دسته ها
شنبه ۶ بهمن ۱۴۰۳

معرفی انواع گلس گوشی و ویژگی های آن ها

  • شیوا فهیمی
  • ۱۴ آذر ۱۴۰۳
  • ۰

یکی از مهمترین نکاتی که پیش از استفاده از گوشی باید به آن دقت کرد، محافظت از نمایشگر از طریق گلس است. این مطلب به معرفی انواع گلس گوشی می پردازد.

برای جلوگیری از آسیب به نمایشگر گوشی لازم است که از گس یا محافظ نمایشگر استفاده شود. اگر مایلید تا با انواع گلس گوشی و ویژگی های یک محافظ نمایشگر خوب آشنا شوید، پیشنهاد می کنیم تا پایان مطلب همراه ما باشید.

نگاهی به انواع گلس گوشی

محافظت از نمایشگر موبایل یکی از مهم ترین نکاتی است که پیش از استفاده از گوشی بایستی به آن توجه داشت. در بیشتر گوشی های گران قیمت کاربران اکثرا از گلس هایی استفاده که ممکن است از گوشی آن ها خوب محافظت نکند یا حتی ممکن است به تدریج به نمایشگر صدمه بزند.

تهیه گلس خوب و باکیفیت برای حفاظت از نمایشگر در برابر خط و خش و ضربات احتمالی، ضروری است. چرا که ممکن است گوشی به طور ناگهانی از دست شما سقوط کند یا در اثر حوادث غیر منتظره مانند ریختن لیوان آب یا چای روی آن نمایشگر صدمه ببیند.

خوشبختانه امروزه گلس هایی راهی بازار شده که به سادگی روی نمایشگر نصب می شوند. انتخاب گلس کار دشواری است زیرا برندهای متفاوتی از آن در بازار وجود دارد. در ادامه مطلب به معرفی انواع گلس گوشی و اهمیت انجام این کار می پردازیم. همچنین به ویژگی های یک گلس خوب نیز اشاره می شود.

وجود گلس چه ضرورتی برای گوشی دارد؟

امروزه گوشی های هوشمند با نمایشگرهای بزرگی راهی بازار می شوند که کیفیت آن ها نسبت به مدل های ارائه شده در سال های قبل خیلی بهتر است. بنابراین قیمت آن ها نیز افزایش محسوسی یافته به طوری که بخش بزرگی از قیمت گوشی ممکن است برای تعویض نمایشگر معیوب هزینه شود.

اتفاقات مختلفی سبب می شود نمایشگر آسیب پیدا کند مانند سقوط از ارتفاع، خیس شدن، ضربه دیدن و خط و خش بنابراین اهمیت دارد که از گلس استفاده شود تا در مقابل صدمات روزمره از نمایشگر گوشی محافظت شده و دستگاه همیشه جذاب و زیبا باقی بماند.

در حال حاضر بیشتر  ال سی دی گوشی ها به یک شیشه کورنینگ که شکل مخصوص برای پوشش مقاوم در مقابل خط و خش است تجهیز شده اند تا در صورت عدم حضور گلس چند روزی خط و خش پیدا نکند. اکثر گلس های امروزی قابلیتی مثل ضد اثر انگشت، ضد تابش نور، براق و مات و … را دارند.

حتی سخت ترین گوشی ها نیز به گلس محافظ صفحه نیاز دارند زیرا حتی اگر محافظ شرکتی روی آن نصب شده باشد هم قیمت بالایی داشته و هم در بازار کیفیت مشابه آن را نمی توان پیدا کرد. به این ترتیب تهیه یک گلس مرغوب محافظت از نمایشگر گوشی را دو برابر می نماید.

با این کار هم گلس شرکتی صدمه نمی بیند و هم گوشی در مقابل آسیب ها به صورت قابل توجهی مقاوم تر می شود.

گلس خوب چه ویژگی هایی دارد؟

معیارها و ویژگی های بسیاری برای شناسایی محافظ نمایشگر گوشی وجود دارد که در ادامه به آن ها اشاره می شود:

۱. مهمترین و اصلی ترین مسئله در انتخاب گلس، شفاف و یکدست بودن گلس است. گلسی که نمایشگر را کدر و تار نشان دهد یا صفحه پر از حباب شود آزاردهنده است.

۲. گلس شیشه ای یا حرارتی برخلاف گلس پلاستیکی اثر انگشت را به خود جذب می کند. از این رو وجود روکش نانو ضد چربی از ویژگی های مهم گلس است تا چربی را به خود جذب نکند و حتی اثر انگشت نیز روی آن باقی نمی ماند.

۳. سختی گلس ۹H باشد. یعنی اگر با مدادی به ضخامت ۹Hروی گلس بکشید هیچ خط و خشی روی محافظ ایجاد نشود. به این ترتیب این ویژگی نشان دهنده ضد خط و خش بودن گلس است.

۴. اگر در محیط شلوغ و پر رفت و آمد فعالیت دارید و تمایل ندارید گوشی شما را کسی چک کند از گلس با لایه حریم خصوصی یا پرایوسی استفاده کنید.

۵. نصب راحت و آسان نیز از ویژگی های یک گلس خوب محسوب می شود.

به این ترتیب گلس خوب، گلسی است که ضد خط و خش باشد، مایعات زیاد جذب آن نمی شوند، موجب ضعیف شدن لمس صفحه نشده و نور و کیفیت صفحه را کاهش ندهد. همچنین پوست پوست نمی شود.

چند نوع گلس در بازار وجود دارد؟

گلس های مختلفی از گران قیمت تا ارزان قیمت و پر استفاده در بازار وجود دارد. در ادامه قصد داریم به معرفی انواع گلس گوشی بازار بپردازیم.

گلس تمپرد یا حرارت دیده

این نوع گلس از جنس شیشه است ولی شیشه آن به نوعی ساخته شده که در مقابل ضربه، استحکام بیشتری نسبت به شیشه معمولی دارد. این نوع گلس توانایی خود ترمیمی نداشته ولی قیمت آن نسبت به عملکرد خوبی که از خود به نمایش می گذارد، مناسب می باشد.

گلس تمپرد از گوشی در مقابل خط و خش به خوبی مراقبت کرده و ضمنا در مقابل گرما و سرمای شدید نیز مشکلی برایش ایجاد نمی شود. تنها عیب این محافظ نمایشگر آن است که احتمالا نصب گلس بدون ابزار دشوار شود.

گلس مات یا ضد تابش نور

گلس مات در حقیقت یک محافظ کامل در مقابل همه آسیب های احتمالی می باشد و از امکانات آن می توان به ضد خش و ضد ضربه بودن اشاره نمود. البته مزیت دیگر آن عدم تاثیر آفتاب بر روی نمایشگر است که نور برگشتی از خورشید را به سمت چشم ها نمی فرستد یا عمل انعکاس نور شدیدا کاهش می یابد. این نوع گلس در بازار کشور محدود است.

گلس فول کاور یا فول چسب

این نوع گلس همه صفحه گوشی را پوشش می دهد. گلس فول کاور دوام زیادی دارد و ضد لک و ضد اثرانگشت می باشد. محافظ نمایشگر فول کاور را می توان به راحتی روی گوشی نصب کرد و حبابی زیر آن ایجاد نمی شود. گلس مذکور قطر زیادی داشته و می تواند از نمایشگر به خوبی محافظت کند. همچنین یکی از پر فروش ترین انواع گلس  گوشی موجود در بازار است که در ابعاد مختلفی از جمله ۳D ارائه می شود.

گلس ضد ضربه یا سرامیکی

گلس ضد ضربه در تعداد کمی نسبت به گلس های عادی بازار وجود دارد و احتمالا پیدا کردن یک گلس ضد ضربه اصل دشوار باشد. این نوع گلس به بهترین شکل از نمایشگر محافظت می کند. گلس ضد ضربه برای محیط های کاری خشن به طور مثال کارخانه یا کارگاهی که احتمال افتادن گوشی بیشتر وجود دارد، طراحی شده است.

گلس ضد ضربه یا سرامیکی انعطاف زیادی داشته و شفاف می باشد. ضمنا بعد از گذشت زمان اصلا تغییر رنگ نمی دهد. این گلس را بدون ابزار می توان به راحتی روی گوشی نصب کرد. گلس سرامیکی استحکام بسیاری داشته و بعد از گذشت زمان طولانی استهلاک پیدا نمی کنند.

درجه سختی گلس ضد ضربه ۹H بوده که بیشترین استاندارد مقاومتی یک گلس محسوب می شود. ضمنا این گلس در مدل های مختلف حتی برای گوشی با لبه منحنی نیز ارائه می شود. از معایب اصلی گلس ضد ضربه، قیمت بالای آن است.

 گلس براق یا شیشه ای

گلس براق یا شیشه ای طراحی خاص و زیبایی دارد و به گوشی جلوه خاصی می بخشد. این گلس نمایشگر را درخشان می کند. مهمترین ویژگی گلس براق صاف بودن آن است. اگر ردی از اثر انگشت یا غبار روی صفحه بماند براحتی با دستمال مرطوب قابل تمیز شدن است. ضخامت گلس براق ۰.۳۳ میلی متر بوده و در مقابل خط و خش و ضربه خیلی محکم و بادوام می باشد.

گلس نانو مایع

یکی از باکیفیت ترین و محبوب ترین انواع گلس گوشی نوع نانو مایع می باشد که در مقابل آسیب های مختلف مقاوم است. این گلس کاملا روی نمایشگر چسبیده و سبب تقویت نمایش اطلاعات می شود. جنس گلس از نانو است و هیچ چیز حتی آب از آن قابل عبور نیست.

مهمترین ویژگی های گلس نانو مایع ضد آب، ضد خط و خش و نداشتن حباب است. به این ترتیب هیچ مایعی نمی تواند پنل گوشی را خیس کند یا حتی اگر قطرات آبی از روی آن سر بخورد باز هم می توان به راحتی از گوشی استفاده کرد. ولی همه این مزایا در صورتی است که واقعا نانو باشد.

گلس دو بعدی و سه بعدی

گلس دو بعدی یا ۲D سطح صافی داشته و کل صفحه را به خوبی پوشش می دهد ولی گلس سه بعدی یا ۳D علاوه بر زیبایی دارای انحنایی در لبه ها است که همه صفحه را نمی پوشاند و ضمنا قیمت زیادی دارد. این گلس بیشتر برای زیبایی کاربرد دارد.

گلس نانو پلاستیکی یا TPU

این گلس یک ماده پلاستیکی شیمیایی پیشرفته می باشد که در مقابل خط و خش و چربی مقاوم خواهد بود. از گلس نانو پلاستیکی در بازار جهانی چندان استقبال نشده است زیرا نصب آن دردسرهایی دارد. برای نصب این پلاستیک انعطاف پذیر باید از اسپری کمک بگیرید. بعد از نصب نیز زیر گلس حباب هایی ایجاد می شود که با صاف کردن از بین خواهد رفت.

به دلیل بافت پلاستیکی و انعطاف پذیر کاربر احساس راحتی با این گلس ندارد. البته نقطه قوت گلس نانو پلاستیکی مقاوم بودن در برابر خط و خش است. این گلس قیمت پایینی دارد و از پراستفاده ترین گلس های بازار برای گوشی های ارزان قیمت و قدیمی است. گلس نانو پلاستیکی برای محافظت از نمایشگر توصیه نمی شود.

این گلس بیشتر مناسب گوشی هایی است که قاب محافظ آن ها تا لبه جلوی نمایشگر نیز انحنا دارد. گلس پلاستیکی بسیار چسبندگی داشته و جدا کردن آن دشوار است. از این رو طول عمر زیادی ندارد.

گلس پت

گلس پت نیز از جنس پلاستیکی که برای بطری های نوشیدنی استفاده می شود، می باشد. انعطاف این گلس پایین بوده و در مقابل ضربه مقاومت زیادی ندارد. ولی در برابر خط و خش مقاومت نسبتا بهتری دارد. گلس پت به دلیل قیمت ارزان محبوب هستند وگرنه عملکرد خوبی ارائه نمی دهند.

پلاستیک به کار رفته در این گلس از پلی استر بوده که یک سمت آن چسب سیلیکونی دارد و سمت دیگر یک پوش مات در مقابل خش دارد. ولی آن طور که باید مقاوم نیست. این گلس برای گوشی های جدید و گران قیمت توصیه نمی شود.

گلس پت همانند نانو پلاستیک برای گوشی های ارزان قیمت و قدیمی مناسب است. البته در بازار کم پیدا می شود. گلس پت طرفداران زیادی ندارد و یک رده پایین تر از نانو پلاستیک یا TPU می باشد.

گلس حریم خصوصی یا پرایوسی

این گلس از بهترین و عالی ترین انواع گلس گوشی به شمار می رود که تنها خود کاربر می تواند نمایشگر گوشی اش را مشاهده کند و دیگران جز سیاهی چیزی مشاهده نمی کنند. یکی از مهمترین و کاربردی ترین ویژگی های این گلس حفظ حریم خصوصی نمایشگر است.

همچنین کاهش نور آبی، ضد ضربه بودن، ضد تابش نور و ضد خط و خش بودن را به این ویژگی باید اضافه کرد. حساسیت لمس در این گلس کاملا حفظ شده و یک پوشش خاص جهت کاهش اثر انگشت و علائم لک نیز دارد. با این گلس می توانید در مکان های شلوغ به راحتی محتوای گوشی خود را مشاهده بدون این که مزاحمی در حال چک کردن گوشی شما باشد.

گلس UV

در گذشته برای گوشی های با لبه خمیده گلسی وجود نداشت تا این لبه ها را پوشش دهد. ولی با پیشرفت فناوری محافظ هایی طراحی شده که حتی لبه های خمیده نمایشگر را هم پوشش می دهد و گردو غبار یا آب زیر گلس نمی رود.

پوشش سراسری و مستحکم از ویژگی های گلس UV می باشد. این محافظ نمایشگر یک مایع مخصوص دارد و قابلیت نصب نسبتا راحتی دارد. ولی برخی نصب آن را کار دشواری می دانند و عقیده دارند سبب خرابی بخش های دیگر گوشی مثل اسپیکر می شود. گلس UV نسبت به سایر گلس ها گران قیمت تر است.

چه تفاوتی بین گلس شیشه ای و پلاستیکی وجود دارد؟

قابل ذکر است که در گذشته، بیشتر گلس های پلاستیکی مورد استفاده قرار می گرفت و بیشتر افراد با آن آشنا هستند. این گلس روی صفحه تاچ گوشی نصب و از کثیف شدن نمایشگر جلوگیری می کرد. البته در برابر ضربه و حوادث احتمالی مقاومتی ندارد.

با توسعه فناوری و ورود گوشی های گران قیمت به بازار بیشتر شرکت ها گلس های باکیفیت را مدنظر قرار دادند که یک نمونه مهم آن گلس شیشه ای است. این نوع محافظ نمایشگر به علت ضخامت زیاد و خوب خود در برابر خط و خش و آسیب های جدی مقاومت می کند.

در حال حاضر گلس شیشه ای هم قیمت مناسبی داشته و هم نصب راحتی دارد. اسم دیگر این گلس، محافظ حرارتی است. می توان گفت گلس شیشه ای از پرطرفدارترین محافظ های نمایشگر بازار است.

در پایان این مطلب از همراهی شما سپاسگزاریم. همچنین پیشنهاد می شود در صورت تمایل برای آگاهی از اقدامات لازم برای گوشی آب خورده و تاثیر گرما بر گوشی روی لینک های اشاره شده کلیک و با مطالعه این مقالات اطلاعات خود را در این زمینه ها نیز افزایش دهید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *