عشق در لحظات سخت است که معنی می یابد، در لحظات شادی که همراه و عاشق بودن آسان است. در واقع عاشق باید مرد عمل باشد وگرنه به حرف و زبان که هرکسی می تواند زیباترین جملات عاشقانه را طوطی وار به زبان بیاورد؛ آیا هنگام سختی و بیماری هم پای همسر و پارتنر خود می ماند آنکه در لحظه سلامت و شادی همراه بوده است. البته که بیماری یک مشکل واقعا ناراحت کننده و سخت در زندگی هر فردی محسوب می شود که احساس بد و ناامید کننده ای را برای خود شخص و نیز اطرافیان او رقم می زند و اگر فرد دچار بیماری حاد باشد میزان آن بیشتر می شود. بر همین اساس زندگی با همسر بیمار بسیار حساس و سخت است که با توجه به حساسیت بیمار در این شرایط از نظر روحی و دچار درد و رنج بودن از نظر جسمی بیاد بدانید چگونه با وی رفتار کنید.
در زندگی با همسر بیمار چگونه رفتار مناسبی داشته باشیم؟
زندگی با همسر بیمار قطعا در زندگی تنش ها و استرس هایی را به زوجین وارد می کند که می تواند به آینده زندگی مشترک آسیب های زیادی وارد کند تا حدی که در صورت نامناسب بودن برخورد با همسر بیمار، احساسات او جریحه دار شده و آنقدر پیش برود که به جدایی بینجامد.اما باید این را بدانید که نباید رابطه شما با یک بیماری از هم بپاشد، بلکه از این مشکل به نفع رابطه خود بهره ببرید؛ در این زمان می توانید با نگهداری و محبت به همسر بیمار خود می توانید بیشتر در قلب او نفوذ کرده و پایه های رابطه خود را مستحکم نمایید.
امکان دارد پس از چند سال زندگی مشترک یکی از زوجین دچار یک بیماری صعب العلاج و یا ساده شود؛ جدای از غم و ناراحتی که زوجین به واسطه این مشکل دچار می شوند، ممکن است افراد برخوردهای متفاوتی را با همسر بیمار خود داشته باشند. برخی از این عزیزان درک کاملی از همراه و شریک زندگی دارند و هنگام بیماری پارتنر خود به بهترین شکل مراقبت و نگهداری را از او انجام داده و حمایت عاطفی و روحی خود را نیز از وی دریغ نمی کنند؛ اما عده ای دیگر نیز وجود دارند که به محض مریض شدن پارتنر خود؛ از وی دوری می کنند و یا با رفتارهای نامناسب خود وی را آزرده خاطر کند یا حتی در بیشتر مواقع بعد از اطلاع از بیماری همسر از وی جدا می شوند.
همچنین امکان دارد فرد هنگام ازدواج و در زمان خواستگاری (چه مرد و چه زن) دچار یک بیماری باشد، قطعا باید آن را در زمان مناسب یعنی در جلسات ۲- ۳- ۴ و پیش از سخن گفتن درمورد آینده مشترک اعلام نماید. شرایط متفاوتی برای ازدواج با بیمار صعب العلاج، ازدواج با بیمار روحی روانی، ازدواج با بیمار صرع، ازدواج با بیمار دو قطبی، ازدواج با بیمار اختلالات خلقی، ازدواج با بیماری جنسی و مقاربتی و … وجود دارد که پیش از ازدواج باید به آن اندیشیده و در نظر بگیرید.و اما در ادامه روش ها و رفتارهای صحیح برای زندگی با همسر بیمار را مرور می کنیم:
اور را باور کنید و به او امنیت فکری بدهید
چنانچه همسر بیمار شما روز سختی را سپری کرده است، لازم است وی را باور نموده و به او امنیت فکری بدهید. در این زمان او بیشتر از هر زمان دیگری نیاز به حمایت شما دارد، پس به حرف های او گوش کنید، با او ابراز علاقه کنید و در کارهایی که نمی تواند به تنهایی انجام دهد؛ او را کمک نمایید.
