دسته ها
جمعه ۱ فروردین ۱۴۰۴

چطور از قابلیت جستجو پیشرفته در گوگل استفاده کنیم؟

  • شیوا فهیمی
  • ۹ اسفند ۱۴۰۳
  • ۰

با استفاده از قابلیت جستجو پیشرفته در گوگل، می توانید به اطلاعات سریع تر، دقیق تر و راحت تر دسترسی پیدا کنید. با ما همراه باشید تا روش کار را فرا بگیرید.

موتور جستجوی گوگل حدود ۷۰ درصد بازار جهانی موتورهای جستجو را در اختیار دارد. جستجو پیشرفته در گوگل ضروری بوده به ویژه برای افرادی که کسب و کار اینترنتی دارند. در این مطلب با این قابلیت بیشتر آشنا می شوید.

نحوه استفاده از قابلیت جستجو پیشرفته در گوگل

گوگل به تنهایی بیشتر از هفتاد درصد بازار جهانی موتورهای جستجو را تحت سلطه دارد. قابلیت جستجو پیشرفته در این موتور جستجو بسیار حیاتی و ضروری می باشد. چرا که به عنوان یکی از بزرگترین پلتفرم های تبلیغات و بازاریابی و بهترین موتور جستجو در دنیا نقش پررنگی در کسب و کارهای اینترنتی دارد.

میلیون ها نفر در سراسر دنیا روزانه از گوگل برای یافتن پاسخ های سوالات خود استفاده می کنند ولی گاهی اوقات ممکن است به جای مطلب مورد نظر به صفحات دیگری هدایت شوند. از این رو با یاد گرفتن نحوه جستجو پیشرفته در گوگل می توانید سریعتر، راحت تر و دقیق تر به اطلاعات مورد نیاز خود دسترسی یابید.

مثلا می توانید سایت هایی را پیدا کنید که در یک شبانه روز گذشته بروزرسانی شده اند یا تصاویر با رنگ مدنظر شما را پیدا کنید. در ادامه با نحوه استفاده از قابلیت سرچ پیشرفته در گوگل آشنا می شوید. همچنین به دو تکنیک برای جستجوی سریع نیز اشاره می شود.

روش استفاده از قابلیت سرچ پیشرفته

برای استفاده از این قابلیت باید به منو Tools مطابق تصویر در صفحه اصلی گوگل بروید.

این منو در صفحه سرچ گوگل شامل ابزارهای مفیدی است که کمک می کند تا به جستجو خود بهبود بخشید. با کلیک روی این گزینه سه حالت سرچ در اختیار شما قرار می گیرد. با انتخاب حالت Any Time می توانید بازه زمانی جستجو را تنظیم نمایید. مثلا نتایج جستجو از یک ساعت قبل، یک روز قبل، یک هفته و … نمایش داده شوند.

حالت دوم All results است که همه نتایج مربوط به کلمه یا عبارت مدنظر را نمایش می دهد. و حالت سوم Advanced search یا سرچ پیشرفته است. که در این قسمت می توانید در نتایج جستجو تغییرات دلخواه را ایجاد کرده و این نتایج بر اساس گزینه های دلخواه شما شخصی سازی شود.

بعد از وارد شدن به صفحه تنظیمات Advanced search با گزینه های متعددی روبرو می شوید. در قسمت Find Pages With می توانید تنظیمات دقیقی برای عبارت کلیدی مدنظر ایجاد کنید تا نتایج کاملا شخصی سازی شده را در جستجو گوگل ببینید. این موارد عبارت است از:

  • All of these words: با انتخاب این گزینه، اطمینان می یابید که صفحه مد نظر دارای تمام کلمات کلیدی وارد شده توسط شما می باشد. مثلا، اگر عبارت راهنمای خرید بیت کوین را جستجو کنید، نتایج شامل صفحاتی خواهد بود که همه این کلمات را در خود جای داده است.
  • This exact word or phrase: این گزینه سرچ شما را دقیق تر کرده و فقط صفحاتی را نمایش می دهد که شامل عبارت دقیق تایپ شده در گیومه باشد. به عنوان مثال، جستجوی عبارت بهترین گوشی های هوشمند ۲۰۲۴ صفحاتی را با این عبارت خاص نمایش داده می شود.
  • Any of these words: منظور از این گزینه یعنی «هر یک از این کلمات» می باشد و این امکان را می دهد نتایجی نمایش داده شود که حداقل یکی از کلمات کلیدی وارد شده توسط شما  را داشته باشند. فرضا می خواهید درباره درج فرمول و رسم جدول در ورد اطلاعات کسب کنید اما مطمئن نیستید همه این عبارت کامل را جستجو کرده باشند. از این رو باید این کلمات را با OR از یکدیگر جدا نمایید.
  • None of these words: به کمک این گزینه، کلماتی را که نمی خواهید در جستجوی دیده شوند را وارد کنید. برای این کار، باید در ابتدای کلمه یا عبارت مدنظر خود، یک علامت منفی (-) وارد کرده و عبارات کلیدی را نیز با علامت , از یکدیگر جدا کنید. مثلا: -تبلیغات, -بازاریابی
  • Numbers ranging from: اگر می خواهید مقادیر عددی مانند سال، کیلوگرم و … را در جستجو وارد کنید، می توانید یک مقدار مینیمم و ماکزیمم را برای جستجوی دقیق تر تایپ کنید.

در بخش دوم یا Then Narrow Your Results By می توانید جستجو را بر اساس زبان (Language)، ناحیه جغرافیایی (Region)، تاریخ آخرین بروزرسانی ( Last Update)، آدرس سایت یا دامنه( Site or Domain)، اصطلاحات ظاهری(Terms Appearing)، نوع فایل و حقوق استفاده به طور کامل شخصی سازی نمایید.

استفاده از منو Tools به کاربر این امکان را می دهد سرچ حرفه ای تری داشته باشد و به بهترین نتایج بر اساس نیاز و ترجیحات خود دسترسی یابد.

دو تکنیک جستجوی سریع در گوگل

علاوه بر روش بالا می توانید از دو تکنیک زیر برای دسترسی سریعتر به نتایج جستجوی خود استفاده کنید.

۱. تکنیک جستجوی صوتی در گوگل

جستجو صوتی به کاربر امکان می دهد با استفاده از صدا به جای تایپ موضوع مدنظر به سرچ بپردازد. با توجه به وجود دستیارهای صوتی و اسپیکرهای هوشمند جستجوی صوتی بسیار محبوب شده و سرچ آنلاین را متحول ساخته است.

بنابراین روی نماد میکروفن در نوار جستجو گوگل کلیک یا عبارت های Ok Google  و hey Google را بیان کنید تا این قابلیت فعال شود. بعد سوال یا خواسته خود را به وضوح در میکروفن بیان کنید. در ادامه نتایج مربوط نمایش داده می شود.

۲. جستجو اطلاعات تصویر مدنظر با گوگل Images

می توانید تصویر مدنظر خود را از طریق Google Images جستجو کنید. مثلا تصویر یک گل را در اختیار دارید و می خواهید اسم گل را بدانید. به کمک Google Images می توانید به اسم گل دسترسی یابید. برای این کار به قسمت گوگل Images رفته و در قسمت سرچ تصاویر آیکون دوربین را برای استفاده از گزینه سرچ بر اساس تصویر انتخاب کنید.

بعد تصویر مدنظر را آپلود یا لینک تصویر را وارد کنید. در ادامه نتایج مرتبط با تصویر نمایش داده می شود. اگر می خواهید از این قابلیت در گوشی استفاده کنید باید نسخه جدید گوگل اپ یا مرورگر کروم نصب شده باشد. با این تکنیک می توانید اطلاعات بیشتری پیرامون تصویر مدنظر به دست آورید.

در پایان همچنین می توانید برای آشنایی با بیشترین جستجوی موتور گوگل در ۲۰۱۷ و حذف تاریخچه گوگل در گوشی موبایل و کامپیوتر روی لینک ها کلیک و از این مقالات نیز بازدید نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *