لمس فیزیکی می تواند احساسات و عواطف را تحت تاثیر قرار داده و در نهایت می تواند باعث شود تا استرس و اضطراب شما تا حدودی کاهش پیدا نماید. باید در نظر داشته باشید که استرس اگر کنترل نشود می تواند تاثیرات بسیار بدی بر روی فرد داشته باشد. در ادامه اطلاعاتی در مورد روانشناسی لمسی نیز در اختیار شما همراهان عزیز قرار می دهیم تا با این مورد نیز بیش تر آشنا شوید.
روانشناسی لمس و مغز؛ وقتی پوست هم فکر میکند
لمس کردن می تواند تاثیرات بسیار زیادی بر روی فرد داشته باشد و باید در نظر داشته باشید که از دیدگاه متخصصان لمس فیزیکی می تواند برای درمان مشکلات روانی و عاطفی اهمیت زیادی داشته باشد از این رو نمی توان این مورد را نادیده گرفت.
در واقع در کودکی رشد مغز با لمس کردن شکل می گیرد و این مورد می تواند یکی از مثبت ترین نکات در این زمینه باشد از این رو این مورد دارای اهمیت است و اگر فردی از این لمس ها در زمان کودکی دور باشد رشد سالمی از نظر روحی و روانی نخواهد داشت و افرادی که از این فرد مرا۴قبت می کنند باید بتوانند این نیاز عاطفی کودک را نیز بر آورده نمایند.
داشتن رژیم غذایی خوب و ساعت خواب درست برای کودکان ضروری می باشد ولی نداشتن لمس فیزیکی توسط والدین نیز اهمیت خود را دارد و نمی توان تاثیرات این مورد را نادیده گرفت و باید بدانید که این مورد تاثیرات فیزیکی مثبتی را با خودش به همراه دارد.
باید در نظر داشته باشید که کودکان از همان ابتدای زندگی شان تماس فیزیکی با مراقبان خود را می آموزند و یاد می گیرند که چطور می توانند با آن ها ارتباط برقرار نمایند و کم کم به ان ها وابسته خواهند شد. لمس فیزیکی به کودکان یاد می دهد تا بتوانند دنیای اطراف خودشان را کشف کنند و این مورد می تواند به آن ها اعتماد به نفس این کار را بدهد تا بتوانند به راحتی وارد دنیای بیرون شوند.
تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده است نشان داده که لمس مثبت برای رشد مغزی نوزادان ضروری خواهد بود و این مورد می تواند بر عملکرد شناختی آن ها تاثیراتی داشته باشد و باید بدانید که انشان ها از همان ابتدای زندگی خود نیاز به لمس فیزیکی و بغل کردن هستند و این نیاز را نمی توان در زندگی نا دیده گرفت.
لمس فیزیکی نقش بسیار زیادی در رشد ابتدایی کودکان دارد و می تواند بر رشد عصبی آن ها تاثیرات کوتاه مدتی داشته باشد و نوزادان و کودکان نیاز دارند تا این لمس شدن ها را تجربه نمایند و با این مورد می توانند با دنیای اطراف خود پیوند برقرار نمایند. در واقع این لمس های اولیه در نوزادی باعث می شود تا در بزرگسالی مهارت های مثبت در فرد توسعه یابد.
باید در نظر داشته باشید که لمس فیزیکی باعث می شود تا کودکان ناخواسته نیاز های خودشان را بیان نمایند و باید بدانید که این مورد می تواند بر مهارت رشد اجتماعی شان تاثیراتی خواهد داشت و باعث می شود تا رشد فکری در کودکان نیز بهبود پیدا کند. کودکانی که از این مورد به درستی بهره مند نشوند نمی توانند در بزرگسالی یک سری از مسائل را همانند دیگر کودکان ادامه دهند و این مورد می تواند بر روی تفکرات و ابراز احساسات آن ها نیز تاثیراتی داشته باشد.
روانشناسی لمس بیان می کند که لمس شدن کودکان باعث می شود تا سن هشت سالگی رشد بهتری داشته باشند و بتوانند احساسات خودشان را بهبود داده و در نهایتا از نظر عاطفی نسبت به سایرین بهتر هستند و. همچنین با مشکلات شناختی رو به رو نخواهند شد.تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده است نشان داده که لمس نشدن کودکان می تواند تبعاتی را با خودش به همراه داشته باشد و این تبعات عبارت است از :
- داشتن رفتار های پرخاشگرانه شدید نسبت به سایرین
- نا توان بودن در تسکین دادن خود
- کاهش توانایی ارتباطی
- کاهش توانایی زبانی
- درد های شدید و غیر قابل توضیح دادن
- کاهش وزن در نوزادان
- حساس شدن به لمس زیاد در بزرگسالی
- بی اشتهایی
- پرخوری عصبی
- نداشتن مهارت های اجتماعی
اگر از این مطلب رضایت داشتید در ادامه می توانید با کلیک بر روی لینک های روانشناسی نفرت و روانشناسی خطوط اطلاعاتی در مورد آن ها بدست آورید.
منبع : آرگا