دسته ها
دوشنبه ۱۶ مهر ۱۴۰۳

نگهداری از کاکتوس صخره ای دفرمه چه اصولی دارد؟

  • محدثه خاکشور
  • ۲۴ شهریور ۱۴۰۳
  • ۰

کاکتوس صخره ای از گیاههای قدمت دار در خانواده گسترده کاکتوس ها می باشد که اغلب در اندازه های بزرگ بعنوان گیاه تزیینی و یا گیاهی در فضای باز به کار برده می گردد. این گیاه که در برابر گرما و سرما مقاومت زیادی دارد؛ تا -۵ درجه سانتیگراد نیز تحمل می کند. همانطور که از نام این نوع کاکتوس هم مشخص می باشد، به حالت عمودی رشد دارد و طولی تا ۶ متر نیز دارد.قلمه زدن بهترین و ساده ترین شیوه تکثیر این کاکتوس است. و امادر این مطلب اطلاعاتی جالب را از کاکتوس صخره ای دفرمه و نحوه نگهداری آن در اختیارتان قرار می دهیم.

کاکتوس صخره ای، گیاهی است که دارای شباهت زیادی با صخره است و در نواحی گرم و خشک رشد می کند. البته پرورش کاکتوس صخره ای بسیار هم آسان است زیرا در مقابل گرما و سرما تحمل زیادی داشته و در متریال بافت و نیز رنگ تیغ دارای تنوع بالایی می باشد. با وجود ساده بودن روش پرورش و نگهداری، در صورتی که شرایط نگهداری از آن همچون آبیاری (آبیاری کم اما غیر خشک)، نور (نور دائم غیر مستقیم)، دمای ۱۰ – ۳۰ درجه سانتیگراد، خاک مناسب کاکتوس،کوددهی با نیترات زیاد مهیا نباشد قطعا علائم خراب شدن و دچار شدن به بیماری در آن همچون پژمرده شدن، خشک شدن، پنبه ای گردیدن، تغییر رنگ مشهود است. و اما دفرمه شدن یک تغییر شکل در کاکتوس ها است که باعث جذاب تر شدن آنها می شود، اینکه چرا و چگونه این دفرمه شدن شکل می گیرد؟ و نگهداری کاکتوس صخره ای دفرمه را در این مطلب با همراهی شما عزیزان مرور می کنیم.

آشنایی با کاکتوس صخره ای دفرمه و نگهداری از آن

همانطور که می دانید انواع کاکتوس وجود دارد که بر همین اساس ما تنوع بالایی از کاکتوس ها با شکل و اندازه و رنگ های مختلف را شاهد هستیم که بسته به سلیقه و نیز محیط زندگی کاکتوس دلخواه و مناسبی برمی گزینیم. یکی از انواع این گیاهان مقاوم و خاص و زیبا، کاکتوس صخره ای است. کاکتوس های دفرمه یکی از کاکتوسهای جذاب و محبوب به شمار می روند که این تغییر شکل دفرمه ای در همه واریته های این گیاه موجود است.

کاکتوس صخره ای به علت نحوه تکثیر آسان و شکل زیبایش از گذشته تاکنون در منزل پرورش و نگهداری می گردد.از مزایای این نوع کاکتوس می توان به مقاومت بالای آن در مقابل هوای سرد و گرم، آسان بودن تکثیر و پرورش و زیبایی خاص آن اشاره داشت. به همین دلیل می توانید آن را در مکان های مختلف از جمله آپارتمان، گلخانه و … می توان به کار برد.

کاکتوس صخره ای دگرریخته شده

تعریف دفرمه شدن و کاکتوس صخره ای دفرمه

در تعریف دفرمه شدن که کریستات و یا دگرریختی نیز گفته می شود، اختلالی ژنتیکی می باشد که موجب تغییر ساختار یکدست کاکتوس و به طور کلی گیاهان و شکل طبیعی آن می گردد که در نهایت شکلی شبیه تاج و پر پیچ تغییر می یابد. این دگرریختی اغلب از دانه ایجاد می گردد، به این صورت که بذری که جوانه زده از اول حالت دفرمه ای پیدا می کند، اما بسیار نادر هم این گونه است که بعد از زمانی کوتاه و یا حتی طولانی در رشد و نمو به مشکل می خورد و دفرمه می گردد.بنابراین دفرمه بر خلاف تصور برخی افراد نام یک نوع کاکتوس نیست و به تغییر شکل آن اطلاق می یابد.

کاکتوس صخره ای تغییر شکل یافته

شرایط نگهداری کاکتوس صخره ای

این نوع کاکتوس ها دارای تنوع بالایی می باشند که این گوناگونی را در رنگ تیغ و نوع بافت شامل می شوند. این کاکتوس ها نیز مانند بسیاری دیگر از گیاهان دارای شرایط لازم و مناسب برای پرورش و رشد و نگهداری هستند که در صورت رعایت نشدن، گیاه دچار بیماری و مشکلاتی می شود. از جمله شرایط لازم برای نگهداری و پرورش آن می توان به خاک، نور، دما، آبیاری مناسب، کوددهی اشاره نمود.

برای خاک آن باید از خاک مناسب کاکتوس با زهکشی کافی استفاده نمایید.

کودهای دارای نیتروژن زیاد همچون کودهای فسفردار و پتاس دار زیاد گزینه ی مناسبی به شمار می روند.

دمای ۲۰ -۳۵ درجه سانتیگراد دمای مناسبی برای رشد و پرورش این کاکتوس می باشد، در واقع دمای خانه که خیلی سرد و یا گرم نباشد.

حتما در مکانی قرار بدهید که بتواند از نور بهره ببرد، به عنوان مثال در پشت پنجره اتاق می توانید قرار دهید.

زمان آبیاری این کاکتوس را به طور منظم هنگام خشک شدن آن انجام دهید و حتما از آبیاری زیاد پرهیز نمایید.

شرایط نگهداری از کاکتوس صخره ای

علایم خراب و بیمار شدن کاکتوس صخره ای

همانطور که گفتیم در صورتی که شرایط لازم برای نگهداری از این کاکتوس زیبا را فراهم نسازید با مشکلاتی در رشد روبرو شده و خراب و بیمار می گردد. بنابراین از خاک مناسب، نور کافی و همیشگی، آبیاری به اندازه و منظم (آبیاری زیاد باعث پوسیدگی و آبیاری کم باعث خشک شدن و رنگ پریده شدن و در نهایت خراب شدن ریشه را به دنبال دارد) استفاده نمایید. همچنین یکی از بیماری های این گیاه زندگی حشره هایی بر روی آن و پیرامون آن، همچنین لکه هایی قهوه ای رنگ بر روی سطح گیاه است که می تواند ناشی از آبیاری زیاد، استفاده از کودهای پوسیده نشده درون خاک، تهویه نامناسب هوا در فضا و غیره اشاره داشت.

و اما از نشانه های خرابی گیاه کاکتوس صخره ای می توان به پژمرده و خشک شدن آن، تغییر در رنگ، و چوب پنبه ای شدن اشاره داشت.

نگهداری کاکتوس صخره ای دفرمه

راهکارهای مفید برای احیای کاکتوس صخره ای در حال نابودی

  • افزایش آبیاری برای کاکتوسی که دچار پژمردگی شده است.
  • افزایش میزان نور برای کاکتوسی که ساقه هایی رنگ پریده و نازک و ساقه هایی رطوبت دار دارد.
  • هرس و برش نقاط پوسیده برای کاکتوسی که قسمت هایی از گیاه به رنگ تیره در آمده است.
  • تغییر خاک و گلدان برای کاکتوسی که پوسیده شده و یا در حال پوسیده شدن می باشد، که این پوسیده شدن ناشی از آبیاری بسیار و قارچ است.
  • در مقابل نور بسیار گذاشتن گیاه، چنانچه دچار قهوه ای و یا زرد شدن پوست شده است. اما در صورتی که برطرف نگردید، باید بخشی از گیاه را که زرد گردیده را ببرید.
  • استفاده از الکل با پنبه برای از بین بردن حشره ها و عنکبوت های سرخ راهکار مفیدی است.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *