دسته ها
یکشنبه ۱۵ مهر ۱۴۰۳

علت پرتحرکی جنین چیست؟

  • فاطمه میرزایی
  • ۲۱ تیر ۱۳۹۷
  • ۰

در این مطلب در مورد علت پرتحرکی جنین مطالبی را بیان کرده ایم چرا که یکی از شاخصه های سلامت جنین در دوران بارداری حرکت جنین در رحم مادر است و کم و زیاد شدن آن باعث نگرانی مادر باردار شده زیرا ممکن است خطراتی در انتظار جنین باشد.

حرکاتی که جنین در بدن مادر انجام می دهد و گاه به صورت لگد می باشد نباید موجبات نگرانی شما را فراهم کند بلکه نشان دهنده رشد جنین می باشد. برای آگاهی بیشتر مادران عزیز در این بخش، مطالبی درباره دلیل پرتحرکی جنین قرار داده ایم که مطالعه آن می تواند اطلاعات مفید و قابل توجهی به مادران باردار بدهد.

علل و عوامل پر تحرکی جنین

علت پرتحرکی جنین

یکی از بزرگترین و زیباترین نعمت هایی که خداوند می تواند به هر زنی ارزانی کند حس مادر شدن می باشد؛ این احساس زیبا در واقع از دوران بارداری و حرکت جنین در بدن مادر شروع می شود و هیجان و شور و نشاط زیادی را برای مادران به ارمغان می آورد. حرکات جنین در بدن مادر نشانه سلامتی و زنده بودن جنین را می دهد اما گاهی این حرکات نامنظم و یا حتی قطع می شود که این اتفاق اصلا نرمال نمی باشد و حتما باید کم تکان خوردن جنین با متخصص زنان در میان گذاشته شود. در حالت کلی جنین، در واکنش با اتفاقاتی که در محیط پیرامونش رخ می دهد عکس العمل نشان می دهد و مواقعی که جنین در رحم، برای حرکت و استراحت کردن بدنش را می کشد مادر این حرکات را احساس می کند و اصطلاحا می گوید که لگد می زند. لگد زدن بخشی از رشد طبیعی جنین و امری طبیعی برای زنان حامله می باشد. در ادامه با دلایل پرتحرکی جنین بیشتر آشنا می شوید.

علت پر تحرکی جنین

حرکات جنین معمولا از هفته ۷ یا ۸ بارداری شروع شده و از طریق سونوگرافی می توان آن را مشاهده کرد؛ تشخیص این حرکات برای همه مادران، تا قبل از هفته ۱۶ تا ۲۲ امکان پذیر نیست زیرا طول جنین فقط چند سانتی متر است. حرکات اولیه جنین بسیار سریع بوده و به صورت لرزشهای کوچک، مثلا پرواز کردن یک پروانه می باشد که تشخیص آن سخت می باشد و مادرانی که تجربه اول بارداری آنها است به اندازه کسانی که تجربه بیشتری دارند نمی توانند متوجه شوند، معمولا مادرانی که اولین تجربه حاملگی را پشت سر می گذرانند تا هفته های ۲۰ تا ۲۵ بارداری متوجه این حرکات نمی شوند. در نظر داشته باشید که بارداری خانم ها با یکدیگر فرق می کند، بنابراین ممکن است یک خانم زودتر متوجه این حرکات شود و دیگری کمی دیرتر. به طور کلی حداکثر حرکات جنین بین هفته  ۲۸ تا ۳۲ بارداری رخ می دهد به این دلیل که حجم آمونیک در این دوران زیاد بوده و جنین می تواند به خوبی در آن حرکت کند و در ماه هفتم، توجه مادر به حرکات جنین باید بیشتر شود زیرا جنین کم کم آماده برای زندگی در خارج رحم می شود.

علل پر تحرکی جنین

خوردن بعضی از غذا ها مثلا غذاهای شیرین، حرکات جنین را تندتر می کند. به ویژه این حرکات در زمان خواب و استراحت بیشتر می شود که این افزایش حرکات به دلیل تغییر سطح قند خون می باشد. علاوه بر مسائلی که در رابطه با علت پرتحرکی جنین مطرح شد عواملی نیز وجود دارد که باعث کاهش تحرک جنین می شود که در ادامه مطلب با این موارد آشنا می شوید.

عواملی مانند، اختلال رشد، وزن کم جنین و اختلال خون رسانی به جنین باعث کاهش تحرک جنین می شود.

کاهش مایع آمونیاک باعث کاهش حرکات جنین می شود، در این صورت با تجویز پزشک مبنی بر مصرف مایعات این مشکل رفع می شود.

مادر باردار نباید در شرایط استرس قرار گیرد زیرا استرس و کمبود اکسیژن یکی از علتهای چرخیدن و یا گره خوردن بند ناف جنین دور گردن می باشد و این امر علت پرتحرکی جنین در ابتدا و بعد کاهش این حرکات را به دنبال دارد.
جنین سالم روزی ۱۵ تا ۲۰ بار لگد می زند کمتر بودن این میزان حتما باید بررسی شود. گاهی این وضعیت به دلیل کاهش اکسیزن و کمبود تغذیه اتفاق می افتد.
توجه داشته باشید اضافه وزن برای خانم های باردار خطرناک است. مادرانی که در زمان بارداری اضافه وزن دارند تشخیص حرکات جنین برای آنها مشکل است و ممکن است پزشک و حتی دستگاه سونوگرافی هم نتواند حرکات جنین را خوب تشخیص دهد.
  عوامل ایجاد پر تحرکی جنین
در این مطلب اطلاعاتی در زمینه علت پرتحرکی جنین در اختیار شما قرار داده ایم که امیدواریم مطالعه این بخش برای شما مفید بوده باشد. دعوت می کنم در صورت تمایل از مطالب دیگر مجله آرگا در بخش کودک و والدین در زمینه بارداری گردآوری شده است دیدن نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *