در واقع هدف از تقویت هوش مالی کودک این است که به کودک، ارزش واقعی پول و کار و همچنین به کار بردن از قوه تفکر برای کسب در آمد را آموزش دهیم، این عمل موجب می شود که آنها در آینده متوقع یا امیدوار نباشند که از جایی پول به دستشان برسد، همین طور هر مقدار پولی که دارند از دید آنها کم و بی ارزش نباشد. روش های زیادی وجود دارد که به وسیله آنها می توان تا حدودی فرزندانمان را با مباحث پولی و مالی آشنا کنیم. در این مقاله مطالبی را عنوان کرده ایم که تا حدودی می تواند برای تقویت هوش مالی بچه ها مؤثر باشد.
راهکارهایی برای تقویت هوش مالی کودکان
پول، اقتصاد و مسائل مالی مربوط به زندگی بزرگتر ها می باشد، کودکان در آینده به اندازه کافی فرصت سر و کله زدن با مشکلات و مسائل مالی را تجربه خواهند کرد. تقریبا هیچ پدر و مادری، حتی اگر از شرایط اقتصادی بدی هم برخوردار باشند، دوست ندارد دنیای زیبا و بچگانه فرزند آنها به خاطر درگیری های مالی خراب شود و اینکه ذهن آنها از همان بچگی متمرکز پول، کار و آینده شود.
فعال کردن هوش مالی کودکان، در سنین کودکی تاثیر مهمی در زندگی آینده آنها دارد، افرادی که در کودکی با مفهوم کار و شغل آشنایی نداشته باشند، در واقع ارزش واقعی پول و پس انداز کردن را درک نمی کنند و در زندگی آتی خود، با شکست های مالی زیادی رو به رو می شوند؛ هوش اقتصادی رابطه درست و منطقی بین دخل و خرج را کشف می کند و فرد را در پیدا کردن راهکار هایی برای سرمایه گذاری صحیح و به موقع که منجر به درآمد بیشتر شود و نیز تشخیص موقعیت مناسب برای خرج یا پس انداز کردن و همچنین پیدا کردن راه حل های مناسب در مواقع عبور از بحرانهای مالی کمک می کند؛ اگر ساعت ها در مورد اهمیت پول و دقت در خرج کردن آن را برای کودکان شرح دهید شاید به اندازه یک بار آموزش عملی برای آنها، راه گشا نباشد. بنابراین به فرزندانتان اجازه تجربه کردن دهید. در این مطلب برخی از شیوه های تقویت هوش مالی کودکان که در نهایت منجر به تشویق آنها به پس انداز و مدیریت پول می شود را معرفی کرده ایم که در ادامه می خوانید.
آشنا کردن فرزند با پول از سنین کودکی : برای افزایش هوش کودکان در رابطه با مسائل مالی بهتر است، از زمانی که آنها تقریبا ۳ یا ۴ سال دارند پول رایج کشور را آموزش دهید. برای این منظور می توانید با تهیه کیف پول و یا یک قلک برای فرزندتان، علاوه بر تشویق کودک به جمع آوری سکه ها و پول های کاغذی، او را با انواع پول ها و تفاوت آنها بهتر آشنا کنید. کودکتان را در دو موقعیتی که هنوز قلک کاملا پر نشده و نیز زمانی که پر پول است، قرار دهید و به او اجازه دهید پولی را که اکنون پس انداز کرده، خودش برای خرج کردن آن تصمیم بگیرد. البته شما می توانید در این کار به او مشورت دهید.
عادت دادن کودک به پس انداز : با وضع قوانینی در خانه کودک را مجبور به پس انداز کردن مقداری از پولش کنید، این پول می تواند از محل پول توجیبی ماهانه او باشد و یا اینکه در قبال انجام کاری بدست آورده باشد. اگر در این زمینه برخورد صحیح و شیوه درست آموزشی به کار گرفته شود، طبیعتا با با واکنش منفی کودک مواجهه نخواهید شد، به هر حال پس انداز کردن یک نوع مهارت است که باید آن را به کودکان آموزش داد.
باز کردن حساب پس انداز به اسم کودک : حساب بانکی نیز مانند یک قلک می تواند نحوه ذخیره کردن پول را به کودک نشان دهد. با شناساندن انواع حساب بانکی و طریقه پول سازی که از طریق این حساب ها صورت می گیرد، کودک خود را در انتخاب یکی از این حساب ها مشورت دهید؛ با این عمل، کودک شما احساس بزرگ شدن و استقلال می کند. مطمئنا این این آموزش ها که باعث تقویت هوش مالی کودک می شود، در موفقیت های مالی او در آینده بسیار تاثیر گذار خواهد بود.
دادن پول توجیبی به کودک : تجربه نشان داده است، کودکانی که به طور منظم از والدین خود پول توجیبی دریافت می کنند، تمایل بیشتری به پس انداز کردن نشان می دهند، در اینگونه موارد رشد اجتماعی کودکان نیز بیشتر است؛ در مورد زمان شروع پول توجیبی و نحوه پرداخت آن قانون خاصی وجود ندارد و معمولا مقدار آن، به شرایط خانوادگی و میزان درآمد پدر بستگی دارد. به طور کلی پول توجیبی نباید آن قدر زیاد باشد که فرزند احساس مستقل بودن نماید، و فکر کند هر آنچه را که می خواهد می تواند با پولش تهیه کند. توجه داشته باشید، هیچ موقع از پول به عنوان ابزار تنبیه استفاده نکنید، بلکه پول توجیبی می تواند به عنوان یک عامل تشویقی برای کودکان مورد استفاده قرار گیرد.
منبع : آرگا