ویکودین یکی از مسکن های مخدری می باشد که به منظور بهبود دردهای متوسط تا شدید توسط پزشک تجویز می شود بنابراین، اگر شما نیز از آن دسته افرادی هستید که در مورد این دارو، اطلاعات کافی ندارید بهتر است تا پایان مطلب قرص ویکودین همراه ما باشید.
اطلاعات دارویی در مورد قرص ویکودین
ویکودین ترکیبی از هیدروکودون و ماده فعال در تایلنول می باشد. که احتمال اعتیاد به این دارو زیاد می باشد و اما گزینه های درمانی زیادی به منظور افرادی که به این دارو اعتیاد پیدا می کنند وجود دارد که بعد از یک جراحی یا جراحت شدید اکثر پزشکان مسکن مخدری به نام ویکودین را تجویز می کنند. که این دسته از افراد به سرعت به این دارو وابسته می شود، و در صورتی مصرف این دارو به منظور عملکرد روزانه فرد ضروری می باشد و اگر این دارو طبق نظر پزشک استفاده شود. امکان اعتیاد به این دارو وجود ندارد اما برای آن دسته از افرادی که به منظور احساس سرخوشی استفاده می کنند اعتیاد آور است که بهترین روش ترک این دارو تحت نظر روانپزشک متخصص ترک اعتیاد می باشد.
داروی ویکودین چیست؟
همانطور که گفته شد ماده اصلی ویکودین، هیدوکودون می باشد. که در دهه ۱۹۲۰ نخستین کشف ش و نزدیک به یک قرن می باشد که از این دارو به منظور افزایش قدرت و اثرات دارو با دیگر دارو ها مانند استامینوفن ترکیب می کنند که این ماده به عنوان یک مخدر نیمه صنعتی محسوب می شود که مانند هروئین سبب فعال شدن انتقال دهنده های عصبی می شود و دارای ۳۰۰ میلی گرم استامینوفن می باشد و در سه سطح پنج میلی گرم، هفت و نیم میلی گرم و ده میلی گرم وجود دارد.
بررسی عوارض ویکودین
قرص ویکودین با عوارض زیادی همراه است که یکی از عوارض منفی مصرف این دارو نارسایی کبدی می باشد و دیگر عوارض خفیف و شدید استفاده از این رو عبارت است از :
- سرگیجه
- یبوست
- خواب آلودگی
- افسردگی
- احساس آرامش و سبکی سر
- کاهش ضربان قلب
- کاهش تعداد تنفس
- درد و گرفتگی عضلات
- درد عضلانی
- اضطراب
- تهوع و استفراغ
نشانه های اعتیاد به ویکودین
تشخیص اعتیاد به این دارو امکان دارد دشوار باشد و حتی برخی از افراد که با تجویز پزشک نیز از این دارو استفاده می کنند به آن اعتیاد پیدا می کنند و با متوقف شدن این دارو متوجه اعتیاد خود نمی شوند که اعتیاد به این دارو دارای نشانه های زیر می باشد :
- تمایل به کاهش یا توقف نیکوتین هستید اما موفق نمی شوید.
- در انجام فعالیت های روزانه عملکرد مناسبی ندارید.
- از انجام فعالیت های مهم اجتماعی، شغلی یا تفریحی به دلیل مصرف ویکودین پرهیز می کنید.
- تمایل شدید به مصرف ویکودین دارند.
- بروز علایم ترک با مصرف بیشتر این دارو قابل تسکین می باشد.
- خواب آلودگی
- ضعف
- مردمک های کوچک
- سردرد
- صدای زنگ در گوش
- سرگیجه
راهکار های ترک ویکودین
برخی از افراد تصور می کنند که اگر بتوانند این دارو به صورت کامل متوقف نمایند اعتیاد به این دارو در آن ها از بین می رود اما توصیه می کنیم که به هیچ عنوان به تنهایی اینکار را انجام ندهید زیرا، با ترک ناگهانی بدن با عوارض جانبی شدید و ناراحت کننده همراه است. و اگر تصمیم به ترک این دارو دارید باید زیر نظر پزشک اینکار را انجام دهید تا پزشک به صورت تدریجی مقدار مصرفی این دارو را کاهش داده و این دارو از بدن فرد خارج شود و این نکته را به خاطر داشته باشد که شدن و نشانه های ترک این دارو در افراد بسته به مدت مصرف متفاوت می باشد.
شما دوستان به منظور دریافت اطلاعات بیشتر در مورد قرص دایجستیو و قرص آلندرونیت می توانید روی لینک مورد نظرتان کلیک نمایید.
منبع : آرگا