دسته ها
جمعه ۱ فروردین ۱۴۰۴

راز و رمزهای برخورد با کارنامه فرزند که والدین باید بدانند

  • شیوا فهیمی
  • ۱۸ بهمن ۱۴۰۳
  • ۰

یکی از دغدغه های دانش آموزان و والدین دریافت کارنامه تحصیلی می باشد. در این مطلب قصد داریم شما را با نکات مهم برخورد با کارنامه فرزند آشنا نماییم. با ما همراه باشید.

یکی از موضوعات مربوط به تحصیل فرزندان روش صحیح برخورد با کارنامه فرزند می باشد. دریافت کارنامه برای دانش آموز و والدین او به یکی از استرس ها و دغدغه ها تبدیل شده است. با ادامه مطلب همراه ما باشید تا با فراگیری نکات مهمی از این نگرانی و استرس خود بکاهید.

روش صحیح برخورد با کارنامه فرزند

در تحصیل فرزندان نگرانی مهمی که برای دانش آموز و والدین آن ها وجود دارد، دریافت کارنامه است. هر چند باید برای نتایج امتحانی فرزندان اهمیت قائل بود و به ملاحظه کارنامه آن ها اقدام کرد ولی باید با روش صحیح برخورد با کارنامه فرزند آشنا بود تا استرس و نگرانی کمتری ایجاد شود.

قبل از پرداختن به این موضوع دانش آموزان را به دو دسته موفق و ناموفق دسته بندی می کنیم. بعد نحوه برخورد با کارنامه هر یک از این گروه دانش آموزان را بیان می کنیم.

روش برخورد با کارنامه دانش آموز موفق

نتیجه امتحانات در وهله اول ناشی از تلاش و کوشش دانش آموز است و اگر در رسیدن به موفقیت او همکاری داشته اید به آن اعتنا نکرده و صراحتا گوشزد کنید که تلاش و پشتکار او سبب موفقیتش شده است. در موفقیت ها سعی کنید علل موفقیت دانش آموز را مشخص کرده تا بداند چه عواملی او را در رسیدن به نتیجه مطلوب کمک کرده است و با تاکید بر آن ها رشد شخصیتی فرزند را در همه ابعاد فراهم نمایید.

پدر و مادر باید طوری عمل کنند که دانش آموز بداند با گرفتن کارنامه قبولی کار تمام نشده بلکه باید خود را برای مرحله بعدی آماده سازد. از این رو بعد از مشاهده کارنامه قبولی فرزند و ارائه فرصت تفریح و استراحت مختصر به آن ها کمک کنید تا برنامه ریزی داشته و به فعالیت های تحصیلی خود ادامه دهند.

اگر چند فرزند دارید و یک نفر از آن ها نمرات بالایی کسب کرده است نباید او را با فرزندان دیگر مقایسه کنید. مهمتر این که نباید طوری رفتار کنید که فرزند موفق احساس غرور و تکبر کند و بقیه بچه ها حس حقارت و سرخوردگی پیدا کنند. رفتار باید طوری باشد سایر فرزندان هم تشویق شده تا در حد توان خودشان به تلاش بپردازند.

روش برخورد با کارنامه دانش آموز ناموفق

دانش آموزی که کارنامه قبولی دریافت نمی کند ممکن است با ناراحتی بسیار و حالت عصبی از روبرو شدن با والدین خودداری کنند. والدین باید به احساسات او اهمیت بدهند و واکنش مناسبی در این شرایط نشان دهند. برخی والدین ممکن است فرزند را مورد تمسخر و سرزنش، خشونت و طرد شدن قرار دهند.

یا با القابی مثل تنبل، بی عرضه و … او را تنبیه کنند. ولی این نوع برخورد درست نبوده و ممکن است دانش آموز به جای تلاش بیشتر واقعا احساس کند که تنبل بوده و نباید تلاشی داشته باشد. همچنین می تواند مواردی مانند عقب افتادگی تحصیلی، فرار از مدرسه، ترک تحصیل، ناامیدی، عصیان و سرکشی و … را به همراه داشته باشد.

در این شرایط اگر به آینده فرزند خود حقیقتا امید دارید از چنین رفتارهایی پرهیز کنید. و سعی کنید تنها فرزند را در دریافت کارنامه مردودی مقصر ندانید. از خود سوال کنید که آیا الگوی تلاش برای فرزند بوده اید؟ آیا محیط خانه برای درس خواندن مناسب بوده؟ آیا ضعف جسمی یا بیماری نداشته و … .

به طور کلی کارنامه نشانگر نقاط قوت و ضعف فرزند است. دقت کنید با توجه به نمرات بررسی کنید دانش آموز در چه مواردی به تلاش بیشتر نیاز دارد. این کار سبب می شود فرزند حس کند درس خواندن او برای شما اهمیت دارد. بی شک همه دانش آموزان در امتحانات نتایج مطلوب به دست نمی آورند.

علت این مسئله نیز به عوامل مختلفی بستگی دارد. خصوصیت های فردی، عوامل خانوادگی، مدرسه و … می توانند در نتیجه گیری دانش آموز تاثیر داشته باشند. زدن برچسب تنبل به دانش آموزی که کارنامه قبولی دریافت نکرده نه تنها مشکل را برطرف نمی کند بلکه در اکثر موارد شوق ادامه تحصیل را از دانش آموز سلب می کند.

در پایان از همراهی شما با این مطلب سپاسگزاریم و امیدواریم مورد پسند شما عزیزان واقع شده باشد. همچنین پیشنهاد می شود در صورت تمایل می توانید با کلیک روی لینک ها مقالات برخورد با دانش آموز شلوغ و ایجاد انگیزه در دانش آموزان را نیز مطالعه نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *