نیز پیشگیری از بروز عوارض لازم است در زمان های مقرر شده به پزشک مراجعه شود و آزمایشات توصیه شده توسط پزشک به صورت منظم انجام گیرد.

مصرف این دارو می تواند سیستم ایمنی بدن را تضعیف نماید و درنتیجه بدن مستعد بروز عفونت شود، از این رو لازم است بهداشت را رعایت کنید و تا جایی که ممکن است از تماس با افراد بیمار اجتناب نمایید.

به هنگام درمان با داروی متی مازول از روش های دارویی مطمئن استفاده کرده و در این خصوص با پزشک تان مشورت نمایید. همچنین اگر در حین درمان باردار شدید، حتما سریعا با پزشک مشورت کنید.

در رابطه با مصرف غذا های مناسب همچون غذا های ید دار و فرآورده های دریایی با پزشکتان مشورت کنید.

عوارض داروی متی مازول

به هنگام درمان با داروی متی مازول از مصرف الکل خودداری کنید.

از آنجا که مصرف متی مازول می تواند موجب گیجی و خواب آلودگی شود، بنابراین تا قبل از بدست آوردن هوشیاری کامال از رانندگی و کار هایی که نیاز به هوشیاری کامل دارند، خودداری کنید.

از آنجا که از علائم پرکاری تیروئید کاهش وزن است، بنابراین به هنگام درمان پرکاری تیروئید و شروع آن با مصرف قرصهای متی مازول، بیمار می تواند دچار اضافه وزن شود.

تداخل دارویی متی مازول

تداخلات دارویی می تواند عملکرد و تاثیر دارو ها را تغییر داده و حتی با بروز خطراتی برای بیمار همراه باشد. حال قبل از مصرف این دارو و به طور کلی همه دارو های مصرفی خود که تازه شروع به مصرف می کنید، لازم است لیستی از دارو های مصرفی خود را (اعم از  تجویزی و غیر تجویزی) در اختیار پزشک تان قرار دهید، دارو هایی که با متی مازول تداخل دارند؛ شامل دارو های ضد انعقاد خون (مثلا وارفارین)، مسدود کننده  های بتا (مثل پروپرانولول)، دارو های دیابت، دارو های مضعف مغز استخوان، ویتامین ها، پتاسیم یداید، گلیسرول ید دار، دیگوکسین، آمیودارون، لیتیم و تئوفیلین می باشند.

قرصهای متی مازول

لازم به ذکر است که از مصرف بیش از اندازه و خود سرانه این دارو جدا پرهیز شود و طبق دستور پزشک مورد مصرف قرار گیرد.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *