دسته ها
چهارشنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۳

راه های درمان جدایش عضلات شکمی

  • فلاح
  • ۲۶ بهمن ۱۴۰۳
  • ۰

جدایش عضلات شکمی یک اصطلاح آناتومیکی است که فاصله غیر طبیعی بین دو عضله راست دیواره عضلانی شکمی را به طور دقیق توصیف می کند. این وضعیت بعد از زایمان بیشتر مشاهده می شود و ۶۵ تا ۱۰۰ درصد از زنان باردار بعد از زایمان بیشتر تحت تأثیر آن قرار می گیرند. با انجام برخی تمرینات ورزشی می توان این بیماری را تا حد زیادی کنترل کرد. با این حال، در برخی موارد فرد به جراحی نیاز خواهد داشت.

جدایش عضلات شکمی یا دیاستازیس رکتی یک بیماری رایج در افراد باردار است که بعد از زایمان ایجاد می شود. هنگامی که این اتفاق می افتد، عضلات راست شکمی یا عضلات شش تکه شکم در دوران بارداری از حالت انقباض یا کشش جدا می شوند. ممکن است این جدایی باعث شود که شکم شخص ماه ها یا سال ها بعد از زایمان بیرون زده یا حتی برآمده شود. فاصله گرفتن عضلات شکمی را می توان با تمرینات خاص بسته به میزان جداشدگی ترمیم و درمان کرد. همچنین برای درمان جدایش عضلات شکمی می توانید از برخی تمرینات ورزشی نیز کمک بگیرید. در این مطلب در مورد راه های درمان جدایش عضلات شکمی صحبت خواهیم کرد.

بهترین راهکارها برای درمان جدایش عضلات شکمی چیست؟

جدایش عضلات شکمی به عوامل زیادی مانند بارداری، زایمان و کم خونی بعد از سزارین وابسته است. خوشبختانه راهکارهای زیادی وجود دارند که می‌ توانند به درمان این مشکل کمک کنند. برخی از این راهکارها عبارتند از:

تمرینات ورزشی

برخی از فعالیت ها و تمرینات ورزشی وجود دارند که موجب بدتر شدن دیاستازیس رکتی می شود. این فعالیت ها شامل حرکت پلانک ،دراز و نشست، کرانچ و خم شدن به عقب می شوند و عضلات را کشیده تر می کنند. از جمله این فعالیت ها می توان به یوگا و فعالیت هایی مانند وزنه برداری که شکم را به بیرون برجسته می کنند اشاره کرد. بهتر است برای درمان این عارضه از تمرینات تقویتی عضلات شکم کمک بگیرید. این تمرینات شامل موارد زیر می شوند:

  • تمرین پل: به پشت دراز بکشید، زانوها را خم کرده و کف پاهای تان را روی زمین قرار دهید. سپس باسن خود را به آهستگی بلند کنید. چند ثانیه نگه دارید و سپس آن را به سمت پایین بیاورید.
  • تمرین جمع کردن شکم: سعی کنید روی پشت دراز بکشید و زانوهای تان را خم کنید. دست های خود را روی شکم تان بگذارید و نفس عمیق بکشید. سپس نفس خود را بیرون دهید و عضلات شکم تان را به سمت ستون فقرات بکشید. این کار به تقویت عضلات شکم نیز کمک می کند.
  • تمرین تنفس دیافراگمی: به پشت دراز بکشید و سعی کنید تنفس عمیقی داشته باشید. اجازه دهید شکم تان در زمان دم به سمت بالا کشیده شود و در هنگام بازدم آرام پایین بیاید.

روش های درمان دیاستاز شکمی

خم کردن انگشتان پا

خم کردن انگشتان پا یکی دیگر از راهکارهای درمان جدایش عضلات شکمی است. این روش، در وهله اول به عضله عرضی شکم و عضله راست شکمی وابسته است. همچنین این حرکت به باسن و عضله مورب نیاز دارد. سعی کنید مراحل زیر را به طور دقیق انجام دهید.

  • برای این کار حتما به پشت بخوابید و لگن را در وضعیت خنثی قرار دهید. زانوهای خود را خم کرده و دست ها را در کنارتان قرار دهید. سپس پاها را به حالت صندلی درآورید. اما باید بدون صندلی نفس بکشید و حتما برای این حرکت آماده شوید.
  • در این مرحله بازدم را انجام دهید و سر خود را با کمک شانه یا بدون آن بلند کنید. سعی کنید نفس بکشید و وضعیت خود را به خوبی حفظ کنید. علاوه بر این می توانید این تمرین را با قرار دادن سر روی زمین نیز به خوبی انجام دهید.
  • شما باید بازدم را انجام داده و زانوی راست تان را در حالت خم نگه دارید. سپس انگشت شست را به طرف پایین خم کنید.
  • در این مرحله نفس بکشید و پای راست خود را مانند صندلی نگه دارید.
  • بازدم را انجام داده و با پای چپ خود این کار را مجددا تکرار کنید.
  • ۱۰ تا ۱۵ بار خم کردن انگشتان پا یا ضربه زدن به هر سمت را تکرار کنید. باید از این موضوع مطمئن باشید که هیچ برجستگی و شکافی در شکم تان وجود ندارد. حتما این تمرین مهم را در هفته سه تا چهار بار انجام دهید. اجرای تمام مراحل این تمرین به درمان جدایش عضلاتی شکمی شما کمک زیادی می کند.

روش های جراحی

اگر جدایش شکمی باعث یک فتق حقیقی نشود (در فتق محتویات درون شکم از طریق بافت همبند دیوار شکم به بیرون می زند) به طور معمول به جراحی نیاز ندارد. تمرینات و ورزش های مناسب و ایمن، به عنوان اولین روش درمانی شناخته می شوند که معمولا به درمان جدایش عضلات شکمی کمک می کنند. برخی از بانوان، احتمال دارد تمرینات توانبخشی را برای رفع جدایش شکمی کافی ندانند. در این موارد بهتر است ابدومینوپلاستی را امتحان کنند. براساس مطالعات انجام شده این روش بسیار موفقیت آمیز بوده است.

جدایش عضلات شکمی و راه های درمان آن

استفاده از کمربنده پشتیبانی کننده یا شکم بند

استفاده از کمربند پشتیبانی کننده یا شکم بند به کاهش فشار روی عضلات شکم کمک می کند؛ در نتیجه بهبود سریع تر حاصل می شود. برخی از متخصصین دستگاه های اتصال دهنده (معمولا یک کمربند محکم و کش دار در ناحیه شکم) را توصیه می کنند. با این حال، ممکن است برخی از پزشکان این روش را پیشنهاد ندهند. هدف اصلی کمربند بارداری این است که عضلات شکم را به خوبی بالا نگه می دارد. علاوه بر این از کمر حمایت می کند. پوشیدن کمربند نمی تواند به تنهایی جدایش شکمی تان را درمان کند و به تقویت شکم تان نیز کمکی نخواهد کرد.

معمولا، طرفداران این روش ادعا می کنند که استفاده از این کمربندها به درمان این مشکل کمک زیادی می کند. به همراه آن دنبال کردن یک رژیم غذایی سالم نیز برای شخص مؤثر است. جدایش شکمی ممکن است شکم را بعد از زایمان باردار نشان دهد، اما باید مطمئن باشید که این روش درمان کمک کننده است.

تغییر سبک زندگی

  • حفظ وزن مناسب: اضافه وزن ممکن است فشار زیادی به عضلات شکم وارد کند و وضعیت شما را سخت تر کند.
  • داشتن تغذیه سالم: مصرف غذاهای سرشار از پروتئین، فیبر و ویتامین باعث کاهش التهاب و بهبود عضلات می شود.

تحریک الکترومغناطیسی عصبی عضلانی

این شیوه درمانی یک درمان بالقوه غیر جراحی در حال ظهور است که می تواند از لحاظ زیبایی به درمان جدایش شکمی روده نیز کمک کند. در این شیوه از یک آهنربا با قدرت بالا برای ایجاد انقباضات عضلانی استفاده می شود. تحریک الکترومغناطیسی عصبی عضلانی سبب انقباض عضلات شکم می شود و به تقویت و بهبود آن کمک زیادی می کند. تحقیقات نشان می دهد که این شیوه درمانی می تواند مفید باشد؛ به خصوص با انجام برخی تمرینات که برای تقویت ناحیه جدایش شکمی توسط پزشک تجویز شده است.

راه های درمان جدایش عضلات شکمی

ماساژ درمانی

ماساژ درمانی یکی از روش هایی است که باعث درمان جدایش عضلات شکمی می شود. ماساژ ناحیه شکم باعث افزایش جریان خون، از بین بردن چربی شکم و بهبود عضلات این نواحی می شود. نکته حائز اهمیت این است که تمرینات را با دقت و به درستی انجام دهید تا وضعیت بهتر شود. اگر از این موضوع مطمئن نیستید، حتما با یک پزشک یا فیزیوتراپیست صحبت کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *