دسته ها
پنج شنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳

آداب ماه رمضان در برخی کشورها

  • زهره امامی
  • ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۷
  • ۰

بسیاری از مردم دنیا در ماه مبارک رمضان روزه می گیرند و آداب خاصی را به جای می آورند. همانطور که میدانید ماه مبارک رمضان به خاطر داشتن آداب خاصی از سایر ماه ها متمایز می باشد.

در گوشه و کنار دنیا هر کشوری و یا حتی هر شهری نوع خاصی از عبادت را دارد که متمایز و مختص به خود آن هاست. در ماه مبارک رمضان نیز گاهی دو شهر نزدیک به هم دو شیوه مختلف از آداب عبادات را دارند. در ادامه شما را با رسوم برخی شکشورها در این ماه عزیز آشنا می کنیم.

رمضان در هند

مردم هند با نزدیک شدن به ماه رمضان گلدسته ها و مساجد را با چراغ تزیین می کنند. آن ها با خرما و نمک و آب افطار می کنند. غذای آن ها در این ماه غنجی نام دارد که از برنج، گوشت، آب و … ساخته می شود. این کشور دارای سحرخوان می باشد که مردم را برای سحر بیدار می کند و در آخر ماه رمضان از مردم پاداش دریافت می کند. هندی ها در شب 27 این ماه به مزار اموات می روند و فاتحه و قرآن می خوانند. شب های قدر جوانان هندی برای یادآوری مراسم احیا به در خانه ها می روند.

ماه رمضان در کشورهای مختلف چگونه است

رمضان در سوریه

در این کشور مردم با صدای آیین «طبل‌ زنی» برای خوردن سحری و نماز صبح آماده می شوند. آن ها ما رمضان را به سه دهه تقسیم می کنند که دهه اول «دهه غذا» نام دارد، دهه دوم «دهه پوشاك» و دهه آخر را «دهه شیرینی» نام گذاری کرده اند. همانطور که از نامشان می دانید در این دهه ها به تهیه غذا، پوشاک و شیرینی می پردازند.

رمضان در افغانستان

در این کشور مردم از چند روز قبل به تمیز کردن مساجد می پردازند. ساعات اداری کارمندان دولت 3 ساعت کاهش می یابد و افراد برای نماز مغرب که به مسجد می روند با خود افطاری به مسجد برده و در آن جا میل می کنند. سالن های غذاخوری در این ماه تعطیل می باشند.

رمضان در عربستان

مردم این کشور ساعات زیادی را به انجام مناسک حج می پردازند. آن ها قبل از ورود به این ماه اثاثیه منزل خود را عوض می کنند و خانم ها تا سحر بیدار می مانند. هم چنین آن ها در این ماه به دود کردن پوست خشک شده میوه می پردازند.

رمضان در پاكستان

مردم پاکستان در این ماه از لهو و لعب دوری می کنند. صف های طولانی نماز در این ماه منجر به بسته شدن خیابان ها می شود. غذای اصلی آن ها در این ماه گوشت و برنج و خرما است. در بازارهای آن ها پیاز سرخ شده و پوشت فروش فراوانی دارد. در این کشور دهه آخر مردها به خوردن غذای سحر در مساجد می پردازند.

رمضان در مصر

کشور مصر در ماه رمضان ظاهری متفاوت دارد بطوریکه از صبح زود تا 14 شهری بسیار خلوت و آرام است و از 14 تا نیمه شب بسیار پر هیاهو و شلوغ می باشد. در این کشور هر کسی به شیوه خود این ماه را جشن می گیرد.

رمضان در اندونزی

مردم این شهر با هلال ماه رمضان تا صبح طبل می زنند. آن ها یک روز را با عنوان حلال به حلال به مصالحه و آشتی در مساجد اختصاص می دهند و شب نزول قران در قصر ریاست جمهوری اندونزی مراسم ویژه ای برپا می کنند. مردم اندونزی دهه آخر ماه رمضان را به شب زنده داری می پردازند.

رمضان در تاجیكستان

مردم تاجیکستان بسیار مهمان نواز هستند و بیش تر مواقع افطاری می دهند. آن ها در این ماه به خوانن نمازهای تراویح به جماعت و ختم قرآن می پردازند و دهه آخر این ماه مبارک را در مساجد بیدار می مانند و عبادت می کنند.

رمضان در عراق

غذای معمول مردم این کشور در ماه رمضان باقلوا، زولبیا، خرما و سوپ است. آن ها اکثر شب ها غذایشان را با نیازمندان قسمت می کنند. برخی از افراد در این کشور سحرگاه با کوبیدن طبل در کوچه ها مردم را برای خوردن سحری بیدار می کنند. شب های قدر جمعیت انبوهی به کربلا و نجف اشرف می روند.

رمضان در لبنان

دراین کشور افرادی که مسحراتی نامیده می شوند دیگران را برای خوردن سحری بیدار می کنند. آن ها در ساعات 2 تا 3 شب در کوچه ها و خیابان ها این گونه آواز می خوانند: «ای خفته! برخیز و خداوند باقی را عبادت كن و سحوركن»، «برخیزید و سحری بخورید، رمضان به دیدار شما آمده».اکثر آن ها تا سحر بیدار می مانند و صبح ها تا ساعت 10 استراحت می کنند.

رمضان در تركیه

مردم این کشور به برکت و وفور نعمت در این ماه اعتقاد فراوانی دارند. آن ها در این ماه از غذاهایی چون زیتون، پنیر، خرما، باقلوا و انواع سوپ و آش استفاده می کنند. مردم این کشور پس از نماز صبح قرآن نیز می خوانند.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *