دسته ها
چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

دیدنی های پیربکران فلاورجان استان اصفهان

  • شیوا فهیمی
  • ۱۱ فروردین ۱۴۰۴
  • ۰

پیر بکران در استان اصفهان واقع شده و پر از جاذبه های گردشگری می باشد. اگر علاقمند هستید تا از دیدنی های پیر بکران اطلاع یابید با این مطلب از آرگا همراه ما باشید.

پیربکران یکی از بخش های شهرستان فلاورجان استان اصفهان است که تا اصفهان حدود سی کیلومتر فاصله دارد. این شهر پر از جاذبه های گردشگری و دیدنی های تاریخی است. در این مطلب با دیدنی های پیر بکران فلاورجان آشنا می شوید.

معرفی دیدنی های پیربکران فلاورجان

یکی از استان ها محبوب برای گردشگری و مشاهده آثار تاریخی استان اصفهان است ولی بخش هایی از این استان وجود دارد که با وجود جاذبه های گردشگری فراوان و آب و هوای مساعد از دید گردشگران دور مانده اند. یکی از این بخش ها شهر پیربکران است.

پیربکران در شهرستان فلاورجان قرار دارد که نزدیک شهر به اصفهان محسوب می شود. شهر پیر بکران ده کیلومتر با فلاورجان و ۲۰ کیلومتر با اصفهان فاصله دارد. جمعیت پیربکران در سال ۱۴۰۰ حدود هفتاد هزار نفر تخمین زده شده است.

برای رسیدن به این شهر باید از شهر اصفهان وارد اتوبان ذوب آهن شوید. در ابتدای اتوبان به سمت یزدآباد حرکت کرده و در نهایت با طی مسیری نیم ساعته به پیربکران می رسید. با ورود به شهر پیربکران یک محوطه تاریخی را خواهید دید که در هر قسمت آن خانه های کاه گلی یا برج های مخروبه قرار دارد.

در ادامه با جاذبه های گردشگری و دیدنی های پیربکران بیشتر آشنا می شوید. همچنین می توانید برای آشنایی با دیدنی های اصفهان و دیدنی های نوش آباد اصفهان از این مقالات نیز بازدید نمایید.

امامزاده شاه ابوالقاسم

بر اساس مشاهدات و آثاری که از تاریخ دانان به دست آمده قدمت شهر پیروزان یا سهرو فیرزان به حدود دو هزار سال قبل باز می گردد. امامزاده ابوالقاسم بخشی از این تاریخ غنی را به نمایش می گذارد. این امامزاده در زمان صفویان با مشخصات و صفات بارزی از معماری آن دوران ساخته شده است.

بر اساس روایات به دست آمده امامزاده شاه ابوالقاسم از نوادگان امام سجاد علیه السلام در قرن ۵ هجری می باشد. این مکان هم از نظر معماری و هنرهای دوره صفویه اهمیت دارد و هم برای مردم محلی و بومی این منطقه از نظر بعد معنوی بسیار اهمیت دارد.

مجموعه استرا خاتون

در پیربکران قبرستانی هست که به عنوان یکی از قدیمی ترین قبرستان های ایران شناخته شده است. و برای یهودیان یک مکان مقدس می باشد. مجموعه استراخاتون پیربکران یک مجموعه فرهنگی مذهبی مربوط به هموطنان کلیمی است که ۳۰ بنای تاریخی دارد و متعلق به ۱۸۰۰ سال قبل می باشد.

اسم صحیح این مکان سارا بنت آشر است. بر اساس روایات سارا دختر یا نوه الیاس پیامبر می باشد که همزمان با یعقوب نبی در اصفهان در این ناحیه زندگی می کرده است.

وی بعد از مدتی به باور یهودیان به آسمان عروج نموده است. در گوشه این قبرستان تاریخی روی یک سنگ ردپایی از یک اسب وجود دارد که یهودیان عقیده دارند ردپای اسب الیاس در زمان عروج به آسمان می باشد و برای آن ها مقدس به شمار می رود.

در همه نقاط این قبرستان نشانه های مقدس یهودیان مثل ستاره حضرت داوود و شمعدانی وجود دارد. ضمنا در بخش هایی از قبرستان اشعاری به زبان عبری منسوب به داوود نبی وجود دارند.

این محل به اندازه ای برای یهودیان مقدس است که در زمان سال نوی خود به آنجا آمده و در اتاق های اطراف ساکن شده و چند روزی را در این مکان سپری می کنند. اسم دیگر این قبرستان مقبره سوسن دخت است. سوسن دخت دختر یزدگرد سوم است که در این گورستان مدفون است و تاریخ وفاتش به ۱۴۰۰ سال قبل باز می گردد.

پل بابا محمود

در مسیری که به سمت پیربکران می پیمایید یکی از زیباترین پل های قدیمی اصفهان را مشاهده خواهید کرد که از نظر تاریخی به عنوان دومین پل اصفهان شناخته می شود. این پل در زمان سلطان محمد خدابنده که یکی از حاکمان ایلخانی می باشد به دست مشاور وی بابا محمود سهرو فیرزانی ساخته شده است.

بابا محمود حاکم لنجانات بوده که یکی دیگر از ساخته های وی مسجدی خوش ساخت در آرامستان مرکزی سهرو فیرزان می باشد. این قبرستان محل دفن بابا محمود سهرو فیرزانی است که به اسم قبرستان بابا محمود هم شناخته می شود. با بازدید از پل بابا محمود می توانید خروش رودخانه زاینده رود و معماری زیبای پل را همزمان مشاهده و لذت ببرید. و بعد از آن در کوچه باغ های سهرو فیرزان قدم زده و از طبیعت زیبا و آب و هوای مساعد آن نهایت خرسندی را تجربه کنید.

بقعه پیربکران

خوب است که مختصری از دیدنی های پیربکران آگاهی یافته تا در صورت سفر به این شهر دیدنی راحت تر بتوانید از آثار باستانی و جاذبه های گردشگری آن بازدید نمایید. یکی از این آثار قلعه پیربکران می باشد. همواره عارفان و متصوفان در ایران و در فرهنگ ایرانی اهمیت زیادی داشته اند.

به طوری که تا سال ها بعد از آن ها یاد می شود و برای گرامی داشت این بزرگان بقعه و آرامگاه هایی ساخته شده است. محمد بن بکران یکی از عرفای قرن هشتم در اصفهان می باشد که شاگردان بسیاری داشته و در ایوان منزل تدریس انجام می داده است.

این عارف محبوب شاگردانش بوده و در زمان حکومت الجایتو که از فرمانروایان ایلخانی بوده در بکران در خانه ساده ای زندگی می کرده است. طرفداران این عارف که به مرور زمان به پیربکران معروف شده بعد از مرگش بقعه و آرامگاهی در همان منزل ساده برای او ساخته و امروزه از نظر معماری بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

ضمنا برخلاف تصور که نوشته و یادگاری روی امکان تاریخی سبب تخریب آن ها می شود ولی نوشته هایی که در آن دوران نوشته شده نیز به یکی از جاذبه های این بقعه تبدیل شده است و امکان شناخت بیشتر از آن زمان را برای بازدیدکنندگان فراهم می نماید.

پیربکران از محله های جوچی، رارا، خروشاد، فرتخون، کرافشان و پاوا تشکیل شده است. بقعه پیربکران شاهکار معماری قرن هشتم است که همه مصالح رایج معماری ایران شامل چوب، خشت، سنگ و آجر در آن به کار رفته است. همه تزئینات و آرایه های معماری از جمله کاشی کاری، گچ بری و تزئینات دوره اسلامی را دارا می باشد.

۴۰ برج کلیسان

کلیسان یک روستا در ناحیه فلاورجان و نزدیکی شهر پیربکران می باشد. یکی از مشخصات مشهور منطقه فلاورجان برج های کبوتر خانه می باشد. و در نقاط مختلف می توانید برج های کبوتر خانه ای را در اشکال و ابعاد گوناگون پیدا کنید.

۴۰ برج کلیسان معروف ترین برج کبوترخانه این منطقه است که از برج های تو در تو ساخته شده و در بین مردم محلی به اسم ۴۰ برج به شهرت رسیده است. ۴۰ برج کلیسان به عنوان یکی از بزرگترین کبوترخانه های دنیا نیز شناخته می شود که در زمان قاجار ساخته شده و به عنوان آثار ملی نیز ثبت شده است.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *