یکی از جدی ترین مشکلات ماشین لباسشویی، نشت آب از زیر دستگاه است چرا که خطرناک بوده و با خطر برق گرفتگی همراه است. بنابراین حتی در صورت مقدار کم نشتی آب دستگاه نسبت به رفع آن اقدام کنید. در ادامه مطلب به بررسی علت نشتی آب ماشین لباسشویی می پردازیم.
علت نشتی آب ماشین لباسشویی چیست؟
نشت آب از زیر ماشین لباسشویی می تواند در استفاده طولانی مدت یا استفاده نادرست از ماشین روی دهد. این مسئله یکی از جدی ترین مشکلات ماشین لباسشویی به شمار می رود و خطرناک است چرا که احتمال برق گرفتگی وجود دارد.
بنابراین در صورت مشاهده حتی مقدار کم نشتی آب این دستگاه سریعا نسبت به رفع آن اقدام کنید. در ادامه به بررسی علت نشت آب ماشین لباسشویی و روش حل آن می پردازیم. همچنین در صورت تمایل از مقالات قبلی پیرامون علت باز نشدن درب لباسشویی و دلیل ضعیف شدن ماشین لباسشویی نیز بازدید نمایید.
۱. پمپ تخلیه خراب شده است.
پمپ تخلیه یکی از قسمت های مهم ماشین لباسشویی است که ممکن است تسمه ای، الکتریکی یا درایو مستقیم باشد. وظیفه پمپ تخلیه آن است که آب کثیف را پس از تمام شدن چرخه شستشوی دستگاه از دیگ تخلیه کند. در صورت خرابی پمپ آب زیر ماشین لباسشویی باقی مانده و از آن نشت می کند. در این شرایط اگر نشتی به پمپ تخلیه مربوط باشد باید تعویض شود.
۲. جاپودری مسدود شده است.
برای ورود و خروج آب از جاپودری ماشین لباسشویی یک خرطومی تعبیه شده است. همچنین برای تامین آب از خروجی شیر برقی به ورودی جاپودری شیلنگ قرار دارد. خروجی جاپودری هم با یک خرطومی به دیگ متصل است. در صورت مسدود شدن جاپودری با رسوب مواد شوینده، جرم و … جریان آب مختل شده و سبب نشت آب می شود.
ضمنا اگر هر یک از اتصالات به جاپودری نقص پیدا کند سبب نشتی آب ماشین لباسشویی می شود. در این شرایط اگر جاپودری ترک خورده یا آسیب دیده باید تعویض شود. و همواره سعی کنید جاپودری و محفظه آن را تمیز کنید تا جرم و رسوبی باقی نماند.
۳. نشتی آب مربوط به به خرطومی های لباسشویی است.
خرطومی(شیلنگ ها) و لوله های آب ورودی و خروجی لباسشویی وظیفه انتقال آب به داخل دیگ و تخلیه آن بعد از شستن لباس ها را بر عهده دارند. در صورت خرابی یا پارگی خرطومی ها نشتی آب ایجاد می شود. در این شرایط بررسی کنید شیلنگ ها به درستی به ماشین لباسشویی متصل هستند.
و اگر آب در طی فرایند شستشو از لباسشویی نشت می کند خرطومی و شیلنگ های متصل به مخزن جاپودری را بررسی و در صورت پارگی یا خرابی آن را تعویض کنید.
۴. واشر درب لباسشویی ایراد دارد.
واشر یا لاستیک درب لباسشویی یک نوار لاستیکی است که از نشت آب هنگام شستشوی لباس ها جلوگیری می کند. واشر درب لباسشویی به تدریج کیفیت خود را از دست می دهد و پوسیده می شود. به این ترتیب اگر از این قسمت آب بیرون می ریزید باید سریعا لاستیک درب را بررسی تا در صورت پوسیدگی یا پارگی تعویض شود.
۵. فیلتر تخلیه لباسشویی مسدود شده است.
گرفتگی و مسدود شدن فیلتر تخلیه از علل رایج نشتی آب از لباسشویی محسوب می شود. وقتی این فیلتر مسدود گردد آب به درستی از دستگاه تخلیه نمی شود و از طریق اتصالات یا درزهای مختلف نشت می کند. ذرات ریز مثل پرز، مو، دکمه و … به تدریج در فیلتر تجمع یافته و سبب گرفتگی آن می شوند.
ضمنا استفاده زیاد از مواد شوینده نامناسب می تواند سبب رسوب در فیلتر و مسدود شدن آن گردد. این فیلتر در قسمت پایین و جلو دستگاه در پشت یک صفحه کوچک قرار دارد. برای خروج فیلتر آن را خلاف عقربه های ساعت چرخانه و به سمت بیرون بکشید.
بعد ذرات و رسوبات را از فیلتر توسط آب گرم پاک کرده و به کمک برس لبه ها و شیارهای فیلتر را تمیز کنید. در نهایت فیلتر را در جای خود قرا دهید.
۶. شیر ورودی آب لباسشویی خراب شده است.
شیر ورودی آب جریان آب را به داخل لباسشویی کنترل می کند. این شیر پشت دستگاه و نزدیک به محل اتصال شیلنگ های آب سرد و گرم است. اگر شیر ورودی آب خراب شود احتمالا آب از آن نشت می کند حتی وقتی لباسشویی روشن نباشد. این نشتی معمولا از محل اتصال خرطومی به شیر یا از خود بدنه شیر رخ می دهد.
برای حل این مشکل شیر ورودی آب و شیلنگ ها را به دقت بررسی و اگر ترک خوردگی یا نشتی مشاهده شد نسبت به تعویض آن ها اقدام کنید. برای بررسی عملکرد شیر ورودی، لباسشویی را از برق بکشید و شیرهای اصلی آب سرد و گرم منزل را باز کنید. بعد یک سطل زیر شیر ورودی قرار دهید و با احتیاط شیر را باز کنید. اگر آب نشت کرد باید شیر ورودی تعویض شود.
۶. سوییچ فشار خراب شده است.
سوییچ فشار، میزان آب موجود در لباسشویی را کنترل می کند. وقتی دیگ از آب پر شود و فشار هوا به نقطه تنظیم برسد، سوییچ باز شده و شیر برقی را می بندد تا از ورود آب بیشتر به دیگ جلوگیری شود. در صورت نقص در هر یک از این قطعه ها باید نسبت به تعمیر آن اقدام شود.
۷. لباسشویی تراز نیست.
علت نشت آب از لباسشویی ممکن است به تراز نبودن دستگاه مربوط باشد. اطمینان یابید که همه پایه های ماشین لباسشویی روی یک سطح صاف قرار دارند. همچنین میزان لباس ها بیشتر از ظرفیت لباسشویی نباشد.
۸. نشتی مربوط به خرابی دیگ لباسشویی است.
با چرخش دیگ در حین شستشو، فشار زیادی به آن وارد می شود. در صورت ترک خوردن یا سوراخ شدن دیگ، آب می تواند از طریق شکاف ها نشت کند. ضمنا برخی دیگ ها به تدریج بر اثر رسوب بیش از حد زنگ زده و سوراخ می شوند که در نهایت نشتی آب رخ می دهد.
کاسه نمد از نشت آب از دیگ به بلبرینگ ها جلوگیری می کند. این قطعه نیز ممکن است دچار ساییدگی و پارگی شود و آب به بلبرینگ ها نشت و سپس به بیرون دستگاه برسد. حتی بلبرینگ ها هم ممکن است با گذشت زمان ساییده و فرسوده شوند.
برای حل این مشکل باید لباسشویی را از برق بکشید و بعد دیگ را از بدنه جدا و بررسی کنید. اگر دیگ ترک یا آسیبی دارد باید تعویض شود. کاسه نمد و بلبرینگ نیز در صورت خرابی باید تعویض گردند. البته تعمیر و تعویض قطعات باید توسط تکنیسین مجرب صورت گیرد.
منبع : آرگا