دسته ها
شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴

آشنایی با دروغگویی بیمارگونه و نشانه های آن

  • شقایق ایران دوست
  • ۶ فروردین ۱۴۰۴
  • ۰

دروغگویی بیمارگونه می تواند زندگی افراد را تحت تاثیر قرار دهد از این رو باید در نظر داشته باشید که درمان این مورد و شناخت بیش تر آن می تواند در این زمینه بسیار مفید باشد.

دروغگویی بیمارگونه یکی از مشکلاتی می باشد فرد به اجبار دروغ می گوید و این مورد دست خودش نخواهد بود. البته که این بیماری دارای علل های متفاوتی خواهد بود و هنوز هم این مورد در حال تحقیق می باشد و علتی دقیق برای این مورد وجود ندارد.

دروغگویی بیمارگونه چه مفهومی دارد؟

دروغ گفتن به صورت غیر عادی و زیاد نمی تواند نشانه ای از بیماری های روانی باشد ولی باید بدانید که در این مورد فرد بدون این که هیچ منفعتی از دروغ خودش داشته باشد اقدام به این کار می کند بنابراین سیستم عصبی این افراد مشکلاتی را تجربه می کند و همین مورد می تواند تبدیل به نوعی از دروغ های بیمارگونه شود و فرد دیگر به راست گفتن عادت نخواهد کرد. البته که این مورد از دروغ  ها را معمولا جزئی از اختلال های شخصیتی می دانند و تا کنون تنها یک دلیل برای این مورد پیدا شده است و آن هم ضربه به سر به همراه نا میزان بودن کورتیزول در بدن می باشد.این مشکل می تواند برقراری ارتباط با دیگران را با دشواری هایی رو به رو نماید و در نهایت دیگران ارتباط کم تری با فردی که دروغ می گوید برقرار خواهند کرد.

اختلال ساختگی می تواند یکی دیگر از علت های این مدل از دروغ گویی در آدم ها باشد و باید در نظر داشته باشید که به این مورد معمولا سندروم مونش هاوزن نیز گفته می شود و این مورد را یکی از جدی ترین اختلالات روانی می دانند که فرد به صورتی رفتار می کند که بیماری های روانی و جسمی بسیاری دارد در حالی که در حالت عادی چنین نمی باشد.علت بروز این مورد می تواند به صورت ژنتیکی بوده باشد و با حتی می تواند به دلیل سوء استفاده هایی که در دوران کودکی بوده، کم توجهی در کودکی، پایین بودن عزت نفس و مشکلات شخصیتی دیگر باشد از این رو بهتر است فردی که دچار دروغ گویی بیمارگونه می باشد از این نظر نیز مورد بررسی قرار بگیرد.

  دروغگویی بیمارگونه

اختلال شخصیت می تواند بر روی فرد تاثیر گذاشته و در نهایت باعث خواهد شد تا دچار این بیماری شده و به صورت غیر عاید دروغ بگوید. از مهم ترین اختلالات شخصیت می توان به اختلال شخصیت مرزی، اختلالات شخصیت خودشیفته و اختلال شخصیت ضد اجتماعی اشاره داشت و فرد در این موارد نمی تواند کنترل احساسات خودش را داشته باشد و در نهایت دچار تغییرات خلقی بسیار شدیدی خواهد شد و بی ثباتی و نا امنی که در این میان تجربه خواهد کرد می تواند بر روی این تجربه از دروغ گویی هایش تاثیراتی داشته باشد و یا آن ها را تقویت نماید.فردی که به این اختلالات دچار می باشد می تواند دروغ هایی متناسب با احساس هایی که در این لحظات تجربه می کند بگوید و این مورد می تواند روابط بین فردی را به شدت تحت تاثیر قرار دهد از این رو این افراد نمی توانند همانند افراد عادی باشند و واکنش های متناسبی در این زمینه نشان دهند.

فراموشی پیشانی گیج گاهی از دیگر علت های دروغ گویی بیمارگونه می باشد و می تواند نشان دهنده این بیماری بو.ده و در نهایت باید بدانید که این مورد نیز یکی از انواع آلزایمر خواهد بود و می تواند باعث تغییرات رفتاری شدید در فرد و همچنین تغییر در گفتار و زبان این فرد شود. این تغییرات که ممکن است شما نیز آن ها را ببینید عبارت اند از :

  • رفتار های نادرست اجتماعی
  • تحریک پذیری بالا
  •  از دست دادن بینش
  • نداشتن همدلی با دیگران
  • تغییرات اشتهایی
  • رفتار های شدید و اجباری
  • دلزدگی

دروغ گویی شدید و بدون دلیل قانع کننده

نشانه های دروغ گویی بیمارگونه

این مدل از مشکلات ابتدا به صورت دروغ های کوچک و بی خطر شروع می شود ولی باید در نظر داشته باشید که این دروغ ها اگر مورد حمایت باشند و این افراد تقویت شوند امکان این که نمایشی شوند نیز وجود دارد. معمولا این دروغ ها جزئیاتی ضروری دارند و مهم ترین نشانه ای که می شود به آن ها پی برد همین مورد خواهد بود.

یکی از مهم ترین مواردی که می تواند این افراد را از سایر افرادی که به صورت غیر عادی دروغ می گویند متمایز می کند این است که این افراد هیچ انگیزه ای از این مدل از دروغ هایی که گفته می شود ندارند و ممکن است هیچ منفعتی برای این افراد وجود نداشته باشد. افرادی که به این مدل از مشکلات مبتلا می باشند معمولا توسط دیگران شناسایی می شوند و این مورد می تواند برای خود فرد نیز آسیب رسان باشد و همانطور  که گفته شد می تواند روابط بین فردی این افراد را تحت تاثیر قرار دهد.

روش تشخیص

دروغ گویی های بیمارگونه به عنوان یک بیماری روانی شناخته نمی شود و این رفتار می تواند ناشی از بروز اختلال های دیگر روانی در فرد باشد که دروغ گفتن یکی از نشانه های این اختلال ها خواهد بود. تشخیص دادن این رفتار برای تمامی افراد خصوصا روانشناس ها و روان پزشکان بسیار سخت و چالش برانگیز خواهد بود و هیچ آزمایشی برای ثابت کردن این مورد وجود ندارد. معمولا برای این که بتوانند تشخیصی درست در این زمینه سوابق بیماری های فرد را بررسی می کنند زیرا افرادی که به این مورد مبتلا می باشند می توانند در این زمینه نیز دروغ بگویند بنابراین حرف زدن با اطرافیان این افراد نیز در این زمینه می تواند به شما کمک کند.

دروغ گویی بدون منفعت

باید در نظر داشته باشید که این بیماری شناخته شده نمی باشد و نمی توان درمانی رسمی برای این مورد در نظر گرفت ولی اگر این بیماری به علت بروز انواعی دیگر از آسیب های روانی باشد می توان با درمان کردن این موارد این بیماری را کاهش داد و افراد در این زمینه بهبود پیدا خواهند کرد. هرچند که روان درمانی و استفاده از دارو نیز مکی تواند در این زمینه بسیار موثر باشد.

اگر از این مطلب رضایت داشتید و با دروغگویی بیمارگونه آشنا شدید در ادامه شما می توانید یک سری اطلاعات دیگری در مورد اختلال نارسایی توجه و ترس از ثروت و پول  نیز مشاهده نمایید و برای این کار کافی است تا از لینک های داده شده در این زمینه استفاده کرده تا بتوانید وارد صفحات مربوطه شوید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *