من بیشتر پنج سال گذشته را شبیه یک خانه به دوش دیجیتال زندگی کردم و در بیش از ۴۰ کشور دنیا زندگی و کار کردم. به همین دلیل، دوست دارم تا تقریبا سبک سفر کنم. من تعداد زیادی گجت مسافرتی داشته ام و آنها را امتحان کرده ام و به این نتیجه رسیده ام که استفاده از بیشتر این گجتها یعنی هدر دادن پول و فضای چمدان. به همین خاطر در اینجا ۵ آیتم جهانی مفید و احتمالا غیرمنتظره به شما معرفی خواهم کرد که هیچ وقت بدون آنها به سفر نمی روم.
یک خودکار خوب
خودکار از آن چیزهایی است که وقتی لازمش ندارید، دور و برتان فراوان است ولی وقتی بهش نیاز دارید، نمی توانید حتی یکی پیدا کنید. مثلا، در بیشتر کشورها باید کارت مهاجرتی را قبل از ورود به آن کشور پر کنید. این فرم در هواپیما به شما داده می شود ولی خودکاری برای پر کردنش داده نمی شود.
مطمئنا شما می توانید تا زمانیکه در بخش مهاجرتی هستید، صبر کنید تا از خودکاری که به زنجیری وصل است استفاده کنید که احتمالا جوهرش هم تمام شده است. اما وقتی که شما این فرم را با این تفاسیر پر کردید، متوجه می شوید که بقیه مسافران زودتر کارشان را انجام داده اند و حالا در جلوی شما در صف انجام تشریفات گمرکی، ترمینال و تحویل بار هستند. بعد از فرودگاه هم به خودکار برای نوشتن کارت پستال یا امضای پذیرش نیاز دارید. چه میدانید، شاید کسی را دیدید که در به در دنبال یک خودکار باشد. اگرچه به همراه داشتن خودکار، کاری ساده و بدیهی به نظر می رسد ولی خیلی به درد بخور است. با این وجود باز هم افراد بسیار کمی به این نکته توجه می کنند و خودکار بهمراه دارند.
موبایل آنلاک برای دسترسی به اینترنت در همه جا
مسافرت با موبایلی که همه جا کار می کند، می تواند قواعد بازی را عوض کند. اینکه شما بتوانید در شبکه های اجتماعی پست بگذارید و با دوستان و خانواده تان از جایی دیگر صحبت کنید، خیلی عالیست ولی دسترسی سریع به گوگل مپ و گوگل ترنسلیت باعث می شود تا سبک سفر کردنتان تغییر کند. در صورتیکه اتفاقی افتاد شما بتوانید رزرو پرواز یا رزرو هتل انجام دهید، همین رزرو آنلاین، ممکن است نجات بخش تعطیلاتتان شود.
مثلا روزی من در جزیره قشم بودم که خبر رسید، طی شیوع یک بیماری واگیردار ممکن است مجبور به تخلیه جزیره باشیم. من توانستم با استفاده از موبایلم سریعا یکی از هتل های کیش را رزرو کنم، در حالیکه تقریبا بقیه ی مسافران مجبور شدند تا در جلوی دفتر اقامتگاه صف بکشند تا بتوانند از تعداد اندکی کامپیوتر و اینترنتی با سرعت پایین استفاده کنند.
نکته اصلی، دسترسی به اینترنت است و چه بهتر که اینترنت پرسرعت داشته باشید. اگر اپراتور تلفنتان، قفل موبایل شما را باز کند، شما می توانید سیم کارت محلی هر کشوری که به آن سفر می کنید را بخرید و استفاده کنید. این کار مثل این است که شما موبایلتان را تازه در همان کشور خریده اید و بسته به سیم کارتی که خریده اید می توانید از اینترنت پرسرعت و تماسهای داخلی رایگان بهره ببرید. این سیم کارتها معمولا حول و حوش ۲۰ دلار قیمت دارند و از ماشینهای فروش خودکار یا کیوسکهای داخل فرودگاه قابل تهیه هستند، هرچند ممکن است در فروشگاه های موبایل سطح شهر ارزانتر باشد.
اگر از T-mobile یا sprint استفاده میکنید، موبایلتان باید در بیشتر کشورهای دیگر نیز کار کند (هرچند خیلی کند کار می کند و به همین دلیل، سیم کارت محلی ارزشش را دارد). Verizon و AT&T خدمات اینترنت بین المللی گرانقیمتی دارند که هزینه چند روز استفاده از اینترنتش مانند هزینه کارکرد سیم کارت محلی برای کل سفرتان خواهد بود. اگر از یکی از این شرکتهای مخابراتی استفاده می کنید، حتما چک کنید که امکان آنلاک کردن گوشی و کار کردنش در خارج از ایالات متحده وجود دارد (در حال حاضر، تلفنهای شرکت Verizn باید آنلاک شوند). در بسته ی خدمتی اپراتور مجازی موبایل گوگل یا Google Fi، اینترنت ۴G نیز وجود دارد و احتیاجی به سیم کارت محلی نیست.
دانلودها و آپلودهای دیجیتال
من به گوگل مپ و گوگل ترانسلیت اشاره کردم ولی باید بدانید که اگر می خواهید نهایت استفاده از این برنامه ها را ببرید باید قبل از سفر کارهایی انجام دهید. مثلا قرار است که به تهران بروید. عبارت رزرو هتل در تهران را در گوگل مپ تایپ کنید. مطمئن شوید که تمام قسمتهای مورد نیازتان در شهر (مثلا، محلهای که هتلتان در آنجاست) و جاهایی که می خواهید در آنجا بگردید را می بینید، سپس دکمه “ذخیره” در پایین صفحه را بزنید. این دقیقا همان کاری است که قبل از سفر باید انجام دهید: ذخیره کردن همه چیز روی یک نقشه باکیفیت. حالا شما می توانید به پیاده روی بروید و بدون اینکه به اینترنت دسترسی داشته باشید، نقشه را مشاهده کنید. این نقشه شامل نام خیابانها، ایستگاههای مترو و … می باشد.
گوگل ترانسلیت هم ویژگی مشابهی دارد و به شما اجازه می دهد تا زمانی که به کشورهای خارجی سفر می کنید و اگر آفلاین هستید و دسترسی به اینترنت ندارید از بسته های زبانی که قبلا دانلود کرده اید استفاده کنید. این کار سرعت ترجمه را بالا میبرد، مثلا با استفاده از ویژگی دوربین آینده گرایی که به شما اجازه می دهد تا با گرفتن موبایل بر روی کلمهای در دنیای واقعی که می خواهید ترجمه شود، کار ترجمه را انجام شود.
گشتن در سرویس بک آپ (پشتیبان) عکسها هم جالب است. اگر تا بحال از برنامه هایی نظیر iCloud یا گوگل فوتو استفاده نکرده اید باید بدانید که این برنامه ها، عکسهای موبایلتان را به محض اینکه گرفته شدند (یا زمانیکه دوباره به وای فای وصل شدید) در Cloud ذخیره می کنند. پس اگر موبایلتان گم یا دزدیده شد، شما یاز هم به عکسهایتان دسترسی خواهید داشت.
پاور بانک (باطری یو اس بی قابل حمل)
زمانیکه تمام روز مشغول عکس گرفتن، مسیر یابی از طریق نقشه ها، پست گذاشتن در شبکه های اجتماعی و غیره هستید، باطری موبایلتان خیلی سریع تمام می شود. یک پاور بانک کوچک می تواند برای یک بار هم که شده موبایلتان را شارژ کند و مدلهای کمی بزرگتر نیز توانایی شارژ دو بار یا حتی بیشتر را نیز دارند. پاور بانکهایی که کابلهای سرخود داند مفید و بدرد بخورند ولی کابلشان اولین چیزی است که ممکن است بشکند. اگر یکی از این پاوربانکها ندارید، قبل از سفر بعدی تان یکی بخرید. مطمئنا عاشقش می شوید و بعدا هم می توانید در خانه از آن استفاده کنید.
یک مولتی شارژر یو اس بیدار ( و چند کابل بلند)
مهم نیست که کجا می روید و محل اقامتتان چقدر گرانقیمت است؛ چون تقریبا همیشه برای یافتن پریزهای برق کافی دچار مشکل خواهید شد. آسانترین روش برای شارژ کردن تمام وسایلتان، استفاده از یک مولتی شارژر یو اس بی دار است که انرژی برق را از یک پریز به چندین پورت یو اس بی منتقل می کند و شما می توانید، موبایل، تبلت، پاور بانک و بقیه وسایلتان را با هم و همزمان شارژ کنید. این وسیله هم مثل پاور بانک هم در جاده و هم در خانه مفید خواهد بود. به همراه داشتن چند کابل بلند نیز ایده ی خوبی است. کابلهای بلند به شما اجازه می دهند که همانطور که در تخت هستید، بتوانید از موبایلتان که به یک پریز برق دورتر متصل است، استفاده کنید.
منبع : آرگا