دسته ها
جمعه ۱۶ آذر ۱۴۰۳

نشانه های عدم بلوغ عاطفی و راهکارهای غلبه بر آن

  • مهتاب علی پناه
  • ۱۷ آبان ۱۴۰۳
  • ۰

همانطور که بلوغ عاطفی به منظور مدیریت احساسات از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. که عدم بلوغ عاطفی نیز دارای نشانه هایی است که در این مقاله با نشانه های عدم بلوغ عاطفی را آشنا می شوید.

شما نیز با افرادی مواجه شده اید که قادر به مدیریت احساسات خود نمی باشند که نشانه به بلوغ عاطفی نرسیدن فرد می باشد. بنابراین، اگر شما نیز تمایل به آشنایی با نشانه های عدم بلوغ عاطفی دارید می توانید تا پایان مطلب همراه ما باشید.

آشنایی با نشانه های عدم بلوغ عاطفی

آشنایی با نشانه های عدم بلوغ عاطفی

زمانی که فردی به بلوغ عاطفی می رسد قادر به کنترل احساسات خود و همچنین در برخورد با دیگران به شیوه بزرگسالانه رفتار می کند و زمانی که سطح بلوغ عاطفی فردی پایین باشد سبب پایین آمدن کیفیت زندگی می شود که در ادامه مطلب شما را بیشتر با این موضوع آشنا می کنیم.

اگر بخواهیم صادقانه در مورد سخت و آسان بودن بلوغ عاطفی صحبت کنیم باید بگوییم که در برخی مواقع سخت می باشد و از فرد می خواهد هنگامی که سرشار از احساسات است واکنش های خود را مدیریت نماید.

بررسی علایم بلوغ عاطفی

زمانی که فردی به بلوغ عاطفی می رسد با یک سری علایم همراه است که عبارتند از :

قبول کردن مسئولیت

زمانی که فردی به بلوغ عاطفی می رسد تلاش کرده در مسیر تغییر مثبت رفتار خود قدم برداشته و با پیش آمدن مشکل دیگران یا خودتان را سرزنش نمی کند.

همدلی نشان دادن

از دیگر نشانه های بلوغ عاطفی در افراد این است که با انجام کارهای خوب و همچنین حمایت از دیگران از زندگی لذت برده و در واقع خود را جای دیگران می گذارد.

مالکیت اشتباهات

زمانی که شخصی به بلوغ عاطفی رسیده است نحوه عذرخواهی از دیگران در زمان اشتباه کردن را می داند و همچنین اشتباهات خود را پذیرفته و به دنبال روشی برای بهتر شدن وضعیت است.

ترس نداشتن از آسیب پذیری

بلوغ عاطفی به این معنا می باشد که فرد در مورد حساسات خود راستگو بوده و از معرفی کردن خود به شخصی دور از آسیب و کامل خودداری می کند.

علایم بلوغ عاطفی نداشتن

پذیرش نیازها

آن دسته از افرادی که بلوغ عاطفی را تجربه می کنند هنگامی که نیاز به کمک دارند یا در خال فرسوده شدن هستند اعتراف کرده که شامل کمک گرفتن از شریک زندگی نیز می شود.

مشخص کردن مرزهای سالم

مشخص کردن مرزهای سالم در واقع عشق و احترام به خود فرد را به دنبال دارد و فرد با رسیدن به بلوغ عاطفی به دیگران اجازه نمی دهند تا وارد مرزهای آن ها شوند.

تفاوت بین عدم بلوغ عاطفی و بلوغ عاطفی

زمانی که در یک رابطه درگیری پیش می آید فرد بالغ از نظر عاطفی در مورد موضوع با آرامش صحبت می کند. اما فرد نابالغ حالت تدافعی در مورد نقش خود در تعارض گرفته و انجام اشتباهات خود را انکار می کند و به طور کلی از بحث درباره درگیری خودداری می کند.

زمانی که در کار فرد بالغ مشکلی پیش آید اقدام به پذیرفتن مسئولیت آن می شود اما فرد نابالغ امکان دارد قادر به کنترل عصبانیت با همکارانش نشود و یا عصبانی شود.

زمانی که فردی در صف منتظر می ماند یک فرد بالغ صبر و حوصله را تمرین می کند اما فرد نابالغ شروع به پرخاشگری یا احساس ناامیدی می کند و امکان دارد فحش دهد، فریاد بزند و اقدام به ترک موقعیت کند.

بررسی علایم شخصی که بلوغ عاطفی نرسیده است؟

زمانی که شخصی به بلوغ عاطفی نرسیده است با یک سری علایم همراه است که عبارتند از :

اخلاق و رفتار

یکی از ساده ترین روش ها به منظور تشخیص بلوغ عاطفی در فرد سطح پایین بلوغ عاطفی می باشد و امکان دارد متوجه شده باشید که احساسات یک فرد تشدید پیدا می کند و به راحتی گریه کرده و به شدت عصبانی می شود و با نرسیدن به خواسته خود عصبانی می شود و علایم رفتاری دیگری که دارد عبارت است از :

  • سرزنش دیگران در زمان اشتباه شدن همه چیز
  • دروغ گفتن به منظور رهایی از موقعیت ها یا مکالمات ناراحت کننده
  • عدم توانایی در کنترل تکانه های خود مانند انجام رفتارهای بی پروانه
  • نام بردن در زمان درگیری
  • قلدری کردن به منظور رسیدن به خواسته هایش
  • پنهان کردن نقش خود در یک درگیری یا موضوع

فکر کردن

این افراد ویژگی شبیه افرادی که به اختلال شخصیت خود شیفته مبتلا هستند می باشند و در واقع ناپختگی عاطفی شکل کمتر شدید این اختلال روانی است.

ارتباط

افراد مبتلا به نابالغی عاطفی به منظور برقراری ارتباط دپار مشکل می شوند و در ابراز احساسات و  همچنین پردازش احساسات خود مشکل دارند که در نتیجه باعث عوارض زیادی می شود.

راهکارهای غلبه بر بلوغ عاطفی نداشتن

راهکارهای غلبه بر عدم بلوغ عاطفی

همانطور که می دانید در ازدواج بلوغ عاطفی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و در صورتی  در ارتباط با فرد نابالغ هستید اقدامات زیر را انجام دهید.

شروع مکالمه : بهتر است با شریک زندگی تان نشسته و در مورد تاثیر رفتارهایش بر خودتان صحبت نمایید.

کمک گرفتن از متخصص آموزشی : بهتر است شما و همسرتان از متخصص آموزشی کمک گرفته تا ذر یک محیط بدون قضاوت شما و همسرتان مورد بررسی قرار گرفته شوید و البته باید شریک زندگی تان تمایل به ایجاد تغییرات لازم را داشته باشد. زیرا، شما نمی توانید او را مجبور کنید و این نکته را به خاطر داشته باشید که بلوغ عاطفی ازدواجی شاد را به همراه دارد.

شما همراهان می توانید به منظور دریافت اطلاعات بیشتر در مورد  فواید خود دوستی و تمرکز روی کار و  روی لینک مورد نظرتان کلیک نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *