با تزریق عضلانی واکسن های سرماخوردگی می توان تقریبا هشتاد درصد به واکیسنه شدن شخص تا پایان سال در برابر این بیماری ایمن شد. اما باید توجه داشته باشید از که این واکسن ها در افراد بالای شصت سال و اشخاصی که از بیماری های قلبی، ریوی و کلیوی رنج می برند نمی توان استفاده کرد. به بیماری های دستگاه تنفسی فوقانی سرماخوردگی می گویند که علت آن ویروس هایی همچون آنفلوانزا، رینوویروسها و آدنوویروس ها می باشد. ما در ادامه این مقاله از واکسن انفلوانزا برای کودکان می گوییم. همراهمان باشید.
آشنایی با علائم آنفلونزا:
برخی از نشانه های بیماری آنفلوانزا عبارتند از تب، سرفه، گلو درد، آبریزش بینی، درد عضلانی و خستگی های شناخته شده که بیشترین زمان وقوع آن از اوایل مهرماه تا اواخر اسفند ماه می باشد.
مرکز کنترل بیماری های شناخته شده، تزریق واکسن آنفلوانزا را برای تمام افراد بالای شش سال ضروری می داند. در سال های گذشته اعلام شد که به جای واکسن آنفلونزا برای کودکان دو تا هشت سال، از اسپری های بینی برای آنها استفاده شود اما در سال های بعد گفته شد که اسپری ها توان مقابله با ویروس آنفلوانزا را ندارند.
زمان مناسب برای تزریق واکسن آنفلوانزا:
پزشکان معتقدند تزریق این واکسن بهتر است در اوایل پاییز صورت بگیرد چون تاثیر آن پس از گذشت دو هفته خود را بروز می دهد و اگر فردی سرماخورده باشد بهتر این است که ده روز بعد از بهبودی کامل برای تزریق واکسن اقدام کند.
منع مصرف این دارو در اشخاص:
از واکسن انفلوانزا برای بچه های زیر شش سال و افرادی که حساسیت مزمن به این واکسن دارند نمی توان استفاده کرد. تزریق این واکسن در هنگامی که تب در کودکان وجود دارد نیز منع مصرف دارد. اما خوب است بدانید که تزریق این واکسن در هر دوران از بارداری نه تنها برای مادر و جنین خطری ندارد بلکه نوزاد را در ماه های اول تولد، در برابر این ویروس ایمن می کند.
عارضه های جانبی واکسن آنفلوانزا:
عوارض خاصی از این واکسن گزارش نشده است اما این دارو نیز با کمی تب و قرمزی و تورم و درد در ناحیه تزریق همراه است که بسیار خفیف می باشد.
ذکر این نکته ضروری است که بسته به یک باور اشتباه در بین عموم می اندیشند که تزریق واکسن آنفلوانزا باعث ابتلا به ویروس خفیف آنفلوانزا می شود، در صورتی که این تصویر هیچ پایه و اساس علمی ندارد و ویروس موجود در این واکسن کاملا غیر فعال می باشد.
واکسن آنفلوانزا چه تاثیری بر پیشگیری از بیماری دارد؟
اینکه این واکسن چگونه تاثیر می گذارد بسته به هماهنگی و هم خونی ویروس واکسن با ویروس موجود در آن سال در آن منطقه می باشد. در ضمن سلامت جسم فرد نیز در این رابطه بسیار موثر است و گفته شده است که تزریق واکسن انفلوانزا برای کودکان و بزرگسالان تا شصت درصد احتمال ابتلا به این بیماری را کاهش می دهد.
عارضه های بسیار نادر واکسن آنفلوانزا:
واکنش های آلرژیک، اختلالات تنفسی، تورم در اطراف لب و چشم، کهیر، سرگیجه و تب بالا از جمله عوارض نادریست که از این واکسن به ثبت رسیده است.
دریافت واکسن آنفلوانزا برای چه اشخاصی ضروری است؟
از آن لحاظ که بیماری آنفلوانزا در کودک شش ماهه تا سی و شش ماهه بسیار خطرناک و حتی کشنده باشد و موجب بستری شدن در بخش مراقبت های ویژه گردد، بهتر است تزریق واکسن آنفلونزا برای کودک در این سن صورت بگیرد. همچنین در نوزادانی که نارس متولد می شوند نیز بعد از سن شش ماهگی که در شرف ورود به فصل پاییز و زمستان قرار می گیرند باید این واکسن تزریق شود.
نحوه تزریق واکسن آنفلوانزا برای کودکان زیر و بالای هشت سال:
در تمام کودکان زیر هشت سال که برای اولین بار این واکسن را دریافت می کنند، تزریق باید دو بار در فواصل چهار هفته انجام شود. و در افراد بیش از هشت سال همان یک بار تزریق کفایت می کند.
توجه داشته باشید که آنفلوانزا در کودکان، بزرگسالان بالای ۶۵ سال و زنان باردار یک بیماری کاملا جدی می باشد و واکسن آنفلوانزا برای کودکان و بزرگسالان هر سال با توجه به ویروس همان سال تولید می شود.
منبع : آرگا