آغوش گرفتن و ابراز عشق
در این زمان لازم است حسابی عشق و محبت خود را به او ابراز نمایید و به او بفهمانید که در هر شرایطی او را دوست دارید و عاشق وی می باشید. می توانید وی را در آغوش کشیده و به او حس خوب و آرامش بدهید. فواید آغوش گرفتن همسر بسیار زیاد است که از جمله آن می توان به حس خوب و امنیت همسر در چنین زمان اشاره نمود.
یک نکته مهم دیگر اینکه پیش از اینکه او از مشکلات و نیازهایش به شما بگوید، شما آنها را درک کرده و به وی کمک نمایید. همچنین همراهی و کمک های شما باید بدون منت و کاملا صمیمانه باشد تا او از گفتن نیازها و در درخواست کمک احساس خجالت و ترس نداشته باشد.
اختصاص خلوت و تنهایی به همسر
همسر بیمار از لحاظ عصبی و روحی حساس تر است و قطعا باید یک زمان را به او برای خلوت کردن با خود اختصاص دهید.
کمک به او در انجام کارها
ممکن است همسر شما با یک بیماری شدید دست و پنجه نرم کند که قطعا در این شرایط انجام کارهای روزمره سخت و یا غیرممکن می باشد، پس لازم است در انجام کارهای روزمره و یا حتی در صورتی که بیماری او خیلی حاد است به او در انجام کارهای شخصی نیز کمک کنید. باز هم تاکید می کنیم در این زمان سعی کنید خستگی و حال بد خود را بروز ندهید و با روی گشاده و مهربانی به وی کمک کنید تا حس بدی به او مستولی نشود.
چنانچه شریک زندگی شما درگیر بیماری و یک مشکل جسمی و یا روحی و روانی است، باید برای درمان او علاوه بر داروها و درمان های شیمیایی، یکسری امکانات و وسایل را تهیه نمایید تا روند درمان آسان تر طی شود.
مراجعه به روانشناس
سلامت روحی و فکری نقش مهم و پررنگی در سلامتی و بهبودی حال بیمار دارد، پس علاوه بر اینکه از داروها و درمان های شیمیایی و پزشکی بهره می برید، باید به سلامت روح و روان او نیز توجه نمایید. گاهی این توجه در قالب گریه کردن در کنار او و درددل و دلداری دادن صورت می گیرد و گاهی نیز نیاز است تا به یک روانشناس خوب و متخصص مراجعه کنید.
کسب اطلاعات درباره بیماری وی
علاوه بر تجویز و توصیه های پزشک همسرتان، می توانید در اینترنت مقاله های مرتبط با بیماری وی را مطالعه نمایید، یا در سایر منابع درباره بیماری وی اطلاعاتی بیشتر کسب کنید.
همراه نیاوردن مشکل خارج از خانه
قطعا وجود بیمار در منزل بسیار سخت است که انرژی زیادی را از شما می گیرد و ناراحتی و افسردگی برای شما به وجود می آورد؛ اما نباید این خستگی و ناامیدی را در کنار او به روز بدهید. اگر در سرکار خسته هستید و یا هر مشکلی دارید به محض وارد شدن به منزل، آنها را از یاد ببرید.
کنترل و رسیدگی به فرزندان
امکان دارد همسر و پارتنر شما به خاطر درد و بیماری قادر به رسیدگی و مراقبت از فرزندان نباشد، خوب است که در این مدت شما به جای همسرتان از کودکان مراقبت کرده و از ایجاد شلوغی و سر و صدا در اطراف وی جلوگیری نمایید تا آرامش لازم برای بهبودی داشته باشد.
باید در زندگی با همسر بیمار همراه و همدرد باشید و او خیالش راحت باشد که تنها نیست و هیچ وقت قرار نیست او را ترک کنید. او را درک کرده و در آغوش بکشید و اهمیت سلامتی و بهبودی او را به او بفهمانید. چنانچه مراقبت و نگهداری شما از وی توام با کنایه و طعنه باشد نه تنها تاثیر مثبت بر روی رابطه شما ندارد، بلکه تاثیر منفی بر روی روحیه وی و رابطه شما می گذارد.
منبع : آرگا