خصوصیات هر فرد، علاوه بر عوامل مختلف به این عامل نیز بستگی دارد که فرزند چندم خانواده است. فرزند سوم خانواده ویژگی های خاصی دارد که ناشی از وضعیت خانواده و تعاملات آن ها می باشد. برای آشنایی با ویژگی های فرزند سوم خانواده با ادامه مطلب همراه ما باشید.
آشنایی با ویژگی های فرزند سوم خانواده
روانشناسان عقیده دارند راز تفاوت های شخصیتی فرزندان یک خانواده به ترتیب تولد آن ها بستگی دارد. زیرا هر جایگاه تولد از جمله فرزند اول، دوم یا سوم بودن چالش های خاص خود را به همراه دارد و ضمنا والدین به طور ناخودآگاه فرزند پروری متفاوتی نسبت به هر فرزند بر اساس ترتیب تولد او اتخاذ می کنند.
به طور کلی شخصیت انسان به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد که ترتیب تولد نیز بر ویژگی های شخصیتی هر فرد موثر است. اگر بدانید ویژگی های شخصیتی هر فرزند بر اساس ترتیب تولد چیست می توانید با خلقیات و روحیات خود و اطرافیان خود آشنا شده و حس بهتری نسبت به شرایط داشته باشید.
در این مطلب قصد داریم به ویژگی های فرزند سوم و آخر خانواده بپردازیم.
فرزند سوم چه خصوصیاتی دارد؟
والدین در تربیت صحیح فرزند سوم و آخر خانواده باید به نیازهای او توجه خاصی داشته باشند و فرزند خود را تشویق نموده تا به استقلال برسد. ایجاد محیط امن و حمایت از فرزند سوم کمک می کند تا حس ارزشمندی پیدا کند.
فرزند سوم خانواده معمولا خصوصیات خاصی دارند که ناشی از وضعیت ویژه خانواده و تعاملات آن ها می باشد. این فرزندان معمولا خلاق تر و مستقل تر از خواهران و برادران خود هستند. در خانواده هایی که فرزندان بیشتری دارند فرزند سوم به آشکار مشاهده می کند که بیشتر قواعد توسط خواهر و برادر بزرگتر تعیین می گردد.
از این رو ممکن است سعی کند به طور خاصی خود را متمایز سازد. از ویژگی های رفتاری دیگر فرزند سوم اجتماعی بودن و توانایی سازگاری بالا است. این فرزندان معمولا مهارت های اجتماعی خوبی داشته زیرا با خواهر و برادر خود در تعامل می باشند و خود را در موقعیت های مختلفی نشان می دهند.
ضمنا فرزند سوم ممکن است به توجه بیشتری نیاز داشته باشد و احتمالا با توجه به تجربیات گذشته والدین، از جمله نادیده گرفته شدن ها سعی می کند جایگاه خود را در خانواده بیابد. ضمنا در تربیت فرزند سوم که ممکن است به جلب توجه تمایل داشته باشد نیاز است از خودخواهی جلوگیری نموده و به او یاد دهید در یک گروه چطور تعامل برقرار کرده و به نیازهای دیگران هم احترام بگذارد.
به طور کلی بر اساس تنوع در شیوه های تربیتی با توجه به شخصیت و نیازهای منحصر به فرد فرزند سوم می توانید روش تربیتی مناسبی را اتخاذ و به رشد سالم و متناسب فرزند خود کمک کنید.
فرزند سوم و آخر در چه مواردی مهارت زیادی دارند؟
اگر فرزند سوم فرزند آخر خانواده نیز باشد پدر و مادر به خاطر توجه خاصی که به فرزندان آخر دارند دیگر با ضربه عزل فرزندی دیگر روبرو نمی شود. این فرزندان نازپرورده خانواده می شوند به ویژه اگر خواهر و برادر چند سالی هم بزرگتر باشند.
این کودکان مهارت بسیاری در حل مشکلات دارند زیرا همواره هر دو جنبه یک مشکل را بررسی نموده و تمایل دارند بقیه را خوشحال کنند. این موضوع سبب می شود میانجی گر و مشاوران خوبی هم باشند. فرزند سوم نسبت به فرزند اول خانواده حس سلطه گری کمتری دارد ولی تمایل داشته که خانواده او را مورد ستایش قرار داده یا حداقل با حضور او حس شادی و خوشبختی نمایند.
فرزند سوم و آخر خانواده با محرک نیاز به پیشی گرفتن از خواهر و برادرهای بزرگتر خود تحریک شده و اغلب به سرعت رشد می کند. این فرزندان در بزرگسالی دست به هر کاری بزنند با موفقیت زیادی روبرو می شوند. البته خلاف آن نیز ممکن است اتفاق بیفتد.
در صورتی که فرزند سوم و آخر خانواده بیش از حد نازپرورده شود و به این باور برسد که نیازی ندارد خودش چیزی را یاد بگیرد. این کودکان در بزرگسالی ممکن است وابستگی کودکی خود را حفظ کنند. زیرا به تلاش و کوشش خو نگرفته و عادت داشته که از آن ها مراقبت شوند. در نتیجه سازگاری با بزرگسالی برای آن ها دشوار است.
فرزند سوم و آخر بیشتر از همه می تواند جذاب و خلاق باشد. از آن جا که او به عنوان سلطه پذیر بیشتر شناخته می شود به مبارزه در جنبش های برابری طلبانه تمایل زیادی دارد. این فرزندان در زمینه روزنامه نگاری، تبلیغات، فروش و هنر بسیار موفق خواهند بود.
این فرزندان مسیر خود را رفته و معمولا به شیوه هایی رشد می کنند که هیچ فرد دیگر در خانواده به آن نیندیشیده است. معمولا فرزند سوم و آخر خانواده توجه بیشتری از والدین دریافت می کند. همچنین خواهر و برادر بزرگتر نیز به او توجه کرده از این رو از نظر توجه و محبت با کمبودی روبرو نیست.
اصلی ترین خصوصیات رفتاری فرزند سوم و آخر خانواده چیست؟
اصلی ترین خصوصیات رفتاری فرزند سوم و آخر خانواده شامل موارد زیر می باشد:
- جذابیت داشتن در همه جا
- خوش مشرب بودن
- توانایی رفتار کردن شبیه تک فرزند ها
- دریافت محبت و توجه کافی از والدین و اعضای خانواده
- سرعت عمل بیشتر نسبت به خواهر و برادر ها هنگام انجام کاری
- انتظار از دیگران برای تصمیم گرفتن یا مسئولیت پذیری
- جدی نگرفتن زندگی
به هر حال با همه ویژگی ها و خصوصیات رفتاری که در مورد فرزندان سوم و آخر خانواده اشاره شد همه چیز به خانواده و سبک تعامل پدر و مادر با یکدیگر نیز بستگی دارد. ممکن است خصوصیات این فرزندان در خانواده های مختلف با توجه به رفتار والدین کمی متفاوت باشد و با موارد بالا دقیقا مطابقت نداشته باشد ولی به هر روی خصوصیات رفتاری فرزندان به ترتیب تولد آن ها هم بستگی دارد.
در پایان از همراهی شما سپاسگزاریم و امیدواریم این مطلب مورد پسند و رضایت خاطر شما عزیزان واقع شده باشد. همچنین پیشنهاد می شود در صورت تمایل برای آشنایی با ویژگی های فرزند اول و ویژگی های فرزند دوم روی لینک ها کلیک و از این مقالات نیز بازدید نمایید.
منبع : آرگا