طبق تحقیقاتی که در رابطه با افراد شب بیدار صورت گرفته است این افراد در معرض ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی، افسردگی، مصرف مواد مخدر و در نهایت خطر مرگ زود هنگام قرار می گیرند.
از لحاظ بیولوژیکی تنطیم خواب در شب و همچنین صبح تأثیر مهمی بر سلامت جسمی و روحی بدن خواهد د اشت و این تنظیم خواب افراد را به سه دسته جغد شب، سحر خیز و ما بین این دو تقسیم می کند.
برای آگاهی بیشتر نسبت به این موضوع پژوهشگران در انگلستان تحقیقاتی را بر روی گروه ها انجام داده اند که نشان دهنده تأثیر شب بیداری، سحر خیزی در سلامت افراد است. در این تحقیقات ابتدا با پرسش نامه هایی از افرد نظر سنجی می شود که آیا فردی جغد شب یا سحر خیز هستند؟ به طور کلی، کلی انجام این تحقیقات نشان داد که افرد جغد شب به میزان 10 درصد خطر مرگ زود هنگام در آنان بیشتر از افراد سحز خیز است.
اما این موضوع دارای اهمیت است که چرا افراد جغد شب بیشتر در معرض بیماری و مرگ خواهند بود؟ طبق این تحقیقات شب بیداری و سحر خیزی، عاملی ژنتیکی در وجود انسان است که قابلیت تغییر را دارد در دنیای مدرن امروزه این برهم ریختی ژنتیکی می تواند مشکلاتی را برای افراد به وجود آورد.
افرادی که شب بیدار هستند، بیشتر آنها دیر از خواب بیدار می شوند و این موجب برهم ریختی سیستم و نظم زندگی آنان خواهد شد و می تواند روی عملکرد آنها در زمینه های مختلف تأثیر بگذارد. بنابراین برای ایجاد سازگاری میان خواب و، زندگی و سلامت باید با روش های انعطاف پذیر آن ر ا تنظیم کرد.
منبع : آرگا