دسته ها
جمعه ۵ بهمن ۱۴۰۳

چطور عادت بد پریدن وسط حرف دیگران را کنار بگذاریم؟

  • شیوا فهیمی
  • ۱۸ آذر ۱۴۰۳
  • ۰

می توان با راهکارهایی عادت بد پریدن وسط حرف دیگران را ترک کرد یا حداقل تا حدودی آن را کاهش داد. با ما همراه باشید تا این راهکارها را فرا بگیرید.

پریدن وسط حرف دیگران چه از جانب شما چه از جانب طرف مقابل، احساس ناخوشایندی را به همراه دارد. و این تصور ایجاد می شود که به حرف شما توجه و اهمیتی داده نمی شود. از این رو تصمیم گرفتیم در این مطلب پیرامون راهکارهایی برای حل این مشکل صحبت کنیم.

چند راهکار برای حل مشکل پریدن وسط حرف دیگران

به طور کلی هر فردی سبک مکالمه خود را دارد و مطابق آن ممکن است شخصی احساس کند که حرف او را قطع کرده اند و دیگری بیان دارد چنین هدفی نداشته است. سبک های مکالمه ای در روابط تاثیر زیادی دارند. ممکن است فردی در خانواده ای بزرگ شده که مکالمه دائمی داشته اند ولی فردی در خانواده ای رشد کرده که کم حرفی رایج تر بوده است.

اگر دو فرد با ویژگی های متفاوت مکالمه ای در کنار هم قرار گیرند احتمال آن که دیگری وسط حرف او بپرد زیاد است و فرد پر حرف این ایراد را متوجه نبوده و توقع دارد طرف مقابل بعد از قطع حرفش مجددا به صحبت خود ادامه دهد ولی شخص کم حرف به علت قطع شدن صحبتش ناراحت شده و ادامه مطلب را بیان نمی کند.

در این شرایط این جمله خیلی تکرار می شود که تو چرا وسط حرف من می پری و اجازه نمی دهی من حرف بزنم. با ادامه مطلب همراه ما باشید تا راهکارهایی برای ترک عادت بد وسط حرف دیگران پریدن را فرا بگیرید.

چرا حرف دیگران را قطع می کنیم؟

برای این که عادت اشتباه وسط صحبت دیگران پریدن را ترک کنید لازم است تا دلیل این مشکل را بدانید و در مورد آن آگاهی داشته باشید. به صورت کلی اغلب افراد به علل زیر ممکن است وسط صحبت های بقیه وارد شده و سبب رنجش خاطر آن ها شوند:

  • برخی مواقع فرد از روی ناآگاهی حرف دیگران را قطع می کند و دقیقا متوجه نیست که با این کار تمرکز دیگران را به هم می زند.
  • گاهی فرد از ترس این که حرف خود را فراموش کند صحبت دیگران را قطع می کند. در این حالت مخاطب به جای گوش سپردن فعال به گفته های طرف مقابل خود از ترس فراموش شدن حرفهایش صحبت دیگران را قطع می کند.
  • در مواردی فرد می خواهد در گفتگویی دخیل باشد ولی عملا فرصت یا شانسی برای ورود به مکالمه را ندارد و وسط صحبت دیگران می پرد.
  • ممکن است فرد در خانواده ای بزرگ شده که بین اعضای خانواده وسط حرف همدیگر پریدن کار ناخوشایندی تلقی نمی شود.
  • ممکن است فرد سعی می کند با تایید مثبت خود را وارد گفتگوی دیگران نماید. مثلا با بیان جمله کاملا درک می کنم یا هر چیز مشابهی آن را تایید نموده در حالی که با پریدن وسط صحبت دیگران موجب ناراحتی آن ها می شود.

چگونه صحبت دیگران را قطع نکنیم؟

فرضا در حال صحبت کردن هستید و به طور ناگهانی دوست یا آشنا یا افراد حاضر در سخنرانی وسط حرف شما می پرند و رشته کلام شما قطع می شود. در این شرایط از فرد می خواهید که منتظر مانده تا صحبت شما تمام شود.

این ترفند آن هم وقتی که طرف مقابل استاد یا رئیس شما است آیا شدنی خواهد بود؟ حال این مشکل از جانب شما بررسی می شود. مثلا فردی در حال صحبت کردن است و شما حرف او را قطع می کنید. در این جایگاه خوشبختانه راهکارهایی وجود دارد تا عادت ناپسند قطع کردن حرف دیگران را ترک نمود یا حداقل آن را کاهش داد.

دقت کنید همه کسانی که عادت دارند حرف بقیه را قطع کنند و تمرکز آن ها را با حرف های نابجا به هم می ریزند برخلاف تصور انسان های محترم و آداب دانی می باشند که قصد بی ادبی ندارند. بلکه برای گفتن حرف های خود خیلی حریص بوده و نمی توانند صبر کنند تا حرف بقیه تمام شود.

اگر شما نیز چنین عادت ناخوشایندی دارید خود را سرزنش نکرده زیرا روش هایی وجود دارد که این مشکل را حل کنید.

۱. سکوت کنید.

سکوت نه تنها هنر مقابله و برخورد با افراد پرحرف و متوقف کردن آن ها بلکه هنر مقابله با پرحرفی خودمان در شرایطی است که بهتر است به موقع حرف بزنیم. بنابراین خود را برای آرام ماندن به چالش بکشید. بد نیست در این مواقع این جمله را تکرار کنید که شاید بهتر باشد فعلا گوش بدهم.

می توانید حرف های خود را در دفترچه یادداشت یا موبایل درج کرده و بعد از اتمام صحبت مخاطب آن ها را بیان نمایید.

۲. ارزیابی فرصت های موجود

برای ملحق شدن به مکالمه ای و ورود به گفتگوی دو یا چند نفر اول فرصت های موجود را ارزیابی نمایید. وقفه ها را سریعا دریافته و در زمان کوتاهی که بین دو گفتگو ایجاد می شود نظر خود را مطرح نمایید.

۳. استفاده از یادآورهای فیزیکی

ممکن است این راهکار خنده دار به نظر برسد ولی در مواقعی یادآورهای فیزیکی مثل دست ها برای ترک عادت پریدن وسط صحبت دیگران نیاز باشد. دست خود را روی لب ها قرار داده و با این کار سبب شده حتی اگر نمی توانید وسوسه حرف زدن بین صحبت های دیگران را محدود کنید دست ها مانع حرکت لب های شما برای صحبت کردن گردند.

۴. کمک گرفتن از بقیه

اگر فرد پرحرفی هستید و حتی با وجود یادآورهای فیزیکی همچنان نمی توانید این عادت را ترک کنید مشکل را با یکی از افراد خانواده یا دوستان در میان بگذارید. از آن ها بخواهید زمانی که احتمالا می خواهید وسط حرف بقیه وارد شوید به شما تذکر داده و شما را از این که در حال قطع کردن صحبت دیگران هستید آگاه نمایند.

۵. غرور داشتن برای شروع مکالمه

احتمالا بهترین راهکار برای حل این عادت ناخوشایند توجه به غروری باشد که در بیشتر مواقع نکوهیده است. اگر برای آغاز مکالمه با دیگران اندکی مغرور باشید از این به بعد همیشه دیگران هستند که صحبت با شما را شروع می کنند بنابراین کم تر حرف دیگران را برای بیان نقطه نظرات خود قطع می کنید.

در پایان از همراهی شما با این مطلب کمال تشکر را داریم. همچنین در صورت تمایل می توانید برای آشنایی با تقویت صحبت کردن در جمع و باز کردن سر صحبت کردن  از این مقالات نیز بازدید نمایید. تنها کافی است روی لینک ها کلیک کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *