دسته ها
دوشنبه ۲۶ خرداد ۱۴۰۴

میکس مدیا چیست؟ هنر ترکیب متریال‌ها برای خلق آثاری منحصربه‌فرد و خلاقانه

  • شیوا فهیمی
  • ۳ خرداد ۱۴۰۴
  • ۰

تکنیک میکس مدیا یا نقاشی ترکیبی به عنوان نقاشی دکوراتیو و مدرن هم شناخته می شود. اگر مایلید تا پیرامون این هنر جذاب آشنایی بیشتری پیدا کنید با این مطلب از آرگا همراه باشید.

میکس مدیا از ادغام چند تکنیک و استفاده از ابزارهای مختلف در نقاشی به وجود می آید. امروزه میکس مدیا یا نقاشی ترکیبی یک سبک هنری رایج می باشد که در سراسر دنیا مورد استفاده است. در این مطلب با تکنیک میکس مدیا بیشتر آشنا می شوید.

با هنر میکس مدیا مرزها را بشکن! ترکیب رنگ، بافت و تخیل

میکس مدیا یا نقاشی ترکیب مواد به عنوان نقاشی دکوراتیو یا مدرن هم شناخته می شود. در این نقاشی، هنرمند می تواند از چندین مواد مختلف به طور همزمان استفاده تا اثر متفاوتی را در فرم ها و بافت و متریال های متنوع خلق کند.

این هنر از ادغام چند تکنیک و استفاده از ابزارهای مختلف در نقاشی به وجود می آید. میکس مدیا به لطف ابداع کنندگان جنبش کوبیسم با هنرمندانی از جمله پابلو پیکاسو در سال ۱۹۱۲ در فرانسه شروع شد. از آن زمان هنرهای ترکیبی به یک هنر محبوب تبدیل شدند که در آن هنرمند از هر نوع متریالی برای ایجاد تصاویر منحصر به فرد و جذاب کمک می گیرد.

بعد از فرانسه هنرمندان در سراسر اروپا به استفاده از کلاژ و انواع دیگر تکنیک ها در آثار خود پرداختند. امروزه نقاشی میکس مدیا یک سبک هنری رایج بوده که در کل دنیا استفاده می شود. در ادامه با تکنیک میکس مدیا بیشتر آشنا می شوید.

همچنین در صورت تمایل برای آشنایی با نقاشی سبک سورئال و انواع سبک نقاشی از این مقالات نیز بازدید نمایید.

میکس مدیا چیست؟

نقاشی ترکیبی سبکی از هنر است که از ادغام مواد و تکنیک های مختلف با هم آثاری منحصر به فرد را خلق می کند. مزیت این هنر شامل آزادی در خلاقیت، ایجاد مهارت و کنکاش در ایده های جدید می باشد. ضمنا برای خلق آثار می توان از ابزارهای مختلفی به طور همزمان بهره برد.

زیبایی این هنر در انعطاف پذیری آن بوده که از اشیاء و عناصر اطراف برای خلق اثر استفاده می کند. برای شروع به یک صفحه نیاز است که شامل یک ورق کاغذ، بوم یا هر چیز دیگری می باشد. بعد اگر به سمت کلاژ می روید به وسایلی جهت چسباندن و وسایلی مانند روزنامه، کاغذ رنگی، پارچه و … نیاز خواهد شد.

ایده جذاب برای میکس مدیا

برای این هنر ایده های جذاب بسیاری وجود دارد. ولی هر ایده با توجه به سلیقه و ابتکار عمل هنرمند می تواند تفاوت داشته باشد و این چیزی است که آثار میکس مدیا را از هم متمایز می نماید. دقت کنید در این کار هیچ نوع مقرراتی وجود ندارد و می توانید هر تکنیکی به آن اضافه کنید.

به طور مثال پرنده ای را در حال آواز خواندن می توان نقاشی کرد و برای این کار از اشیا و ایده های ذهنی مختلف ایده گرفت و با کمی خلاقیت آواز پرنده را به شکل نت موسیقی به نمایش گذاشت.

برای یادگیری میکس مدیا به چه مهارت هایی نیاز است؟

می توان گفت میکس مدیا یک شکل قوی و همه کاره از هنر می باشد که به هنرمند امکان می دهد تا سبک منحصر به فردش را از طریق تکنیک های مختلف نمایش دهد. به طور مثال لایه گذاری توسط کلاژ، کار با بافت ها یا حتی ادغام عناصر دیجیتال.

این سبک هنری می تواند فرصت های بسیاری برای بیان خلاقیت ایجاد کند. به این ترتیب اگر هنرمند میکس مدیا کاملا این روش ها را کشف کند، قلمرو جدیدی در این زمینه را فتح می کند. با کسب دانش در مورد هر تکنیک که در تاریخچه میکس مدیا استفاده شده می توان آثاری خیره کننده خلق کرد.

نخستین مرحله برای یادگیری نقاشی ترکیبی، یادگرفتن لایه گذاری و کلاژ می باشد. این تکنیک شامل استفاده از مواد مختلفی مثل کاغذ، چوب، رنگ و اشیاء یافت شده در لایه های مختلف آثار هنری است. دومین مرحله بافت و تزئینات می باشد.

هنرمندان میکس مدیا از بافت های متنوع و تزئینات استفاده تا آثار هنری آن ها عمق بیشتری پیدا کند. این بافت می تواند از اجزای فیزیکی مثل دستمال کاغذی، شن، ماسه یا مهره هایی که یک عنصر لمسی ایجاد می کند باشد.

مرحله سوم یکپارچه سازی اثر هنری است. بدین ترتیب هنرمند لازم است توانایی ترکیب عناصر بصری مختلف در اثرش را با رنگ، عکس، بافت و … داشته باشد. می توان از تکنیک های عکاسی هم در این هنر استفاده که سبب می شود اثری منحصر به فرد خلق شود.

متریال های مورد استفاده در میکس مدیا

هنرمندان میکس مدیا معمولا ترکیب از رسانه هایی که می توانند در زمینه ترکیب بندی، رنگ بندی، بافت، اندازه و … باشند را برجسته نمایند. برخی از محبوب ترین اشکال هنر آمیخته شامل کولاژ، مجسمه سازی، کارت تبریک و آلبوم عکس است.

به طور کلی باید گفت هنرمندان مواد زیادی را برای خلق هنر جذاب میکس مدیا به کار می گیرند. اجسامی مانند صدف دریایی، سنگ، الیاف طبیعی، مهره ها، پارچه، کاغذ، خاک رس، جواهر، مواد رنگی، روکش طلای، زغال، رنگ، فلز و … نمونه مواد مورد استفاده در هنر میکس مدیا می باشند.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *