دسته ها
سه شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳

غریزه مادری واقعی است یا ساختگی؟

  • شقایق ایران دوست
  • ۲۲ اسفند ۱۴۰۳
  • ۰

اطاعتی در مورد غریزه مادری در این مطلب به شما عزیزان می دهیم و شما اطلاعاتی خوب و مفید در این زمینه بدست خواهید آورد.

غریزه مادری بدین معناست که زنان باید به صورت فطری تمایل به مادر شدن داشته باشند و باید بدانند که چطور می توانند از نوزاد خود به خوبی مراقبت کنند. در واقع این تصورات از پیش تعیین شده می تواند استرس و اضطراب غیر ضروری را روی همه زن ها ایجاد نماید و آن ها را همیشه در نگرانی قرار دهد در ادامه قرار است مادری را برایتان  توضیح داده و اطلاعات بسیار مفیدی به شما تا بتوانید با این موضوع آشنایی بیش تری پیدا نمایید.

آشنایی با غریزه مادری 

غریزه مادری بیان می کند که تمامی زنان مادر شدن را دوست دارند و بچه می خواهند و باید در نظر داشته باشید که هر چیزی غیر از این موضوع می تواند یک استثنای منفی به حساب بیاید ولی از نظر عملی باید بدانید که غریزه مادری کاملاً ساختگی و اغراق آمیز خواهد بود. همچنین باید در نظر داشته باشید که به دلیل فشار های اجتماعی که در این زمینه وجود دارد و به زنان القا می شود مادری کردن نمی تواند ارتباط قوی فوری با نوزاد باشد بنابراین مادر می تواند احساس شرم و گناه کند.

به گفته دکتر کاترین مونک روانشناس کلمبیایی غریزه مادری عبارت است از : 

غریزه چیزی ذاتی یا طبیعی است که شامل واکنش رفتاری ثابتی به محرک های خاص می شود. از آنجا که مادر شدن یکی از طبیعی ترین فرایند ها در جهان است ، به لحاظ نظری غریزه مادری مفهومی فوق العاده است و هر زنی به صورت طبیعی تمایل به فرزند آوری دارد و بعد از زایمان به صورت خود به خود حس پرورش دهنده او بیدار می شود و بدون این که کسی به او بگوید می داند که نوزادش به چه چیز هایی نیاز دارد ، چرا گریه می کند و چطور باید به او شیر بدهد.

آشنایی با غرایز

و در نظر داشته باشید طبق گفته های این فرد اغلب جنبه های مراقبت از کودک آموختنی خواهد بود و مادران بعد از مدتی می توانند نوع گریه های نوزاد را تشخیص داده و نیاز های او را رفع کنند همچنین باید در نظر داشته باشید که این آگاهی اکتسابی است و به تدریج کسب خواهد شد و به صورت ذاتی و غریزی در هیچ فردی وجود ندارد محققان در این زمینه دریافتند که زمانی که به افراد بچه‌دار می شوند ساختار مغز آن ها تغییر می کند و هورمون های سروتونین و اکسی توسین و دوپامین در بدن زیاد تر خواهد شد بنابراین می توان گفت که مردان و زنان در تشخیص نوع گریه نوزاد به یک اندازه مهارت دارند این موضوع هیچ ربطی به جنسیت فردی که در حال مراقبت نوزاد می باشد ندارد.

واقعی بودن غریزه 

از کودکان بر این باورند که روزی مادر خواهند شد بنابراین از عروسک ها و کودکان دیگر مراقبت می کنند ولی باید در نظر داشته باشید که در این زمینه انجام شده است نشان داده که والدین مراقبت از کودک را غریزی نمی دانند بلکه آن را بسیار سخت تلقی می کند همچنین برخی از پژوهش ها نشان می دهد که پیوند عاطفی بین مادران نوزاد که در ابتدای دیدار آن ها شکل می گیرد به دلیل بالا رفتن ترشح هورمون اکسی توسین خواهد بود با این حال هیچ پژوهشی در این زمینه انجام نشده است که غریزه مادری را تایید کند و تصور وجود این غریزه در مادران نادرست می باشد.

 غرایز در انسان ها

امیدواریم که توانسته باشید اطلاعات مفیدی در این زمینه کسب کنید و با در نظر داشته باشید که برخی از عواملی مانند داشتن زایمان سخت و آسیب‌زا و همچنین افسردگی پس از زایمان می تواند پیوند عاطفی را بین مادر و نوزاد کاهش دهد بنابراین هیچ وقت نمی توان گفت که غریزه مادری وجود دارد. در ادامه می توان اطلاعات دیگری در مورد غریزه مرگ  و مدیریت غریزه در انسان  به دست آورید در نهایت کافی است تا از لینک های در زمینه استفاده نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *